Сватово - новата уязвима точка за Русия в Украйна

Времето оказва влияние върху военните действия в района
21 ное 2022 11:48, Йоана Цонева
78
Сватово - новата уязвима точка за Русия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Военното разузнаване на британското министерство на отбраната в сутрешния си доклад описва ситуацията в района на Сватово, Луганска област,където продължават боевете, съобщава руската служба на "Би Би Си".

През последните седем дни продължават интензивни артилерийски обстрели в района на Сватово, Луганска област в Североизточна Украйна. Както и в други сектори на фронта, руските войски продължават да дават приоритет на установяването на отбранителни позиции, като почти сигурно ги комплектуват с лошо обучени мобилизирани войници.

Докато югозападната фронтова линия на Русия сега е по-добре защитена по източния бряг на Днепър, секторът на Сватово вероятно се е превърнал в по-уязвима точка за руските сили.

Още по темата
Тъй като Сватово е важно населено място в Луганска област, руските власти най-вероятно смятат поддържането на контрол над града за политически приоритет. В същото време командирите вероятно ще се сблъскат с трудни военни реалности - те трябва да поддържат надеждна отбрана и в същото време да търсят ресурси за настъпателни операции на юг, в Донецка област. Както отбранителните, така и нападателните способности на Русия продължават да бъдат ограничени от остър недостиг на боеприпаси и квалифициран военен персонал.

Руски и украински източници съобщават за продължаващи боеве по линията Сватово-Кремина на 20 ноември. Руски източници отбелязват, че влошаването на метеорологичните условия оказва влияние върху военните действия.

Украински военен представител заяви, че от началото на източната контраофанзива украинските сили са освободили 12 населени места в Луганска област.

Руското министерство на отбраната (МО) твърди, че е нанесло удар по концентрация на украински войски в района на Новоселивске, Луганска област. Преди това руското МО твърди, че е отблъснало украинските атаки към селището, и това твърдение може да означава, че украинските сили са напреднали към селището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайните южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.
40
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и никога няма да има. Руснаците отиват на фронта за да спасят сънародниците си от една безумна фашистка идеология, подклаждана умело от САЩ и ЕС сред националистическите бандеровски среди в крайните южни европейски територии на Русия. Русия ще победи в тази война защото истината и справедливоста са с нея!
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна не съществува, не е съществувала и няма да съществува. Цялото фашистко правителство, президент и парламент ще бъдат съдени от военен трибунал и екзекутирани на площад Майдан Незалежности хуманно с един куршум в тила, както бандеровци разстрелваха руснаците с украинско гражданство нежелаещи да имат нищо общо с фашистката идеология на превратаджиите от 2014година!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там ли, където от началото на месеца русите унищожиха над 55 танка, САУ и МТЛБ на ВСУ? Колко роти личен състав на укр. и наменици - няма чет. За тая ли уязвима точка говорите?
37
6
 
7
 
! Отговори
Пиян мужик преди 1 година
Товарищи, стигнахме ли вече Берлин? Малко съм дремнал, та да не го пропусна този велик исторически момент!
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно при Сватово *** на зеления комик ядат як пердах Алигаторите ги стрялят от въздуха като зайци.
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия укри много лоши бе. Дайте поне едно село на Русия да има с какво да се фука пред света пък и българското русофилство да викне мощно ура за велика Русия. От 3 месеца Русия само отстъпва няма завзета и една махала
34
5
 
11
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
През 41-ва година Хитлер напада вероломно Русия , нарушавайки споразумението за не нападение със Сталин без никакъв повод.2022 Путин напада вероломно независима Украйна без повод ,нарушавайки всякакви международни споразумения за мир.Къде е разликата ?Русия губи 15 милиона убити през ВСВ и така акъла им не дойде , че няма по лошо от войната. Дори животните от един вид не се избиват по между си.Путин без никакво съмнение е убиец.Наред сте Путинофили.Слагайте минуси.Това не променя истината.
33
8
 
7
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Стига (западна, неомаркситска) пропаганда! Руската военно-политическа стратегия е на надсветовно ниво. Вижте историята, не мен. Това с напредването и отстъпването в Русия, пардон - Украйна, отклонява вниманието от същественото: формирането на многополюсен свят и дедоларизацията на световната икономика. Там обаче никак не съм убеден, че Западът (ще) печели. Ама никак...
32
6
 
8
 
! Отговори
666 преди 1 година
,,Великата руска армия,,............
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англичаните всичко им на обратно така че нищо не е сигурно. Пишат си активи и активности.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можеш да отстъпиш само нещо което е твое. Това го знам от "Време разделно".
29
9
 
11
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
А руснаците защо се изтеглят? Да се изтеглят и от Крим!
28
2
 
8
 
! Отговори
До защо преди 1 година
Преди време интернета обиколи едно видео, как ром изпреварва гепард и грабва една антилопа....
27
0
 
2
 
! Отговори
joreto преди 1 година
До 38. Ами защото не са им върнали енота
26
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Великата армия" на РФ, защо избяга от Херсон, Лиман и Изюм" - скоро ще научиш защо.
25
2
 
7
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Снимката много казва - щом в руските села има такива сгради, значи са много напред с материала
24
12
 
13
 
! Отговори
защо преди 1 година
Защо медиите мълчат за екзекуциите на руски войници от украинските нацисти? Видеото обиколи целия интернет.
23
2
 
3
 
! Отговори
Bojko преди 1 година
Б.Борисов съм. Що ми го пишете това Сватово, бе. То не е новина, виж Кремена си е мнооого готина. Абе, вие кво четете
22
3
 
9
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
От десетките хиляди американци в Украйна, само 10 ли са загинали?