Борел: Ако Москва прибегне до ядрен удар, Западът ще унищожи руската армия

"Путин каза, че не блъфира, страните, подкрепящи Украйна - също"
Обновена: 14 окт 2022 08:08 | 14 окт 2022 07:03, Елка Василева
323
Борел: Ако Москва прибегне до ядрен удар, Западът ще унищожи руската армия
Снимка: БГНЕС

„Ако Русия атакува Украйна с ядрено оръжие, военният отговор на Запада ще бъде "толкова мощен, че ще се стигне до унищожаване на руската армия", заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, предаде Франс прес.

Още по темата
"Путин каза, че не блъфира с ядрената заплаха. Той трябва да разбере, че страните, които подкрепят Украйна - ЕС, неговите страни членки, САЩ и НАТО, също не блъфират. Всяка ядрена атака срещу Украйна ще доведе до отговор, не до ядрен отговор, но до военен отговор, толкова мощен, че руската армия ще бъде унищожена", каза Борел на посещение в Колежа на Европа в Брюж.

Заплахите на Москва се приемат много сериозно от страните, които членуват в НАТО. Във вторник, преди срещата на военните министри от Алианса, генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг заяви, че "завоалираните ядрени заплахи на президента Путин са опасни и безразсъдни".

"Русия казва, че ядрена война не може да бъде спечелена и не трябва да бъде водена. Ние наблюдаваме отблизо руските ядрени сили. Не забелязваме промяна в позицията на Русия, но оставаме бдителни", подчерта Столтенберг.

"Нямаме никакви индикации, че към момента Русия е променила позицията си, но я следим денонощно, седем дни в седмицата", обяви вчера американският министър на отбраната Лойд Остин.

Военната доктрина на Русия допуска възможността от ядрени удари, ако нейна територия бъде атакувана. Бившият руски президент, сега заместник-председател на Съвета за сигурност, Дмитрий Медведев увери, че Москва ще защитава новите анексирани територии ", включително и със стратегически ядрени оръжия".

"Трябва да се вземе на сериозно реториката на Русия, но без да се всява паника", увери европейски представител на НАТО по време на срещата на министрите в Брюксел, като посочи, че анексирани територии вече са били отвоювани от украинската армия, без това да е довело до най-лошия сценарий.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да е необходимо, руските войници доброволно ще се предадат!!!
243
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борел е просто момче. Русия няма да удря Украйна с ядрено оръжие, а ще ви избабани вас по *** канчета, барем се събудите
242
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дядо борелл русия има 1 200 000 армия вие еврогейте какво имате армия едни жени лезби и едни гей с тях ли ще въюваш против русия или се надяваш на сащ докато сащ се събуди от сън вие сте станали пепел слава на россия
241
5
 
17
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Нещо западняците много заговориха за ядрено оръжие. После, Путин бил заплашвал.
240
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Световна ядрена война няма да има победител. Борел трябва по-рано да се изнесе към гробищата носейки оръжието си далеч от краката да не го покапе разтопения метал от пушката му, ако въобще може да държи оръжие. Деменцията не прощава.
239
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая заплаха за ядрен отговор на САЩ и НАТО срещу употреба на тактическо ядрено оръжия от Русия срещу Украйна, отправена от инженер на преклонна възраст, звучи нелепо. Както е нелепо и поставянето на гинеколожка за председател на ЕК затова, че е била известно време министър на МО на Германия. Както беше куриоз поставянето на лекар по сърдечна хирургия от Литва за еврокомисар по безопасност на храните ЕАБХ.И той нареди масово унищожение на дребните преживни животни в Странджа и елховско.
238
2
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
"Западът" се напъва за война с Русия, толкова за мирните им намерения и за "безпочвените" притеснения на Путин отностноНАТО. Само дето унищожението на руската армия ще означаваунищожение и на Европа; САЩ са далече и ще минат по-леко.
237
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, тоя дъртак е втория Баъдън
236
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм на страната на руснаците в този конфликт (и на другата страна не съм - на страната на мира съм), ама Борелиозата се е изцепил страхотно. Първо, неговата функция не е военна, че да се изказва по такива теми. Второ, какво е "Западът"? Аз знам за ЕС, НАТО, Г-7 и подобни организации, но не съм чул Западът да е нещо единно и обособено. Нито в исторически, нито в социален смисъл (донякъде е във философски, по-малко в културен). А заплахата е меко казано смешна - чак пък цялата им армия...
235
11
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
само като ги видях мобилизантите с мешките от 60та год и ми стана лошо,както ние сме били по руски тертип в казарма,така са и те,не са мръднали грам -аз за година и половина изтрелях 2 пълнителя с калапника и един път съм хвърлял граната ,както наща казарма само се крадеше,и там е така,най-голямата руска военна тактика беше да скочиш от окопа и да викаш УРА ,на това ни учиха,жалко ама тея мобилизанти ще ги избият до крак,Украинците с бронижилетки,нощно виждане,каски ,снаражение-наще с мешки
234
1
 
10
 
! Отговори
ддс преди 1 година
Началникът на отбраната на Русия се явил при Путин и го попитал с какво гадно име да кръстят новата стратегическа ракета, че името Сатана вече било използвано. Путин без много да се замисля предожил Урсула.
233
3
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Този Борел, като го гледам на снимката, той вече е взел- дал, а пък дава акъли...
232
4
 
19
 
! Отговори
112 преди 1 година
Само да попитам - този Борел като какъв се изказва? Нима ЕС е станал военен съюз? Или всъщност говори от името на САЩ и НАТО, които командорят ЕС. Между другото, НАТО се води отбранителен пакт. Направо да смееш със сълзи, ако не беше трагично какви американски марионетки са назначени в ЕС.
231
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На руснаците ракетите са в цяла Русия, а тя е 3 пъти по-голяма от Европа.
230
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравят, че руснаците имат доста повече ядрени заряди отколкото цялото НАТО.
229
12
 
5
 
! Отговори
Ук преди 1 година
НАТО ако се включат, съветвам *** да мята атомната над москва, за да им спести мъката която очаква сирьожте.
228
16
 
10
 
! Отговори
хаха преди 1 година
НАТО ако запука руснаците с една специална военна операция, за три дена ще им стопи лагерите. Мечето му изкривиха дзурличката украинците с 100 байрактара и 30 химарски. Смятай ако НАО тръгне ще им такова майката
227
14
 
22
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
БОРЕЛЧО , НЕ ЗАПЛАШВАИ ВЕЛИКА РУСИЯ ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМАТЕ ВРЕМЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО ВИ СЕ СЛУЧВА НА НАТО И С,А,Щ.
226
9
 
13
 
! Отговори
Сублимации на болни преди 1 година
мозъци-щели да унищожат руската армия?И какво от това,след като руснаците изстрелят в случай на нападение срещу тях стратегич. си ядр.оръжия?Няма да я има РА,но няма да я има и Земята.Хипотеза-НАТО може да унищожи РА в Украйна и край границите.Но времето,необходимо за поразяването и е предостатъчно за ответна реакция на Русия със стратегическите си ядрени сили,те имат 3минутна БГ. Или:ние ще унищожим РА с конвенционални средства но няма да се съгласим на ядрен отговор.Кой ще ви пита?
225
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като падне първият сняг ще пей друга песеа знаете ли коя русия е могъща русия е опора на ес как може политик да говори такива думи ще даде отпор както каза с русия ще решим проблема на боиното поле с какво дядо имаш ли оръжие или армия надяваш се на мобилизация кои ще въюва за вас никои ти си един кръвожаден кръвопиец