43-ма мобилизирани войници се ожениха на масова сватба в Санкт Петербург

Мобилизацията попадна в списъка на "изключителните случаи", позволяващи бърза сватба
Обновена: 17 окт 2022 10:44 | 17 окт 2022 10:42, Нели Христова
187
43-ма мобилизирани войници се ожениха на масова сватба в Санкт Петербург
Снимка: YouTube

Масова сватба се проведе в Санкт Петербург заради мобилизацията в Русия. Кадри от церемония миналата седмица показват десетки двойки, които разменят обетите си едновременно.

Младоженците са дали доброволното си съгласие да се оженят от местата си в службата по вписванията в Сестрорецк, разкри видео от местната телевизия SCTV.ru.

Около 43 двойки са били венчани на десет групи в един ден.

Законът в Русия повелява, че двойка може да сключи брак не по-рано от месец след подаването на документите, пишат от "Дейли мейл". Уникалната церемония се проведе, след като Москва добави мобилизация към списъка с "изключителни случаи", който позволява сватбата да бъде ускорена.
Телевизионният канал твърди, че бързото проследяване на сватбите на войниците преди изпращането им в Украйна е "добро за морала" и "създава усещане за стабилност".

Критиците обаче твърдят, че "ускорената процедура" е с единствената цел да осигури обезщетение за съпругите на войниците, в случай че загинат на фронтовата линия.

"Позволете ми да ви стисна ръката преди това и да ви благодаря", каза местният депутат Вера Сергеева, говорейки на руски, на един войник, който участва в церемонията. "Не си избягал, не си се уплашил, ти си тук и победата ще бъде наша."

Сергеева добави: "Подаръкът от законодателната власт за вас е брачна церемония."

Двойките попълниха индивидуални молби за брак, а церемонията се проведе едновременно за всички, като всяка двойка получи възможността да каже индивидуално: "Да".

След това младоженците си размениха пръстени и целувки.

Сергеева отбеляза, че процесът на сключване на брак в Русия изисква "официално потвърждение на одобрението на близките и държавата", а  бързата церемония била "страхотен подарък", който е "много приятен за всички".

"Това създава усещане за стабилност", каза тя. "Абсолютно съм убедена, че върху крехките рамене на една жена се крие и много любов."

Една двойка, която участва в церемонията, каза на SCTV, че са щастливи да формализират връзката си, съобщава The Insider. "Знам го от много време", каза един младоженец.Той и съпругата му отбелязаха как "разбира се, искахме" да се оженим и че "в дългосрочен план избрахме правилната дата".

"Всъщност не очаквах да има такава сватба", каза булката за церемонията. Явно е очаквала да изчака известно време, преди официално да стане съпруга.

Друг мобилизиран ухажор, участвал в церемонията, допълни: "Подаръкът е много добър, за цялото семейство. Ще се върна от войната, непременно ще го полеем".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
24
 
! Отговори
гост преди 1 година
43 вдовици ...
6
3
 
13
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Хлопцъй, пацанъй, ну давайте, етот ночи последна для вами;))) Сичко вътре, нема аз да ви уча и то при такива жени, не са свършва отвън;))) Сичку вътре, за да забременее, докато ва няма и да сте първи, естествено;))), а и след вас да има ваше продължение;))) Щото сами знайте, че нема се върнете;)))
5
2
 
20
 
! Отговори
Шиши преди 1 година
Лудост
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е с нова Лада след няколко седмици.
3
4
 
26
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Колко бели лади, лелее!:)))
2
4
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, ся много немобилизирани ще си оте/бът :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1
3
 
24
 
! Отговори
Петър Първи се върна преди 1 година
ДА СЕ МОБИЛИЗИРА И ТЕРОРИСТ НОМЕР 1 - Путин Владимир Владимиров роден 1952..Вместо да нарежда масови убииства на рускоговорящи в Украйна и да води брато убииствена война по нарко сценарии на американски наркомани веднага в ГАрнизония арест !!1 подават чакащи да се преродят Важни герои вкл НЕгово Величество ПЕТЪР ПЪРВИ.../инфо от снимката