Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО

Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Путин
Обновена: 30 сеп 2022 19:35 | 30 сеп 2022 19:16, Камелия Цветанова
321
Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО
Снимка: БГНЕС

Украйна официално ще поиска "ускорено членство в НАТО", заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Франс прес.

Украинският лидер обяви това броени минути, след като Русия официално оформи анексирането на четири украински региона, предаде БТА.

"Правим решителна стъпка, като подписваме молбата на Украйна за ускорено членство в НАТО", каза той във видеообръщение.

Още по темата

Украинският лидер заяви, че Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Владимир Путин, а с друг руски президент, предадоха световните агенции.

"Готови за диалог с Русия, но с различен президент на Русия", обяви Зеленски във видеообръщение, публикувано в неговия канал в Телеграм.

Опитът на Русия да анексира Донбас, Запорожието и Херсон не променя нищо за Украйна - ще продължим да освобождаваме нашата земя и нашия народ, докато си върнем всички територии, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.

С анексирането на контролираните от нея украински области, Русия предявява претенции към територии с площ, близка до тази на България - около 109 хиляди квадратни километра, съобщи Ройтерс.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков даде да се разбере, че руската армия ще воюва и за цялата Донецка област, от която сега Москва контролира само 60 процента.

Запитан за Запорожка и Херсонска област, които също не са изцяло под руски контрол, Песков отговори, че в Кремъл тепърва ще изясняват териториалните си претенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: украйнанато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
2
 
9
 
! Отговори
нула подкрепа преди 1 година
Израел не подкрепи евреина наркоман. Нула подкрепа, нито вербално, нито с техника, оръжия, екипировка, нито цент.
161
5
 
0
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Де факто ние вече си проправихме път към НАТО. Де факто ние вече доказахме нашата съвместимост със стандартите на Северноатлантическия алианс. Те са реални за Украйна реални на бойното поле и във всички аспекти на нашето взаимодействие. вярваме си, помагаме си и се защитаваме, това е Алиансът, де факто.Днес Украйна кандидатства да го направи де юре. Чрез процедура, която ще бъде в съответствие с нашата стойност за защитата на цялата ни общност. По ускорена процедура.
160
0
 
1
 
! Отговори
Газета ру преди 1 година
Владимир Путин и ръководителите на ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област подписаха споразумение за влизане на нови региони в състава на Руската федерация. Владимир Зеленски каза, че Украйна кандидатства за членство в НАТО по ускорен начин. Решение на генералния секретар на НАТО Столтенберг - необходимо е одобрението на всички 30 членки на организацията. САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Русия. ЕС и НАТО обявиха, че никога няма да признаят резултатите от референдумите за присъединяването на нови територии към Русия. Газета.Ru прави хроника на събитията.
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт е, че целият свят не осъди Русия, въпреки, че никой не одобрява войната. Само малка част, не повече от 15% - извратените САЩ и ЕС се обявиха срещу специалната операция по денацификация на Украйна.
158
1
 
0
 
! Отговори
Министър Блинкен: преди 1 година
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза, че Съединените щати приемат "много сериозно" изявленията на Русия относно ядрените оръжия. Той съобщи това по време на съвместна пресконференция с външния министър на Канада Мелани Жоли, предава РИА Новости.Ние приемаме тези изявления много сериозно. Ние внимателно следим дали Русия предприема някакви стъпки, които да намекнат, че обмисля възможността да използва ядрени оръжия. Към днешна дата не я виждаме да предприема подобни стъпки, каза Блинкен.
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Само напред -----Кое е добра новина ?
156
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия кл шари освен да искат друго не знаят.
155
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Путин не знам , но сега Укаинците определено ще потярсят сметка на Зеленски !
154
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е Президент на държава която потъва Дипломатически е изолирана.Формално да .Но практически няма диалог.Тази страна се превръща в дивашка, беззаконние,обедняла от към население.Много големи богаташи затворени в дворци.И население от ратан на крепостничеството Путин върна държавата от просперираща в 19 век.Предстои нова кървава революция.Този път болшевиките ще загубят защото измамиха народа
153
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това дето се случи днес мисля, че е края на войната
152
3
 
7
 
! Отговори
Путин иска преговори преди 1 година
Март месец Русия предложи преговори на Киев с условията да признае независимостта на ДНР, ЛНР като отделни държави и да признае Крим и да даде гаранции че няма да влиза в НАТО и вражески съюзи на Русия. Днес отново Путин поиска мир и призова Киев към преговори за мир, като изтъкна, че новите територии на Русия няма да се обсъждат. Най-вероятно след 6 месеца Путин отново ще поиска мир и ще призове Киев да седне на масата за преговори.
151
0
 
6
 
! Отговори
преди 1 година
Столтенберг току що им каза в прав теккст, че няма да ги приемат, но щели да им помагат.
150
3
 
3
 
! Отговори
Само напред преди 1 година
Аз съм на мнение, че няма нужда да изпадаме в еуфория преждевременно, въпреки че това е много добра новина и показва че Украйна се движи в правилната посока
149
1
 
2
 
! Отговори
на прашките преди 1 година
ще им стопят сегментите!
148
2
 
3
 
! Отговори
ъцз преди 1 година
този прави каквото му надерят от САЩ
147
3
 
3
 
! Отговори
Нато преди 1 година
Зеленчо, забрави за НАТО, това нЕма как да стане щото а ви приех е а руснаците ни го на биха четвъртит. Слава кокаине.
146
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Пробвай се Зеленски, няма лошо, но за това трябва единодушие ,а и Украйна не отговаря на критериите за приемане. Тя е страна в конфликт. Кьор фишек.
145
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя още малко ще поиска да стане и главнокомандващ на нато..
144
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази мобилизация , която направи Путин не е случайна , и той няма да вкара повече войски в битка , НО след анекса е достатъчно да стовари на новата граница преди зимата една 4-500 000 хилядна армия и Зеленски може да продължи войната и освобождението на Play Station ! Украина вече на никой не е притрябвала - Разрушена и Заробена в дългове , особено със задаващата се рецесия , зима и може би и кавга с Китай и Иран ! НАТО никога няма поеме риска от ядрен конфликт заради Украина - Game Over !
143
1
 
5
 
! Отговори
нострадамус преди 1 година
Този герой ще вкара светът в световна война.Каквото искаха руснаците си го постигнаха.Богатите украинци избягаха от Украйна.Ако Украйна я приемат в НАТО черноморието ще пламне.