43-ма мобилизирани войници се ожениха на масова сватба в Санкт Петербург

Мобилизацията попадна в списъка на "изключителните случаи", позволяващи бърза сватба
Обновена: 17 окт 2022 10:44 | 17 окт 2022 10:42, Нели Христова
187
43-ма мобилизирани войници се ожениха на масова сватба в Санкт Петербург
Снимка: YouTube

Масова сватба се проведе в Санкт Петербург заради мобилизацията в Русия. Кадри от церемония миналата седмица показват десетки двойки, които разменят обетите си едновременно.

Младоженците са дали доброволното си съгласие да се оженят от местата си в службата по вписванията в Сестрорецк, разкри видео от местната телевизия SCTV.ru.

Около 43 двойки са били венчани на десет групи в един ден.

Законът в Русия повелява, че двойка може да сключи брак не по-рано от месец след подаването на документите, пишат от "Дейли мейл". Уникалната церемония се проведе, след като Москва добави мобилизация към списъка с "изключителни случаи", който позволява сватбата да бъде ускорена.
Телевизионният канал твърди, че бързото проследяване на сватбите на войниците преди изпращането им в Украйна е "добро за морала" и "създава усещане за стабилност".

Критиците обаче твърдят, че "ускорената процедура" е с единствената цел да осигури обезщетение за съпругите на войниците, в случай че загинат на фронтовата линия.

"Позволете ми да ви стисна ръката преди това и да ви благодаря", каза местният депутат Вера Сергеева, говорейки на руски, на един войник, който участва в церемонията. "Не си избягал, не си се уплашил, ти си тук и победата ще бъде наша."

Сергеева добави: "Подаръкът от законодателната власт за вас е брачна церемония."

Двойките попълниха индивидуални молби за брак, а церемонията се проведе едновременно за всички, като всяка двойка получи възможността да каже индивидуално: "Да".

След това младоженците си размениха пръстени и целувки.

Сергеева отбеляза, че процесът на сключване на брак в Русия изисква "официално потвърждение на одобрението на близките и държавата", а  бързата церемония била "страхотен подарък", който е "много приятен за всички".

"Това създава усещане за стабилност", каза тя. "Абсолютно съм убедена, че върху крехките рамене на една жена се крие и много любов."

Една двойка, която участва в церемонията, каза на SCTV, че са щастливи да формализират връзката си, съобщава The Insider. "Знам го от много време", каза един младоженец.Той и съпругата му отбелязаха как "разбира се, искахме" да се оженим и че "в дългосрочен план избрахме правилната дата".

"Всъщност не очаквах да има такава сватба", каза булката за церемонията. Явно е очаквала да изчака известно време, преди официално да стане съпруга.

Друг мобилизиран ухажор, участвал в церемонията, допълни: "Подаръкът е много добър, за цялото семейство. Ще се върна от войната, непременно ще го полеем".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
7
 
! Отговори
аож преди 1 година
Тези задминаха Мун. Явно от него черпят опит.
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в питер дават лади а в дальний васток по 5 кг риба.
65
4
 
13
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 година
Тия девушки други ще ги заплодят, докато мъжете им са на война.
64
1
 
15
 
! Отговори
war преди 1 година
Нали не беше война, как стана изведнъж Война? Или си измисляте думи които не са изречени от младоженците, ако е истина, всички 43 трябва да влязат в затвора за 15 години не на фронта:-) т.ъ.п.а.н.а.р.и руски.
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами честито ! Докато смъртта ги раздели както се казва в клетвата.
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хем мобилизиран, хем бракуван, УЖАС!
61
3
 
6
 
! Отговори
Да определено не е преди 1 година
сватбата, която си представят повечето жени, а мъжете минават метър по тоя въпрос. От друга страна, ако мъжа им загине ще получат обезщетение, за разлика от украинските жени, на които се отговаря "безследно изчезнал не е равно на загинал - не може да изплатим обезщетение". Като цяло тая масова сватба си е бутафорна, но както вече казах има известна полза от нея.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А от църквата на Муун имаше ли свидетели? Иначе се имат за най-православни,а дали Църквата на Русия има такъв обичай? Сигурно и правенето на деца ще е на съответно масово събиране :-))
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
требва да има кой да вземе ладата:)
58
2
 
7
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
ТОВА СА --43- развратни руски вдовици, след войната в Украйна...ха,ха,хааа
57
1
 
6
 
! Отговори
51 преди 1 година
ФР - фашистка русия ли ознаюава? правилно сте го измислили
56
0
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
Могилизираните да не се надяват, че като са надянали халките на шавливите разпуретини, няма да им сложат рога още преди вратите на рейса да са хлопнали!!! А разпуретините да не се надяват на обезщетения!! Най много Путин да им спести разходите за погребение, като зареже труповете на бойното поле, както стана с хиляди вече!!! Скоро сайтовете за запознанства ще се напълнят с нови вдовици!!!
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как няма да са щастливи? При всички положения печелят. Сега ще си развяват коня поне 1 година с каквито си искат мъже докато военната заплата ще им се превежда всеки месец. Ако съпруга умре, ще шракат с пръсти, ако се върне, ще разбере че е рогоносец и ще се разведе с издръжка за детето, което не е от него.
54
0
 
5
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До Анонимен 51Ми върви си във вашата Русия, при истинските мъже и и си проповядвай теориите.Що щеш в българските форуми.Това си е нашата България.Достатъчно десетилетия ви опознавахме.
53
0
 
6
 
! Отговори
бая преди 1 година
вдовици ще има
52
2
 
4
 
! Отговори
ЖЕНАТА преди 1 година
Много мислиш и явно нямаш житейски опит винаги има начини. Зад гърба си имам 4 брака и двама починали мъже. За руските булки ще си вземат всичко до каквото могат да се докопат. Също и родителите често са на сериозна възраст и не могат да имат други деца на тези години и като нямат други преки наследници могат да бъдат натискани и манипулирани с внучета и унучета да подписват и да дават наследството си.
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези бъдещи вдовици ще получат пари, само ако върнат и идентифицират телата на съпрузите им. Само че червената армия си зарязва труповете на бойното поле, а и не им дава никакви документи или метални плочки с които да бъдат идентифицирани след смъртта, точно по тази причин, за да не се налага да изплащат обезжетения.
50
0
 
12
 
! Отговори
ъхъъ преди 1 година
Колко са щастливи всичките жени на снимката и от видеото а мъжете гледат като натровени, защото знаят какво ги чака
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ще се женят, нали трябва да може да се конституира като законен наследник, в случай на сакатлък.
48
0
 
9
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Направена е евентуално жените да успеят да вземат някоя щайга рубли след като тези станат тор в Украйна