Борел: Ако Москва прибегне до ядрен удар, Западът ще унищожи руската армия

"Путин каза, че не блъфира, страните, подкрепящи Украйна - също"
Обновена: 14 окт 2022 08:08 | 14 окт 2022 07:03, Елка Василева
323
Борел: Ако Москва прибегне до ядрен удар, Западът ще унищожи руската армия
Снимка: БГНЕС

„Ако Русия атакува Украйна с ядрено оръжие, военният отговор на Запада ще бъде "толкова мощен, че ще се стигне до унищожаване на руската армия", заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, предаде Франс прес.

Още по темата
"Путин каза, че не блъфира с ядрената заплаха. Той трябва да разбере, че страните, които подкрепят Украйна - ЕС, неговите страни членки, САЩ и НАТО, също не блъфират. Всяка ядрена атака срещу Украйна ще доведе до отговор, не до ядрен отговор, но до военен отговор, толкова мощен, че руската армия ще бъде унищожена", каза Борел на посещение в Колежа на Европа в Брюж.

Заплахите на Москва се приемат много сериозно от страните, които членуват в НАТО. Във вторник, преди срещата на военните министри от Алианса, генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг заяви, че "завоалираните ядрени заплахи на президента Путин са опасни и безразсъдни".

"Русия казва, че ядрена война не може да бъде спечелена и не трябва да бъде водена. Ние наблюдаваме отблизо руските ядрени сили. Не забелязваме промяна в позицията на Русия, но оставаме бдителни", подчерта Столтенберг.

"Нямаме никакви индикации, че към момента Русия е променила позицията си, но я следим денонощно, седем дни в седмицата", обяви вчера американският министър на отбраната Лойд Остин.

Военната доктрина на Русия допуска възможността от ядрени удари, ако нейна територия бъде атакувана. Бившият руски президент, сега заместник-председател на Съвета за сигурност, Дмитрий Медведев увери, че Москва ще защитава новите анексирани територии ", включително и със стратегически ядрени оръжия".

"Трябва да се вземе на сериозно реториката на Русия, но без да се всява паника", увери европейски представител на НАТО по време на срещата на министрите в Брюксел, като посочи, че анексирани територии вече са били отвоювани от украинската армия, без това да е довело до най-лошия сценарий.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна винаги е била по цивилизовано и развито място от московия освен можеби питер *** и там мразят москви4ите Дори езика им е разли4ен пп СПРАВКА за тъ,,,паците на копейкин другарите изражденци .... в Питер и Москва говорят разни диалекти
203
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Catalunyskia trol se izxvarli prav na masata.
202
7
 
8
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До Анонимен 220- Правилно- даже прехваленият им "Москва",който отиде .. някъде си , е построен в УССР- днешна Украйна!!! Танковият завод на най-модерните съветски танкове Т-80 е всъщност в .. Харков- Затова драпаха толкова ***.овете да превземат града! Единствено им се удаде Херсон, заради предателство ( минните карти са били предадени на врага от високопоставен областен чиновник)! Сега ще си счупят зъбите в Херсон в цяла Украйна!
201
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
костя копейкин е ром мъжеложец
200
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руската армия е БОК...ЛУК но каквато държавата такава и армията им
199
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците се хвалят какви супер нови и несравними оръжия имат, но в 90% от случаите става въпрос за разработени технологии, които не са и още дълго няма да бъдат в серийно производство. Същото важи и за ракети и танкове (Армата и под..).Самолетоносачи, за които през изминалите 30г. имаше 5 големи проекта, но нито един не се реализира. В Русия няма никъде достатъчно големи пристанища и докове, където това да е възможно, за парите да не говорим. ПР, за да продават оръжия на 3 свят.
198
3
 
13
 
! Отговори
Няма как преди 1 година
Няма как Запада да унищожи само руската армия, а ще унищожи Русия. Ако Запада унищожи Русия, Русия ще унищожи Запада. Ако Запада и Русия се унищожат, ще се унищожи Земята. Ако се унищожи Земята.......Така 1 Борел Кукундрел говори глупости.
197
6
 
3
 
! Отговори
До обективен преди 1 година
Ти си много незапознат. Градовете са заселени почти веднага след като са унищожени. Никой не е чакал 77 години! Това, че атомната бомба може да унищожи света е пълна безсмислица. Може да причини унищожение и да убие много хора, но в никакъв случай няма да унищожи планетата и ще има достатъчно места извън големите градове, които са поразени, за живот. Само човек без въображение може да вярва на глупостите на медиите и научно-популярните предавания.
196
2
 
3
 
! Отговори
обективен преди 1 година
До до обективен!-Дженди ,от Хирошима и Нагасаки са минали 77 години!Ти от кой свят идваш?Прочети , ограмоти се и белким ти влезе нещо в кухата лейка.
195
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я гледай ти ,някакъв испански пенсионер щял да унищожи руската армия.Ти да видиш.Мястото на този склеротик е в Киев ,или в Харков.И наши безполови мишоци се правят на юнаци-Плювнев ,Пасичко ,Агов и др./нито един от тримата не е българин!/ , ама един не смее да отиде при Зельо и да скочи на руснаците.
194
10
 
2
 
! Отговори
До обективен преди 1 година
Ахам, колкото са изчезнали Хирошима и Нагасаки след като са били унищожени от бомбите. Не преувеличавайте. Ако се използва ядрено оръжие, зависи къде, колко и т.н. Все ще има много места, където няма да бъде засегнат никой. Със сигурност планетата няма да бъде унищожена от това.
193
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куку ригу, ще унищожи на баба си килотите. Ако нато атакува руската армия заради ядрена атака над не плен на нато каквато е Украйна това със сигурност ще е краят на света. Те руснаците ей така ще стоят и чакат да им унищожите армията. Удари ли нато Русия и светът свършва за по малко от час. Европа, Америка и голяма част от Русия ще се превърнат в радиоактивна пустиня....
192
5
 
5
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Хич не ми се вярва този дъртофел-Борел да е изрекъл подобни думи.Това е поредната измишльотина на автора на тази глупотевина.И децата знаят че при ядрена война света просто ще изчезне.При това завинаги.Едва ли европен.делите и краварите вкупом ,са готови да пукнат заради някакви пияндурници и продажници във вонящата Укрия.
191
6
 
9
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама преди "да се стигне до унищожаване на руската армия" от западните страни, столиците им и др. по-големи градове + военните им бази просто няма да ги има...така, че не се знае кой и как ще ръководи "унищожаването на руската армия" (????)
190
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Варели, бидони и дамаджани
189
6
 
10
 
! Отговори
Покрайна в преди 1 година
ЕСССР ли е или в НАТО?!? И на какво основание НАТО е във война с Русия?!? Краварските марионетки си търсят белята! Ако искаха проблема да се реши,нямаше да снабдяват укрите с всевъзможни оръжия и да наливат в офшорките на зеления нaRko милиарди!Или пък забравиха удобно чии подписи стоят в Минските споразумения и защо удобно позволиха да ги нарушат азовските nаtzita... В краен случай,можеха да проверят какви ги е вършил нарkoзависимия в ЛНР и ДНР, но пък убийствата и терор = демокрацията!
188
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борел забрави да каже - че руската армия ще седои и ще чака да бъде унищожена С ДУМИ ...бати и тръпия старец ...он пръв ще бъде ликвидиран от ответни удари
187
6
 
16
 
! Отговори
Дж.К.Джером преди 1 година
"Празните мисли на един празен човек"
186
6
 
11
 
! Отговори
гост преди 1 година
***. А колко държави в манафския ви ЕС ще го отнесат, ако стане така както говори този ***. Айде джа - явно големите в ЕС няма да цоцат от Украйна докато ги изцоцат, а после да ги приемат като втора ръка хора в съюза. Кво толкова им в този Донбас дето го искате бе мамка ви неоколониалистка, че правите безумие след безумие.
185
4
 
2
 
! Отговори
До Синьо е морето. преди 1 година
Мхм... онова българското "еквивалентното" на руското хиперзвуково, сигур го е "изобретил" оня, дето при бай Тошо разправяше как сме щели да караме колите си с вода и разтворено в нея хапче... Чак по телевизора го даваха..А, забравих да спомена и свръфсекретната Царичинска дупка на българските военни, дето бяха намерили контакт с извънземните и "свръхеквивалентните" им технологии...Абе, ние българите, направо сме поливалентни - на всичко и всички...Бе, я бегай бе!