Руски войници убиха началника си и се предадоха на ВСУ

Командирът не им позволил да хвърлят оръжие
13 окт 2022 21:14, Йоана Цонева
399
Руски войници убиха началника си и се предадоха на ВСУ
Снимка: БГНЕС

В Херсонска област голяма група мобилизирани руснаци са се предали в плен. Те са били изпратени в един от най-горещите участъци на фронта без предварителна подготовка и нужното оборудване, но със заповед да стоят докрай, съобщи украинскатателевизия "24 канал", позовавайки се на украинските специални сили.

Според източниците на канала поради неадекватното отношение от страна на командването и липсата на елементарно оборудване, мобилизираните решили да се предадат. Те се свързали с украински военни и тайно договорили капитулацията си без участието на командира си. Той също бил наскоро мобилизиран, но се страхувал от наказание от висшето командване след евентуално предаване в плен. Затова отказал да участва, опитал се да се съпротивлява и да вдигне шум, поради което подчинените му се принудили да се отърват от него и го убили.

Преди да се свържат с украинската страна, руснаците напразно са се опитвали да преговарят с ръководството си да бъдат изтеглени от предната фронтова линия и да преминат поне кратък курс на обучение. Молбите им са били игнорирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
6
 
34
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
Хора минали военно обучение преди 10 години, измъкнати от цеховете преди седмица с диоптри и заболявания какво да направят. Тука по сайтовете само Рамбовци има явно.
247
38
 
37
 
! Отговори
Народеее???? преди 1 година
ЛЪЖИ ОТ НАЙ ГНУСНИТЕ
246
28
 
30
 
! Отговори
гост преди 1 година
Овации за фейка . Мобилизирани още не са пращани.
245
22
 
19
 
! Отговори
САЩ пие кръвта на ЕС преди 1 година
Пълен фейк. Така казват войниците, хванати в плен, за да получат по-човешко отношение. Същото правят и предаващите се войници от ВСУ. ВВсе още няма мобилизирани руснаци на фронта
244
1
 
7
 
! Отговори
Дари преди 1 година
На война като на война!
243
10
 
5
 
! Отговори
Сссс преди 1 година
Няма да живеят много тези...
242
11
 
9
 
! Отговори
Хахахахахахахах преди 1 година
Да бе
241
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и как разбрахте всичко това с ътакива подробности от тука ? или едно врабченце долетя от сахара и ви го разказа от първо лице единствено число ???
240
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПетърПО ФОКСНЮЗ ИМА РЕАЛНИ НОВИНИ.
239
16
 
25
 
! Отговори
Няма такъв тъпанар преди 1 година
Писалия статията е от 16 -ия пол! Ако беше ходил в казармата, щеше да знае каква простотия е изсмукал от пръстите си!
238
29
 
36
 
! Отговори
Американец преди 1 година
Сега в САЩ се надигат много протести против Джо Байдън, наричайки го военнопрестъпник! Който иска да развърже трета световна война. Защото демократите в САЩ са финансирали кървавия Майдан и политически преврат в Киев през 2014 год. Създали са нацисткия украински режим за противопоставяне срещу Русия и за война срещу Руската федерация. Замесени са лицата Джо Байдън и сина му Хънтър Байдън още през 2014 год. Джо Байдън и Хънтър Байдън са били посещавали Киев в годината на кървавия Майдан.
237
24
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе вие пропуснахте да напишете,че току що Путин се е предал с цялата армия на Русия и отива на крака при Зеленски,как го изпуснахте това,само помий от вас нищо друго
236
29
 
39
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Само глупости чета днес. Първо да запитам защо хората в Донбас са грабнали оръжие от 8 години насам? Нали тях ще освобождава украинската ***. Кой всъщност воюва за земята си? Те или натрапниците на зеления? "Унизителни поражения" направо кърти в другото заглавие. Западът пък щял да унищожи руската армия. Журналистиката ни е стигнала невиждано ниво.
235
10
 
29
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
украинскатателевизия "24 канал" И ВИЕ ВЯРВАТЕ НА ТЕЗИ ХАХЛИ - ДАВАМ ПРИМЕР ПРЕДИ 4 ДНИ ТЕЗИ ОТ украинскатателевизия "24 канал" КАЗАХА СЛЕДНОТО НЕ КРИЯ И АЗ ГИ ГЛЕДАМ И СЛУШАМ ЦИТИРАМ ПО ПАМЕТ СЛЕДЕТЕ ЦИФРИТЕ - РУСНАЦИТЕ ИЗСТРЕЛЯЛИ ПО УКРАЙНА 90 РАКЕТИ - УКРАИНСКОТО ПВО УНИЩОЖИЛО 70 РАКЕТИ - НО 60 РАКЕТИ ДОСТИГНАЛИ ЦЕЛИТЕ СИ ТА ТЕ И ЗАДАЧА ПО МАТЕМАТИКА ЗА ВТОРИ КЛАС НЕ МОГАТ ДА РЕШАТ.
234
16
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
"Руска ракета, летяща за Харков, обърка маршрута и удари жилищен блок в Белгород, Русия" - като им слагат чипове от перални, и те се въртят!
233
9
 
19
 
! Отговори
Гласоподавател преди 1 година
И тук ще е така ако ни вкарат във войната. Политическата класа няма връзка с хората и си взима решения както им падне.
232
13
 
27
 
! Отговори
ВБЗ преди 1 година
Първата тъпотия за деня!
231
17
 
31
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Очаквайте следващия виц " руската армия се сражава за свободата на Украйна срещу руската армия". Смях,смях ,докъде я докараха чак вече коремните ми мускули не издържат на спазмите причинени от смеха.
230
15
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Това беше от рубриката " вица на деня ".🤣
229
25
 
39
 
! Отговори
До 298 и 303 преди 1 година
Защитниците на Сорос, фашисткия неолиберален джендърски евроатлантизъм, азовските знаменца, Степан Бандера и украинския нацизъм отново бълват дезинформация и лъжи по отношение на руските официални ТВ канали. За съжаление останаха много малко хора с тревзи разсъждения и ясен поглед над събитията. Всички други са зомбирани и манипулирани. Зеленски кипи от гняв и злоба! Призовава лидерите на НАТО за масиран ядрен удар срещу Руската федерация! Но радиоактивния облак не знае граници.