Естония: Русия може да възстанови армията си за 2 до 4 години

Хано Певкур прогнозира дълга война
19 окт 2022 08:00, Петя Славова
79
Естония: Русия може да възстанови армията си за 2 до 4 години
Снимка: БГНЕС

Русия вероятно ще се нуждае от две до четири години, за да възстанови армията си до силата отпреди войната в Украйна, заяви министърът на отбраната на Естония във вторник, призовавайки за продължаване на натиска за сдържане на Москва.

Още по темата

При посещението си във Вашингтон естонският министър на отбраната Хано Певкур прогнозира дълга война и призова Запада да подкрепи украинците, докато не постигнат победа за "свободния свят".

Докато Русия прибягва до подозрителни ирански дронове камикадзе, за да атакува Украйна, Певкур заяви, че има сведения, че арсеналът на Москва е толкова изчерпан, че тя използва своята система за противовъздушна отбрана С-300 като обикновени ракети и че руски снаряди се взривяват във въздуха, защото са твърде стари.

"Повече или по-малко консенсусът е, че на Русия й трябват от две до четири години, за да възстанови някои способности или дори същите, които е имала преди войната", каза той на кръгла маса с кореспонденти от Държавния департамент и Пентагона.

Певкур заяви, че западните санкции са навредили особено много на производството на самолети и поддръжката на хеликоптери, като са лишили Русия от ключови военни компоненти, предава БГНЕС.

Певкур, който се срещна с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, предупреди, че Русия все още има капацитет да извършва нападения, включително срещу членове на НАТО като Естония.

Той заяви, че е малка възможността за ядрен удар - опция, с която руският президент Владимир Путин заплаши, докато обявяваше анексирането на украинска територия.

Русия вече е "всяла страх в Украйна" с конвенционалните си атаки, каза Певкур.

В изявление след срещата Пентагонът заяви, че Остин "е похвалил Естония за нейната далновидна подкрепа за Украйна" и е "потвърдил ангажимента на САЩ за възпиране на руската агресия срещу съюзниците от НАТО".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: армияУкрайнарусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Расийка остава без хора и оръжия. Комунизмът наистина умре напълно..
26
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такава държава и такъв министър който говори такива неща. Защо нямаше репортажи на "Свободния свят" за гражданската война в украйна продължила осем години в която правителствените сили са използвали тежки оръжия. Тежки оръжия ракети срещу своя собствен народ. А не така стига лъжи и инсинуации.
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е в пълен провал.Ако Русия реши да използва пълния си потенциал то какво би станало.....Ще предизвика и пълния потенциал на Запада.И Русия ще бъде повалена за часове.Второ....Ще се компрометира , че е война.А това допълнително ще демотивира своите граждани Защото на тях им е внушено , че са само в специална операция.Но така ще покаже истинските си намерения.И Запада ще я унищожи като държава За часове ...смешници
24
4
 
6
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Проблемът е, че европейските натовски държави, от зор да снабдяват Украйна с оръжие, така е оголили собствените си запаси, че в момента са лесна плячка за всеки, който ги пожелае. Ние още чакаме едни F-16, поръчани преди доста години.
23
8
 
5
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Стратегически Америка постига целите си. Руската армия, а и Русия като цяло се изтощават интензивно. Гледайте какво става. Щом руснаците скриха флота си дълбоко в тила, намалиха използването на авиацията и прибягнаха до използването на ирански дронове, загубите наистина са голями. А това е целта на американците. Войната се очертава да бъде дълга. Русия ще излезе почти разоръжена и разорена от тази операция. Настина жалко, все пак Русия е наша овободителка.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брейй,тя Русия свършила,бе!Ами защо Естония не си я превземе-ей я,до тях.На една ръка растояние.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5 питаи маикати и бащти как се живейше при соца до 7 год.на деца безплатни лекарства всички болни отиваха на снаториуми безплатно немаше захарен диабет имаше контрол здраве хренението работата си избирахме по избор.в каучоковия завод получавх 450лв морето ни гъмжеше от българи пощах ток на тристаен апартамент 12 лв вода 4.5 лв да ти броя ли още имахме чест и достойнство имахме армия а сега каво имате едни корупционери и лъжлива демокрация и умирате от глад палите се живи от меиотия
20
5
 
2
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Какво може да чакаш от тези алкохолици ,повечето им филми все за втората световна война където изкарат руско германска все едно те сами са победили вермахта,за другите войни от последнте 120 години нищо не казват защото все са бити
19
3
 
8
 
! Отговори
Спокоен преди 1 година
Русия дори още не е мобилизирала индустрията си за производство на оръжие, което означава, че още не са изпитали такава нужда. Колкото до старите муниции - да, от тях имат много от съветско време и вместо да дават пари да ги унищожават, в момента ги утилизират в Украйна. Някои може и да се взривяват във въздуха, но останалите разказват играта на нацистчетата. А пропагандата си върви отвсякъде и вече никой не се впечатлява от нея.
18
1
 
9
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Още от април на руснаците все им "свършват оръжията".
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е в агонизиращ се гърч.Рисия отива в миналото и това зло е като последен гърч.Рисия ще се смали и дано изчезне в пъкъла.Русия на комунизма.
16
9
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Путин НИКОГА не е плашил с ядрена война.
15
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
долу сащ /6/, най-вероятно това министърче е привикано във Вашингтон, за да направи авансово ценно вложение във ВПК на милиарди естонски парички в чертежи. Хегемонът държи всички слуги безропотно да го финансират и да му говорят комплименти.
14
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... Русофилите много се дразнят, когато някой с факти им докаже, че фашистка Русия няма никакви шансове за успех в тази война...
13
22
 
24
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Нали осъзнаваш, че преди санкциите БВП на глава от населението на бедна Русия беше с 30% по-нисък от на бедна България. След санкциите- да не говорим. Наполовина. Защо смяташ, че голташка Русия има пари за каквото и да било? Истината е, че няма. Всичко е въздух под налягане.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато Русия прибягва до суперефективните ирански дронове-моторетки камикадзе и нанася неизчислими щети на центровете за военно управление, енергийната инфраструктура и комуникациите, за провалилите се Байрактари всички забравиха.
11
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука е пълно с пубери които си мислят че армията на Русия е колкото българската и македонската взети заедно. Тия статии за такива като тях. Как им свършват на руснаците ракетите, как нямали снаряди, как нямали зимни дрехи за войската. Как сваляли чипове от перални да правят ракети. Ама трябва да има забавление за детската градина.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак бива, тези са им по-важни "съюзници" явно. Нашето Кире като ходи в САЩ в крайна сметка говореше с втория заместник на секретаря на министъра и жената на братовчед му.
9
4
 
21
 
! Отговори
bureto преди 1 година
Естонци, не дразнете руснаците, да не вземат да дойдат на плаж и кафенце до Талин за един следобяд...
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как па все държави джуджета дават наклон на к... На руската армия. Съмнителни ирански дронове...... Съмнителни са за системите ПВО на западняците. Ама тика продажни журнаглисти как може да пишете такива неща.... Господ ще ви съди вас.