Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор

Украински дипломат му каза да върви на майната си
4 окт 2022 16:10, Нели Христова
130
Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор
Снимка: БГНЕС

Кремъл похвали създателя на Tesla Илон Мъск за предложението за възможно мирно споразумение, което да прекрати войната в Украйна.

В анкета в Twitter, публикувана в понеделник, Мъск предложи Украйна да отстъпи окончателно Крим на Русия, да се проведат нови референдуми под егидата на ООН, за да се определи съдбата на контролираната от Русия територия и Украйна да се съгласи на неутралитет.

Това предизвика яростен отговор от страна на Украйна, като посланникът на Украйна в Германия дори му отговори: "Върви на майната си" е моят много дипломатичен отговор."

Но Кремъл, което не е изненадващо, възприе по много по-топъл начин неговите предложения.

Още по темата
"Много е положително, че някой като Илон Мъск търси мирен изход от тази ситуация", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в конферентен разговор. "В сравнение с много професионални дипломати Мъск все още търси начини за постигане на мир. И постигането на мир без изпълнение на условията на Русия е абсолютно невъзможно", добави той.

Малко след като огромна вълна от недоволство се отприщи срещу Мъск, той побърза да обясни защо мирен договор е добра идея за край на конфликта в Украйна.

"Русия предприе частична мобилизация. Те преминават към пълна военна мобилизация, ако Крим е изложен на риск. Смъртта и от двете страни ще бъде опустошителна. Русия има >3 пъти население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна в тотална война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
?!?! преди 1 година
Впрочем това с блокчетата в Украйна и Тесла е много гадна шега, аз не разбирам какво смешно има в това, това е изключително гадна шега, на която само най-големите *** от БИТ могат да се смеят. Добре че Сатанишев досега още не е коментирал положението в украйна а само стои като депутат в ЕП от украински произход!?!? хахаха !!?!?
50
1
 
2
 
! Отговори
гледна точка преди 1 година
До 45.Коментарът ти е абсолютно глу,пав. В съвременните условия с наличието на ядрени подводници и междуконтинентални балистични ракети с висока скорост,както и стратегически бомбардировачи Аляска с ракети изобщо не е интересна. А иначе, по твоята т.ъ.п.а логика, има много райони в русия, които НЯКОГА си са били китайски, японски, монголски, турски, полски, немски, скандинавски и какви ли не. Е, и?
49
7
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха! преди 1 година
Зелендръшките фашаги пак показаха същността си! Тия са по-изкукали и от Бай Дрън
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съмнявам се, че Русия е показала на какво е способна, съмнявам се и, че НАТО би имал категоричният успех който си представяте. НАТО не е една държава, а обединение от много такива.., само няколко от тях да изкажат съмнения върху действията на нато и ще се започне едно размотаване, шикалкавене, "предателства" и всичките тем подобни извъртания които сме свикнали да гледаме. Коалициите са нещо хубаво, но опре ли ножа до кокала, нещата бързо се променят.
47
0
 
0
 
! Отговори
ъ преди 1 година
БСП наистина както обикновено са изключително cruel партия, която направиха Сатанишев на г* за целия свят, състрадаван, при това, за разлика от преди, когато поне не го състрадаваха, той горкия пак иска да работи за ЕП, защото вярва, че с нещо може да е полезен, но като му погледнеш CV-то и направо се разхвърчат блокчетата на Украйна, не знам защо тъй?
46
3
 
6
 
! Отговори
баба Ванга е казала преди 1 година
Русия ке пребъде. ФАЩ фаща!
45
1
 
9
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Не е Екцин. Хрусчов (Украинец) го дава на Украйна но не го дава като част от държавата Украйна а просто го прикрепя към Украинската административна зона в Рамките на СССР. След разпада на СССР Русия е твърде слаба да се занимава с този въпрос и Крим си остава в пределите на Украйна вече новообразувана държава. Но там са 97% Руснаци. За каква Украйна говорим въобще.
44
2
 
3
 
! Отговори
препърс преди 1 година
Кадиров поздравява Байдън,Макрон,Шолц и Чарлз Трети с песента на Орхан Мурад -И хиляди слънца да засветят на този свят.
43
0
 
1
 
! Отговори
ъ преди 1 година
е, той станишев, понеже не могат да го разкарат от ЕП и за това украйна малко пострада, но БСП са ок с това и си затварят очитеВпрочем Станишев много дразни, и то не нашите депутати този път, а дразни и други депутати и страни, добре че се е обявил за украинец, за "изчислителните" "математици", всъщност като се замисля БСП мразят Станишев, Украйна и СССР повече отколкото сините партии, какво им причиниха само, трагедия, наистина
42
0
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Да ве що не си лети в космоса с теслите а ....
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск е архимошеник, който не прави нищо от което да не може да спечели пари. Той е един от малцината разследвани от SEC за мошеничество при търговия с акции. Предложението му за провеждане на референдуми под юристдикцията на ООН е пълна простотия която противоречи на украинската конституция. А предаването на Крим на агресора Русия вместо мир ще доведе до каскада от войни в Европа с участието на агресора Русия срещу балтийските държави и източноевропейските страни. Изхода е капитулация на Русия.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Играта на играчките на батерии
39
2
 
8
 
! Отговори
До Иван преди 1 година
Аляска си е Руска земя, която Руснаците са продали на безценица. Доста по-интересен щеше да е светът ако Аляска беше все ище Руска и там имаше ядрени ракети насочени срещу нео-фашистката империя ФАЩ.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
подобно предложение би било приемливо за Украйна в началото на войнта, но пък тогава рашките беха прекалено надъхани в своя блицкриг:))) вече нещата са много дебели, милиони разрушение домове, милиони бежанци, десетки хиляди цивилни жертви, няма как след толкова мъка преживяна от украйнците те да кажат, айде било квот било дай да се разберем по братски, ами няма как да стане, а иначе за Москва е изгоден подобен вариант с оглед на фактите че може да сотанат и без Крим
37
2
 
0
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Човека е прав,погледнато логично!В тези региони на Украйна имаше проблеми,пресилени или не от Русия и шепа гладни да управляват собствени територии сепаратисти е друг проблем!Русия ако искаше мирно разрешение,имаше цялата пропагандна машина и добрите отношения с Германия и Франция преди 2014г за да разреши проблема по мирен път!Но Путин просто пазеше военен конфликт за момент в който ще му трябва за да консулидира крепостните селяни около себе си!
36
2
 
3
 
! Отговори
Мъск що не направи преди 1 година
референдум за това кой взриви Северните Потоци. 1.ШАЩ 2. ФАЩ Да познаят всички от първия път!
35
5
 
5
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
По логиката на Мъск е време Китай да атакува Русия. С туй население Русия е загубена до дни. Що не си гледа Теслите Мъск?
34
3
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Интересно дали Мъск ще предложи подобно решение ако Русия поиска да анексира Аляска, или част оит Аляска - САЩ да се съгласи мирно да даде територия, за да няма кръвопролитие.
33
2
 
2
 
! Отговори
Айде да мЕтат АТОМА преди 1 година
и да се приключва тоя грешен свят! Да идват Ядрените слънца да ни сгреят тая зима!!
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем скоро прожектоприте ще са насочени към Германия