Експерт след думите на Путин: Очаквам още по-ожесточена война

Промишлената база на Русия преминава във военно положение
21 сеп 2022 11:50, Елка Василева
38
Експерт след думите на Путин: Очаквам още по-ожесточена война
Снимка: архив, БГНЕС

"Ще бъдат взимани в армията основно бивши офицери и хора, които са свързани с руската армия. Това означава продължаване на военните действия на украинска територия с още по-голяма интензивност". Това заяви бившият заместник-министър на отбраната Йордан Божилов по повод частичната военна мобилизация в Русия, обявена от президента Владимир Путин.

Още по темата
„Това, което още обяви Путин, е преминаването на промишлената база на Русия във военно положение. Иска се производство на повече оръжия. Очаквам още по-ожесточена война оттук нататък“, добави Божилов пред bTV.

Божилов каза още, че Русия се готви да признае за част от своята територия вече завзетите Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.  

„Няколко пъти Путин реферира, че притежава ядрено оръжие и обяви, че ще бъдат използвани всички сили не само срещу „нацистите“ (както той определя правителство в Украйна), но и срещу всички други сили, които биха посмели да се противопоставят на руската армия и да застрашат руски територии“, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
43
 
35
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 1 година
Русия приключи със загрявката. Истинския мач започва сега. Ще бъде облачно с превалявания от демилитаризирани *** сателити.
7
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Плановете първи месец не се получиха. Трябваше после веднага - като е гарга да е рошава
6
13
 
22
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Ще го смачкат като *** Вовата! Късно е за мобилизация. До момента, в който мобилираните части започнат да пристигат в Украйна, фронтът ще е в Крим. Тая работа трябваше да я свършат преди година.
5
10
 
29
 
! Отговори
НИМХ преди 1 година
На ядрена риторика трябва моментално да мобилизира целия свят и да се наврат в ъгъла на историята такива болни мозъци.
4
16
 
32
 
! Отговори
Българин преди 1 година
В момента казват, че Русия има около 200-250 хиляди редовна армия в зоната на конфликта. Има и около 100 хиляди от армиите на ДНР, ЛНР и местни формирования. Срещу тях се бият над 400 хиляди мобилизирани украинци, плюс наемници от други държави. Вторите биват захранвани ежечасово с ново оръжие от запад. Време е наистина този конфликт да приключи. Добре ще е за хората в Европа. А политиците в Брюксел явно мислят повече за слугинажа на САЩ, отколкото за народите си.
3
18
 
28
 
! Отговори
зер преди 1 година
вовата е провал.
2
32
 
25
 
! Отговори
Bg fen преди 1 година
Мачкай Вова!Горния пост да се пропусне.
1
18
 
24
 
! Отговори
Bg fen преди 1 година
Мачкат Вова!