Русия: Наши военни са пострадали от химическо отравяне в Запорожие

Москва ще предостави документи с резултати от изследванията
20 авг 2022 19:13, Анисия Иванова
241
Русия: Наши военни са пострадали от химическо отравяне в Запорожие
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС, заяви, че украинските управляващи одобряват използването на отровни вещества срещу руските сили и много военни от Руската федерация, които са изпълнявали задачи в Запорожка област, са били настанени в болници с признаци на отравяне.

В съобщението се казва още, че "на фона на пораженията в Донбас и в други региони режимът на Зеленски одобрява терористични актове с използването на отровни химически вещества срещу руски военнослужещи и срещу мирното население",

От министерството уточняват, че военнослужещи, изпълнявали задачи в Запорожка област около Василевка, са били хоспитализирани след това с признаци на силно отравяне. "В резултат на извършените изследвания в организма на военнослужещите е било открито отровното вещество ботулинов токсин тип "В", съобщава военното ведомство.

Москва ще предостави на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) документи с резултатите от изследванията на всички руски военни, които са били настанени в болници с признаци на отравяне, предаде ТАСС.

Военното ведомство в Москва съобщи още, че ръководителят на назначената от Русия администрация в Херсонска област Владимир Салдо е започнал допълнително разследване по случая. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... пострадали от американско химическо оръжие...
110
11
 
11
 
! Отговори
Караджата преди 1 година
Знаете ли че в денят на Шипченската епопея, Турската армия е била въоръжена с американско оръжие. Избивали са Български опълченци и Руските ни Братя с американско оръжие на връх Св. Никола. Турските пълководци са завършили във Франция. И днес има американски поооодлогиии в България, ще плачете да знаете.
109
6
 
11
 
! Отговори
Порт Бургас 1944 преди 1 година
Метилов алкохол?
108
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господаря вече предупреди рашистите .Не дай бог да стане някаква авария в Запорожската АЕЦ и загинат хора от страна член на НАТО , тогава ще има изнасяне с жално скимтене от Украйна .
107
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 117 Русофилски многознайко, а колко територии анексира САЩ от Ирак?
106
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо това е лъжа и второ ако все пак има истина в това напълно са си го заслужили руснаците, кому к..а търсят руските военни в Запорожие.
105
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 115 НАТО нападнаха Ирак по подозрение за притежание на химически оръжия. Въпросните оръжия бе бяха открити. В момента това е пример за двойния стандарт на така наречения "демократичен запад".
104
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 113 май руснаците трябваше да нападнат демократично както нападат американците. Напиши в гооглето Ракка САЩ ООН и се наслади на това което доказано са вършили твоите идоли. По същата отработена схема украинските градове щяха да падат бързо.
103
10
 
7
 
! Отговори
Смешници преди 1 година
Да нападаш мирна държава без причина и да се оплакваш ми звучи като" ... ще се бием, но без да се удряме по главата ..."
102
8
 
15
 
! Отговори
антилибералист преди 1 година
уКРОфАШИСТИТЕ са марионетки на САЩ и УрсулаЛайнен...сложиха един наркоман за да им върши черната работа! До кога света и пропаднала ДжендероЕвропа ще търпи и толерира фашистите ! Зеленски затри една цяла държава в угода на Либералният неоФашизъм!
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 108 всичкото което си написал важи 100% за отношенията между българи и западни гендери.
100
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука е пълно с тролери или ментално болни. В 90% от коментарите се опитват да оправдаят използването на химически вещества. Без значение кой ги използва трябва да бъде наказан. Къде са санкциите за Украйна?
99
5
 
11
 
! Отговори
До 106 преди 1 година
По твойта логига, руските рафинерии са правени от британци и американци?
98
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами къв дирят руските военни на територията на атомна централа в Украйна.
97
0
 
1
 
! Отговори
До 100 преди 1 година
А ти се мислиш за много хитър...
96
0
 
0
 
! Отговори
Кой преди 1 година
11
95
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвет към българите:по-добре не четете коментарите.Пълно е с платени коментатори,които пишат лъжи.Най-зле са тези от украинската пропаганда.Те пишат неграмотно,главните букви не знаят къде да ги слагат,непрекъснато обиждат и се заяждат.Надявам се някой да спре тези чужденци някой ден.Вредни са.Правят се на българи,но не са.Троянски коне са.
94
5
 
13
 
! Отговори
Махатма преди 1 година
А какво точно търсят вашите военни в Запорожие? Що не са си у дома?
93
7
 
17
 
! Отговори
Поредната лъжа преди 1 година
На лъжите на кремълските убийци могат да повярват единствено българските путинисти, които иначе много се зарадваха на съобщението за смъртта на повече от 300 украински деца, умъртвени от крепостните "освободители". Господ отдавна знае за надеждите на русо-робите ни.
92
6
 
12
 
! Отговори
Watten ZZ преди 1 година
94 и какво ОЩЕ ще направи Русия като ескалация? Из РУСКИТЕ новини има сведения за призовки до 60г възраст. Изкараха от резерва танкове Т62 - ескалацията сигурно ще бъде с Т34.