Русия изгражда мост край Херсон

Причината са системните удари по Антоновския мост
Обновена: 23 авг 2022 13:35 | 23 авг 2022 13:32, Йоана Цонева
76
Русия изгражда мост край Херсон
Снимка: БГНЕС

Руската армия транспортира шлепове в района на река Днепър до Антоновския мост и възнамеряват да изградят през реката масивен понтонен мост, съобщи агенция "УНИАН" с позоваване на съобщение на британското разузнаване от района. Британците отбелязват, че тази точка е ключова връзка между окупираната от Русия Херсонска област и Източна Украйна.

Преминаването на руските сили през реката в района на окупирания Херсон стана невъзможно след няколкото украински атаки срещу основното съоръжение за пресичане на Днепър в това място – Антоновския мост.

Още по темата
В продължение на няколко седмици руските войски разчитаха на ферибот, но сега са решили да изградят понтонен мост, с който се надяват да увеличат капацитета за прехвърляне на сили и техника в сравнение.

„Плаващият мост все още ще бъде уязвим за украинските настъпателни действия“, посочва разузнавателната служба на Великобритания.

Както "УНИАН" съобщи по-рано, в началото на август украинските военни удариха Антоновския мост на няколко пъти и му нанесоха сериозни поражения. Руските окупатори в Херсонска област започнаха да се паникьосват заради успешните удари на Въоръжените сили на Украйна и според информация от местни източници са започнали евакуацията на семействата на военнослужещи от Херсон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Путин не беше такъв върл комунист, а водеше про-западна политика, дали специалната му операция в Украйна щеше да има толкова много поддръжници в България?
62
6
 
6
 
! Отговори
HIMARS преди 1 година
Ще го надупчим и него.
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава паника ги тресе Руснаците, че панически нстъпват към Николаев. Паника, какво да се прави. А организираните Украйнци, смело се изтеглят от позициите си. Слава Кокаина.
60
6
 
8
 
! Отговори
натовски наивник преди 1 година
така са се панакьосали руснаците че всеки ден завземат нови територии а украинците смело отстъпват-тез медии са изпушили тотално вече
59
5
 
9
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Верваш ли си на глупостите, които пишеш? Кви мински съглашения? Анексирането на Крим в кои съглашения влиза? На всички нормални хора е ясно, че всички подписани от Русия договори са нищо! Нарушиха договора от 94та за целостта на Украйна, след това ала-бала мински тъпотии. Снабдяваха сепаратистите с оръжия и подклаждаха война. Въпрос на време беше да взривят някой блок и да влезнат в Украйна. Пример да ти давам ли?
58
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Война можеше да няма - а ако не бяха забранили руския език и не дискриминираха руснаците и Крим още щеше да е руски, и Донбас и Луганск - но получиха едни пари под масата и Русия стана най-големия враг на укрите - както сега северномакедонците са нашият най-голям враг
57
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо. Те украинците там си правят дум-дум по всичко руско. Но нищо. Нека опитват. Цялата област около Херсон е под украински контрол - дронове, разузнаване, радарни системи, всичко се следи, пиле не може да прехвръкне!
56
2
 
14
 
! Отговори
Смях преди 1 година
До Анонимен 62: Не разбра ли?. Украинците напредват към Москва
55
9
 
9
 
! Отговори
Търсеха си войната преди 1 година
До Анонимен 61: "Това за минските съглашения ... Взимат недоказуема информация ...": Никак даже не е недоказуема информация. Обстрелите с тежко оръжие не можеха да се скрият. А даде ли Украйна специален статут на Донбас и Луганск? Не, нали. Обстрелваха ги, САЩ правиха лаборатории за биологично оръжие в Украйна, Зеленски искаше да прави атомно оръжие. Търсеха си укронацистите войната и накрая си я получиха.
54
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за минските съглашения е типичен пример за това как работят руските опорки. Взимат недоказуема информация и я лансират все едно е факт. Когато имаш постоянни престрелки между Украйна на руските сепаратисти, е много трудно да се каже кой стреля първи. Така че обвиненията, че Украйна е нарушила Минск си е чиста форма на лъжа и пропаганда. От друга страна има факти. Фактите са, че за 2021ва година за загинали 25 цивилни от двете страни на фронта. Докато 2022 са хиляди.
53
14
 
15
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Сега Заленски е отворил уста като хипопотам иска оръжие вместо мир. А така ще има още жертви и разрушения.
52
12
 
9
 
! Отговори
Да преговарят за мир преди 1 година
Те англосаксонците са добри в шоуто, и Зеленски покрай тях също. Стана почти като говорител по нашите телевизионни канали. Но украинската армия е в отстъпление, нищо не е спечелила. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса. Но на Зеленски му дърпат конците от САЩ а САЩ искат те воюват до последният украинец.
51
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рано или късно тази война ще свърши. Но аз доживот ще пращам на м... си, всеки който повтаря лъжите на руската пропаганда. След падането на берлинската стена, в Германия имаше лустрация и служителите на ЩАЗИ след това бяха таксиджии. Същото ще бъде и с поддръжниците на руския нацизъм. Средната заплата в София е 2373 лева. Куп хора печелят и по 5000 лева и нагоре с честен труд. Но бездарните русофили мрънкат, че нямали пари. Ами няма и да имат. Ще търкат тоалетни. Ако си за путин, у лево.
50
11
 
12
 
! Отговори
do 54 Укро... преди 1 година
Глупости пишеш. Преди да им взривят складовете, рашистите на ден успяваха да изстрелят по над 20000 снаряда на ден по цивилни обекти. Сега, след като тези складове ги няма и новините за разрушени градове престанаха. Това се случва от края на юли. Русофилите толкова ли сте гадни да поддържате избиването на хора?!
49
6
 
10
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 1 година
До Не е баш тъй Изобщо не е тъй! Спомни си ракетите изстреляни от Каспийско море по Сирия, една част паднаха в Иран други незнайно къде и малка част достигнаха около целта. 1/3 от всички не се взривиха. Няма как да не можеш да произведаш мотоциклет, а да правиш оръжие
48
11
 
13
 
! Отговори
Укронацизъм преди 1 година
До do Не е ли ясно?: "От украинска страна унищоженията са само на военни и ключови обекти"? Абе човек, ти от Марс ли падаш. Укронацистите всеки ден обстрелват жилищни квартали в Донецк и карй него, разпръскват там забранени противопехотни мини, жертвите на които стават инвалиде. И това се прави далич от фронтовата линия само за да се предизвикат жертви и разрушения. Не пиши г'лупости.
47
12
 
9
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До бай Ставри: Украинците точността на руските Калибър ги изпитват на гърба си. Никак даже не им е разтеглив метъра. А предстои и производството на хиперзвуковите Циркон.
46
8
 
10
 
! Отговори
do Не е ли ясно? преди 1 година
Щото са много точни, затова ра6истите унищожиха до сега колко градове и цивилни обекти, отделно колко цивилни умъртвени. От украинска страна унищоженията са само на военни и ключови обекти. До сега няма съборен блок или убит цивилен руснак.
45
0
 
9
 
! Отговори
бай путьо и МАМА преди 1 година
До АнонименЗЗНАЙТЕ! БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ престъпници , корумпирани , алкохолизирани и дрогирани
44
7
 
9
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
До Не е ли ясно? Твоят метър е много разтеглив. От 100, до "не се знае къде" Така са точни р00ските москвичи