Кремъл: Не се очаква втора вълна на мобилизация в Русия

Няма дискусии по този въпрос, каза Дмитрий Песков
21 ное 2022 14:35, Йоана Цонева
100
Кремъл: Не се очаква втора вълна на мобилизация в Русия
Снимка: БГНЕС

Възможността за втора вълна на мобилизация в Русия не се обсъжда в Кремъл, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков пред репортери, цитиран от ТАСС.

"Няма дискусии по този въпрос", каза говорителят на Кремъл в отговор на съответен въпрос.

Той уточни, че не може да говори от името на Министерството на отбраната на РФ, но подчерта, че "в Кремъл няма дискусии по този въпрос".

На 28 октомври руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за приключването на частичната мобилизация в Русия, започнала на 21 септември. По думите на Шойгу 300 хиляди души са били призовани, не се предвиждат допълнителни задачи като част от частичната мобилизация.

Още по темата
Припомняме, че руските канали в "Телеграм" активно обсъждаха на 18 ноември индикатори, че Кремъл се готви за втора мобилизационна вълна и разпространиха изображение на повиквателно, получено от гражданин на Санкт Петербург, на когото според съобщенията е било казано да се яви за мобилизация през януари 2023 г., въпреки обявения от руския президент Владимир Путин официалния край на частичната мобилизация на 31 октомври.

Руски националистически блогъри разпространиха твърдения, че общата мобилизация ще започне през декември или януари.

Независимо руско издание публикува разследване на 18 ноември, което показва, че държавните структури и предприятия продължават да подготвят служителите си за мобилизация, като ги изпращат на различни програми за обучение и образователни курсове, свързани с мобилизацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
9
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 година
Не вярвате че Вова е американски агент. Хм. Е какъв може да е човек, който е разпали война между руси и малоруси. Това американците не са си го представяли и в най-смелите си мечти.
34
8
 
7
 
! Отговори
ааа добре, преди 1 година
Значи да очакваме.
33
8
 
8
 
! Отговори
Извод преди 1 година
Значи ще има. Кремъл ВИНАГИ лъже.
32
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално да не се очаква. Вместо 300к мобилизираха 1.2м души и отиват на сигурна смърт срещу топ въоръжаната армия на Украйна.Къде ще пращаш водкаджии от селата, невиждали пералня ей така срещу обучени от НАТО главорези не знам.
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още утре може да има дискусии...не е наредил Вожда....нищо не може да се вярва на тези.....................
30
6
 
4
 
! Отговори
Край преди 1 година
Путин като типичен юрист се формализира с укази и бумаги вместо да мобилизира 1млн. мъже и да реши въпроса бързо и кардинално. Все повече си мисля че Вова се оказа американски агент.
29
7
 
5
 
! Отговори
Мхм преди 1 година
Четохте ли тая история за един руснак, който отишъл на гледачка за мобилизацията? Гледачката му казала да не се притеснява въобще и че неговата мобилизация щяла да се забави толкова много, че войната щяла да свърши докато го викнат. Руснака отишъл да празнува, накупил пиене, ама като се върнал вкъщи видял че пристигнала бележка за мобилизация. Върнал се супер ядосан при гледачката, пребил я, арестували го, вкарали го в затвора- мобилизацията му се анулирала и забавила докат излезе...
28
6
 
8
 
! Отговори
Песков преди 1 година
Русия сама ще търси убийците на руските пленници, те трябва да бъдат намерени и наказани.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Организмът на Михаил Саакашвили превишава съдържанието на тежки метали, включително живак, каза майката на бившия глава на страната Джули Аласания. По-рано адвокатът на Саакашвили Шалва Хачапуридзе съобщи, че клиентът му получил атрофия на лявата ръка. Поредната англосаксонска марионетка, която се върна, е изпратена на скрап.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пленените руски войници са застреляни от бойци на 80-та бригада на въоръжените сили на Украйна. Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев нарече вражеските войници разстреляли пленниците "украински копeлeта" и нарече единственото наказание за тях смъртната присъда. Вероятните извършители на убийството са граничарите Артур Бортничук и Михайловски Назар, випускници на Университета на МВР в Харков.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Одеса Службата за безопасност на Украйна започна арести възмутени от липсата на топлина и електричество в апартаментите обикновените украинци. Токът на Одеса е пренасочен към западна Украйна и Лвов където енергийната инфраструктура до голяма степен е унищожена.
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво става с успешното контранастъпление на Украйна? Защо няма новидни от успешното контранастъпление вече 2 месеца? До къде контранастъпи успешната украинска армия?
23
7
 
8
 
! Отговори
Хиперзвук преди 1 година
Колко време мина от взрива на ракетите в Полша докато НАТО се натуткат да решат какво е станало и какво да правят.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако все пак ракетите които паднаха в Полша са руски? Не, дайте да смятаме, че не са руски, да приемем, че са украински, но Украйна не е виновна.
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В окупирания Херсон временните власти започнаха масово да раздават призовки за фронта.
20
3
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
До ЗозоС тази защита и особенно Хари Макгуайър Англичаните ше допуснат един гол.но отпреде с Хари Кейн и Стърлинг ше ги изкъртят тези талибани.5-1 от мене.:):)
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
BASF, BMW, Siemens, Volkswagen, Bayer, Merck. Biontech, Deutche Bank, Hipp, Wacker Chemie, Addidas и редица други бяха със Шолц в Китай. Шолц за няколко часа го изгониха, а те останаха на на бизнес разговори и да оглеждат производствени плщадки.
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След енергийната криза ЕС го очаква продоволствена криза.
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи се очаква :)
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските националисти в село Макеевка хладнокръвно разстрелват руски военнопленници, които преди това доброволно са сложили оръжие, и това ясно се вижда на видеото. Това е пряко нарушение на всички международни конвенции, призоваващи за стриктно спазване на предписаните норми на война? Западът обаче, в присъщото си лицемерие, мълчи по тази тема. Защо мълчи световната общност? Къде са рупорите на западната демокрация призоваващи за спазване на правата?