Зеленски: В Донецка област е ад

Украйна си върна Херсонска област, но инфраструктурата е разрушена
13 ное 2022 13:38, Петя Славова
219
Зеленски: В Донецка област е ад
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че руските сили са разрушили ключова инфраструктура в Херсон, преди да избягат оттам, предадоха световните агенции.

"Преди да избягат от Херсон окупаторите разрушиха цялата критично важна инфраструктура - комуникации, водоснабдяване, електроснабдяване, отопление", заяви той.

Още по темата

"Руснаците навсякъде имат една и съща цел, да унижат хората възможно най-много. Но ние ще възстановим всичко, вярвайте ми", допълни Зеленски в среднощното си обръщение, цитиран от БТА.

Зеленски заяви, че  украинските сили са обезвредили и 2000 експолозиви, снаряди и мини в града. Той съобщи, че украинските сили са отвоювали контрола върху близо 60 населени места в Херсонска област.

Около 200 украински полицаи са разположени сега в Херсон, за да документират, както заяви ръководителят на националната полиция Игор Клименко, престъпленията на руските окупатори и да издигнат пропускателни пунктове по пътищата, предаде Франс прес.

Относно Донецка област в среднощното си обръщение Зеленски заяви, че там се водят ожесточени сражения и че там е истински ад. "Но нашите части защитават храбро, те оказват съпротива на ужасяващия натиск на окупаторите, запазват нашите отбранителни линии", заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
5
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Надявам се магистралите да са добре и редовни
122
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 151...Спи си .Щото ти това умееш Да спиш.Ама да коментираш сложни теми и геополитика не се прави от заспали...Това , че украинците са обещали и изпълняват е вярно.Те са казали , че на този етап спирането на противника е приоритет.А спечелването на войната е въпрос на добро въоръжение А това Зеленски не крие.Така ,че какво си сънувал не е важно.
121
13
 
8
 
! Отговори
МЪСК САТЕЛИТИ преди 1 година
Маркират Z целите в....КРИМ....Щатските ракети вкарват координатите в паметта....чакат заповед на Zеленски и Zалужни ги.....подхваща
120
19
 
10
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
Забавя но не забравя.....сателитите маркират целите на източния бряг на Днепър....хаймърсите прихващат Z мишените....после ги подхващат....безкомпромисно
119
16
 
12
 
! Отговори
НЕ СЕ КОСИ ЗЕЛЕНСКИ преди 1 година
ЩОМ СИ ГИ ПОЧНАЛ, ШЕ ГИ ДОВЪРШИШ
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Базата на НАТО в Русия в летището на град Уляновск съществува няколко години, като се води база за транзитно преминаване през територията на Русия на оръжие,амуниции и войници на НАТО. На официално равнище никога не е признавано от руската администрация базата да е използвана,но това е обичайно в такива случаи.Имаше снимки в руски сайтове на руски влакови композиции с НАТО-вско оръжие,което транзитно преминава през Русия. Базата е открита през 2012 г. и е закрита през 2015 г. с указ на Медведев.
117
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 144 ...Ти си неподготвения.И България е била автономна след Освобождението и от Османска империя.Но тя не остана такава.Народа ни се дигна и заслужи с войните за обединение да има държава Нашата свобода и държава имат висока цена и жертва Ние българите сме се отвърдили сами като държава Не ни е подарена както ни внушават руснаците.
116
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
укропия загуби земите си в донецко направление
115
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 143....и какво от това.....Расизъм е да изтъкваш повод за война че другия е раса не от твоята.Ако русофилите се отличавате в едно качество това е омразата ви към всички не руснаци.Благовидността ви е привидна.Някъде в еволюцията ви е внушил че сте ,,добрия " народ.Може би от монголите.Както се говори напоследък.
114
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УКРОПИТЕ НА ДОНЕЦКО НАПРАВЛЕНИЕ ГУБЯТ ЗЕМИТЕ СИ
113
8
 
6
 
! Отговори
До 135 преди 1 година
"И така да е, Крим беше автономна република, а не украинска" Направо се чудя на хора, които се изказват абсолютно неподготвени. Крим беше автономна република в състава на Украйна след като тя стана независима държава през 1991г. Нейната независимост и съществуващите граници официално признати от Русия през 1994г., когато Украйна доброволно се отказва от ядрените си оръжия и ги предава на Русия, което се оказва голяма грешка. Иначе сега Русия не би посмяла да ги нападне.
112
7
 
12
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Американските учени са установили, че Зеленски е азербайджано-армено-тюрк, мембър на племето извесно под кодовото название - хазари.
111
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Русия й трябва тотална деболшевизация. Това значи да се смени системата.
110
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престанете да сравнявате Путин с Хитлер. Хитлер за нула време завладя Европа.
109
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже путинофилите продължават да блестят с незнание, имат наглостта да говорят за НАТО, то да им кажа още един факт, който те разбира се не знаят... Никога в Украйна не е имало база на НАТО... За разлика от Русия, в която НАТО имаше база с летище в Уляновск.
108
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окраина щели да печели? Абе остана ли окраинска армия и оръжия че така пишеш? Всичко там са наемниците на отан.. какво търсят тия наемници и оръжия някой да ни обясни.. тя не натовска държава нито член на отан.. По същата логика НАТО трябва ще изпрати оръжия и на Ирак, Либия, Сирия защо не помага? Кажете бре нали сте големи демократи?? Или сте просто ментаци..
107
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 135....Спомни си как започна Втората световна война ....Хитлер се базира на същите ,,откровения" ...,че се е ,,заговорило" за нещо си ...И така нападна съседна държава.Същите твърдения и повод .Териториите за които стават войните са премахнати съсъ създаването на Европейски съюз Путин нищо не разбра а и не може да види постиженията на Западната цивилизация.Защото мисленето му е на владетел и диктатор.Пороците на Запада са присъщи за цялото човечество.Не може с балистични ракети и трепане на е
106
10
 
7
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Руснаците само имат шанс ако успеят да изхвърлят мумията на Ленин от Кремъл. Ако ли не - никога няма да се освободят от лъжата за "най-доброто общество", което доведе до извратения режим на симбиозата на КГБ с бандитите в Русия.
105
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега след като Украйна спечели войната е ред и на другите репресирани държави около руzия да се надигнат и да ги изринат и те.
104
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 128... Комунизма допълнително изкриви и заличи всичко човешко в руското съзнание за близост и правдивост.Много си прав като спомена комунизма.В комунизма човек може така да се погуби.Че да забрави от къде е И защо е .Това е процес на асимилация и деградиране на мозъка.Това е инволюция и приближаване към ниски страсти .Това е насилие и ненавист .Или както проповядва църквата ..Заменяне на Божия образ с образа на грешния човек...