Русия изгражда мост край Херсон

Причината са системните удари по Антоновския мост
Обновена: 23 авг 2022 13:35 | 23 авг 2022 13:32, Йоана Цонева
76
Русия изгражда мост край Херсон
Снимка: БГНЕС

Руската армия транспортира шлепове в района на река Днепър до Антоновския мост и възнамеряват да изградят през реката масивен понтонен мост, съобщи агенция "УНИАН" с позоваване на съобщение на британското разузнаване от района. Британците отбелязват, че тази точка е ключова връзка между окупираната от Русия Херсонска област и Източна Украйна.

Преминаването на руските сили през реката в района на окупирания Херсон стана невъзможно след няколкото украински атаки срещу основното съоръжение за пресичане на Днепър в това място – Антоновския мост.

Още по темата
В продължение на няколко седмици руските войски разчитаха на ферибот, но сега са решили да изградят понтонен мост, с който се надяват да увеличат капацитета за прехвърляне на сили и техника в сравнение.

„Плаващият мост все още ще бъде уязвим за украинските настъпателни действия“, посочва разузнавателната служба на Великобритания.

Както "УНИАН" съобщи по-рано, в началото на август украинските военни удариха Антоновския мост на няколко пъти и му нанесоха сериозни поражения. Руските окупатори в Херсонска област започнаха да се паникьосват заради успешните удари на Въоръжените сили на Украйна и според информация от местни източници са започнали евакуацията на семействата на военнослужещи от Херсон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
9
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Анонимен 42: "защо няма успешни руски компютри"? И защо да има? Компютрите се продават на път и под път. На когото му трябва си купува. А руските компютри са на ракети, които улучват целта с точност до метри.
42
7
 
9
 
! Отговори
Русенец преди 1 година
Ще ползват последни постижения в науката. Моста ще е виртуален
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо 30 години България продължава да се управлява от БКП, ДС и русия. Едва ли САЩ назначават за заместник министър щефа на ВТБ. В България нямаше лустрация. Всичко се държи от комунистите и децата им. Второ, в Европа има една държава която все още се управлява като НРБ. Това е Беларус. Какво ви пречи да се преместите там да живеете, като смятате, че е по-добре отколкото България?
40
6
 
7
 
! Отговори
до 40 преди 1 година
Тии май съвсем ти изпила чавка мозъка! Какво имахме навремето? Сега няма къде да спреш от паркирани коли; КПП-тата задръстени по празниците; ако не идеш до Турция или Гърция, годината я пишеш нулева; хората намалават, а строителството не смогва да строи жилища; не се записваш ни за телевизор ни за кола.. Сравнявай още преди и сега
39
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво стана с украинското контранастъпление. как са обкръжените руснаци край Херсон.г.нусен и лъжли.в сайт.
38
5
 
10
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
Това го слушам от както се помня. На 60 съм. И друго слушах и слушам. Колко е велик сесере и р00Zия
37
6
 
7
 
! Отговори
do 39 до до Тео преди 1 година
Чакай ти САЩ да изпадне в дефолт, тея лафове ги слушаме вече 30 години. То и на коча мдете се клатат ама...
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БАНко, може ли да ни обясниш, в русия като имат 15 трилиона подземни богатства защо огромна част от руснаците живеят без канализация, защо милиони руснаци бягат на запад а почти никой западняк не бяга към русия, защо няма успешни руски компютри, защо няма успешни руски телефони? Нали баннаха Сорос и гейовете в русия, какво им пречи да са културен и технологичен център на Света? Украйна ли им пречеше която никога не се е занимавала с русия преди русия да анексира Крим?
35
8
 
7
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Голямото контранастъпление на украинската армия все не се случва. Могат да обстрелват жилищни квартали, да вършат по-някоя и друга диверсия, и дотам. Не е добре за Зеленски. Току-виж му спрели доларите.
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавец, тука като 30 години лижем г-за на американците що нещо не се подобри в тая държава? Да остана някакво производство, някакво селско стопанство? Ама някои помним малко по дълго и знаем какво беше България преди промените, говоря за производство. Ама сме нямали банани. И не ни пускали на запад. Сега какво имаш?
33
3
 
6
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 1 година
До Teo Не е въпросът колко струват снаряда и шлепа. Въпросът е какво няма да премине без шлепОВЕ
32
5
 
7
 
! Отговори
до Тео преди 1 година
Не се притеснявай за парите. Колкото руснаците платиха по ленд-лиза след 2СВ, толкова и украинците ще платят. А и това са дребни суми. Само на САЩ военния бджет за 2023 е 813 милиарда УСД. 1-2 милиарда помощ за Украйна са 0,2%. Доста по-малко от процент, в рамките на грешката, дето се вика! За сметка на този нищожна за тях сума обаче вече много добре знаят положениеото на руската армия.
31
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма страшно. Ще изчакат да го изградят и после за 15-тина минути ще го потопят и него. А междувременно ще демонтират и керченския мост.
30
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чета коментарите под статиите за войната в Украйна почвам да си мисля, че съм в Русия.Толкова много обич към Русия и Путин и толкова омраза към САЩ и ЕС. А оикновените българи не искат пак КОМУНИЗЪМА.Явно добре плащат от МАСКВА. Платените Писатели не реват, защото МАСКВА не вярва на сълзи, само хулят и обиждат.Но който е ходил в Русия много добре знае за какво става дума.Чудя се защо Путин не използва ресурсите на държавата, за да подобри жизнения стандарт на народа си?А сетих се-парите са
29
7
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
МНОГО СВОЕВОЛНИ ,, ПРИЛАГАТЕЛНИ " СА ИЗПОЛЗВАНИ ЗА РУСКАТА АРМИЯ , КОЯТО Е ОСВОБОДИЛА 25 % ОТ ПРЕДИШНАТА ДЪРЖАВА ПОКРАЙНА И ДВЕТЕ НОВИ РЕПУБЛИКИ ИМАТ 15 ТРИЛИОНА ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА !!! СЪБЕРЕТЕ СИ ВЪОБРАЖЕНИЕТО И ГО НАПРАВЕТЕ УВАЖЕНИЕ !!!
28
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради мегаломанията на русия почна тази война и заради мегаломанията си ще загубят. Въпрос на време е руските части на десния бряг на Днепър да останат без муниции и гориво и да бъдат разбити при положение, че реката е широка и няма мостове. По всяка военна логика трябваше да отсвирят Херсон и да се изтеглят и да си държат само левия бряг. Обаче ако се изтеглят от Херсон ще бъде ужасен пропаганден провал и затова са сега между *** и наковалнята.
27
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия руснаци хич не мислят и за това ще загубят войната, с тия сателити и ясни координати на моста е въпрос на решение да изчезне от там.
26
6
 
13
 
! Отговори
Неоспорим факт преди 1 година
До Teo Русийката в момена може да си прави нещо с ръка и друга част от тялото. ВПК-то им умре. Сега вадят от нафталина "супернови" аналоговнетни хрушчовско-брежневски запаси. Сами си го казват.
25
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма пoмия се бълва по Украйна и народът им от тукашни питeци, но фактът е, че си защитават територията и са много по-достойни от русoробите. Плюенето по форумите няма да им спечели войната на рашиститe. Както и някакви халюцинации и пожелания.
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега и без шлепове ще останат..