Версия: Дете сложило бомбата в джипа на Дугина?

Путин награди Дария посмъртно с орден за храброст
22 авг 2022 21:15, Александър Попов
112
Версия: Дете сложило бомбата в джипа на Дугина?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Днес Федералната служба за сигурност (ФСС) съобщи, че убийството на Дария Дугина е разкрито. Според ФСС то е било подготвено от украинските специални служби, а извършителката – украинска гражданка на име Наталия Вовк, се е укрила в Естония. Правоохранителните органи са заявили пред ТАСС, че Вовк ще бъде обявена за издирване и че ще бъде поискано екстрадирането ѝ.

Освен това службите за сигурност са казали пред информационната агенция, че заподозряната украинка може да е използвала 12-годишната си дъщеря за прикриване на следите от престъплението.

"Проверява се версията, че взривното устройство може да е поставено в джипа на Дугина с помощта на детето", е заявил представител на ФСС.

Още по темата

Днес руският президент Владимир Путин изказа съболезнования на семейството и подписа указ за посмъртното награждаване на Дугина с орден за храброст, предадоха ДПА и ТАСС.

Руският държавен глава определи убийството като "грозно и брутално престъпление", което е отнело живота на "брилянтен и талантлив човек с истинско руско сърце". "Журналист, учен, философ и военен кореспондент, тя служеше на народа и на отечеството си с честност и показа какво означава да бъдеш руски патриот", написа Путин в "Телеграм".

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк вчера отрече Киев да има каквато и да е връзка с атентата, отбелязва Асошиейтед прес./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Дария Дугина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
коректен превод преди 1 година
До По съществоВ случая преводът е точен - на руски се използва думата безопасность, а на български - сигурност. Говорим за национална сигурност, държавна сигурност, а не за безопасност.
80
0
 
0
 
! Отговори
бай путьоБАЦЕ и аз и преди 1 година
До Само Цска АКО не беше РУСНАКА сега щеше да ломотиш ТУРСКИ ,а твоя мама и женичка ще се разхождат със свещичка и котленка гресчица......
79
0
 
0
 
! Отговори
бай путьо преди 1 година
До Само Цска иде ЛЪВСКИ крийте се червени мишоци.....
78
0
 
2
 
! Отговори
бай путьо преди 1 година
До АнонименАХ ако я прихване БАЯ ви тази ще вие кат вълк една седмица,а след това ке ги прата в СИРИЯ ,дано я прихванат ИСЛЯМИСТИ да й напълнат гащичките с.....
77
0
 
0
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама първо преките ответни действия на службите би следвало да се насочат към непосредствения извършител. Ако беше Мосад, досега би приключил с обекта
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а каква е па логиката Путин да посегне точно на свой човек... ами никаква. Пазили са службите Дугин, не са пазили дъщеря му, просто защото не са очаквали такова нападение-падение на укрохунтата
75
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много азовци години наред са вилнели над цивилно население в Донбас, сега във войната много от тях са вече в ада, нормално тая да е озверяла и да е тръгнала да мъсти, ама защо не мъсти на тия, пращали другарите и да посягат над мирно население не може да се разбере. Надежда Савченко разкри как Майдана е сътворен през трупове от моргите за да дойдат майданците на власт и от герой на Украйна се озова в затвора.
74
2
 
3
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Как може да сте такива? Не искам да обиждам, но направо си го просите.. Първо - не е ФСС, а ФСБ - ФС за безопасност, не за сигурност. Второ - не с твърди, че детето я е сложило. Ужас сте... Не мога да повярвам на такъв дребен упадък...
73
3
 
10
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Вовк отседнала в сградата не Дугина , за да организира покушението!Тези от КГБ-ФСБ за толкова *** ли ни смятат?Като целта е тази ,защо не е организирано покушението точно там - още повече е по лесно, бързо?Защо точно тогава и точно в района на фестивала ,където са били с баща си преди покушението камерите са били ИЗКЛЮЧЕНИ?Как така точно тогава баща и е седнал в друга кола?Украйна няма ингтерес точно сега да бъде асоциирана като терористична държава, а точно Русия има! Тези кгбейски не вървят1
72
3
 
4
 
! Отговори
дугин казваше преди 1 година
Пряката демокрация е истинска демокрация, тъй като тя изпълнява и спазва всички основни норми на режим, основан на оригиналната логика на самия термин. Непряката, опосредствана, представителна демокрация вече в самата си идея носи известно противоречие, изкривяване на първоначалната концепция, своеобразна подмяна на народната воля от система от посредници, узурпиращи властта на народа под един или друг предлог.
71
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 86/90 "Пропагандата е води Запада. Затова всички руски телевизии са забранени." Ахахаха. Между двете изречения няма НИКАКВА връзка, но то трябва да си И грамотен, за да го знаеш.
70
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана ясно, че това е вътрешна работа на ФСБ. Обективно, никой не печели нищо от такова действие, освен Кървавия сатрап в Кремъл. Абсолютно прозрачно е това да се прави "атентат" срещу един от глашатаите на "руския мир". Самия Путин не вярва в него, затова и всичко му е западно, включително компонентите по въоръжението му.
69
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Безаналогово разследване :))))))))))))) Други разследвания ги мотат с години, сега за 2 часа стигнаха до детето :))))))))))))))))))))))))))))))))
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 81/88 A нещо доказателства това онова приведе ли, или просто омаза навсякъде и добави и някоя "свежа" думичка?
67
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така, msm! При тази фалшива пропаганда, която Русия води за войната, признанието за съществуване на вътрешна революционна опозиция, би било равносилно на самоубийство за Кремъл. Затова им е по-изгодно да съчиняват абсурдни версии и отново да хвърлят вината върху украинците. Но не се съмнявам, че Путин вече трепери за живота си...
66
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Версията на Русия и ФСБ е съшита с бели конци отдолу до горе. В един независим съд веднага ще бъде оборена, а съчинителите и ще станат за смях. Точно това ще се случи с руската версия при опита на Русия за екстрадиция на Вовк от Естония. Аз се чудех защо руснаците избиват деца в Украйна, а те ги обвинявали в тероризъм.
65
6
 
11
 
! Отговори
msm преди 1 година
По-изгодно им е да скалъпят украинска следа, отколкото да признаят съществуването на вътрешно съпротивително движение срещу нациския режим в Кремъл и подкрепящите го. Тепърва ще се говори още за Национална Републиканска Армия, която пое отговорност за атентата и постави на мушката си всички руССки фашизирани политици, убиващи Русия!
64
3
 
4
 
! Отговори
Приматите тровеха преди 1 година
преди.....доста пъти неуспешно и решиха въпроса сБлядката с TNT.
63
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй като Украйна е външно управляема, най-вероятно е,че убийството е работа на ЦРУ.
62
10
 
13
 
! Отговори
Само Цска преди 1 година
Бий руснака по главата, бий, бий, бий