Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"

Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация, твърди той
30 ное 2022 16:23, Йоана Цонева
366
Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"
Снимка: БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди във вторник НАТО да не предоставя на Украйна системи за противоракетна отбрана "Пейтриът", като осъди алианса като "престъпна структура", която доставя оръжие на това, което той нарече "екстремистки режими", предаде "Ройтерс".

Медведев, който някога се представяше за либерален модернизатор в качеството си на президент от 2008 до 2012 г., все повече се превръща в един от най-яростните поддръжници на руската война в Украйна, като публикува язвителни осъждания на Запада в каналите си в социалните медии.

"Ако, както (генералният секретар на НАТО Йенс) Столтенберг намекна, НАТО снабди украинските фанатици със системи "Патриот" заедно с личния състав на НАТО, те веднага ще станат легитимна цел на нашите въоръжени сили", написа Медведев в "Телеграм".


От съобщението му не става ясно дали той има предвид системите "Патриот", украинските сили или персонала на НАТО, който да стане мишена.

Още по темата

"Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация. Тя трябва да се покае пред човечеството и да бъде разпусната като престъпно образувание", написа той в по-ранна публикация.

Украйна поиска от западните си партньори противовъздушна отбрана, включително произведени в САЩ системи "Пейтриът", за да се защити от руски атаки срещу енергийната си инфраструктура.

Министрите от НАТО осъдиха това, което те наричат "постоянни и безсъвестни атаки на Русия срещу украинската гражданска и енергийна инфраструктура", и обещаха да засилят подкрепата си за Киев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
5
 
10
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Гномарата се обади от пещерата. Така ще те туитнат укрите, че ще изпънеш късите крачета.
187
2
 
8
 
! Отговори
void преди 1 година
"Куче, което лае - не хапе." (Народна поговорка)
186
13
 
11
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 1 година
Да направим един гей парад с плюшени мечета в подкрепа на нашите братя украинци!!
185
12
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
м/у другото,един куриоз:..-НАТО,който е "Съюз за колективна ОТБРАНА" всъщност УЧАСТВА в една война,която НЕ ЗАСЯГА член на нато!..Украйна НЕ е член на Съюза!...но:..-Цялата работа се състои в това,че Кравария има интерес ДА РАЗРУШИ ЕС !..ТОВА е целта!..А СРЕДСТВОТО?..-ЕЛЕМЕНТАРНО:-Разпалвай ВОЕНЕН конфликт!..И знаете ли?..Май ще го постигнат..Е,имат си своите паляаачовци в ЕП и ЕК,какво им пречи ?
184
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До а: Не просто руснаците са изключително прости и нахални човечета които не вдяват, че не е 19ти или 20ти век. Сами настъпиха мотиката и направиха от най-русофилския етнос почти идентичен с техния, нов народ който ги мрази в червата. НАТО за голям ужас на тукашните русофили само си изхвърля старата техника и пуска тук таме нещо ново. А 98% от техниката която се ползва във войната е съветска и всичкото муниция идва от ТУК. 1 МИЛИЯРД долара или 1.25% от БВП ни е нагоре щото НАТО плаща.
183
10
 
10
 
! Отговори
това преди 1 година
антируско говорене няма да доведе до нищо добро
182
1
 
0
 
! Отговори
а преди 1 година
Това са староселски социални отношения, чието нарушаване от нато води до паническа агресия. Паралел е на проявяваната сходна агресивна атака при опит за нормална самозащита при лични отношения между същите селяни.
181
6
 
11
 
! Отговори
До До НАТО феновете преди 1 година
Сори, ама сърбете си беха за нулиране. Над 4г ги чакаха да спрат с тези кланета. Пак много ги оставиха...
180
7
 
8
 
! Отговори
До "До НАТО Фен преди 1 година
Сърбославците ги бомбиха защото трепеха сърби мохамедани и албанци в собствената им земя(към българите в С.Мак същото отношение), Ирак, Сирия и Либия защото диктаторчетата се мислеха за велики но не се подсигуриха като С.Корея, Афганистан защото е пропаднала държава която служеше за център на джихадисти, естествено член 5 и после им свиха и опиума. Атомните бомби ги пуснаха за да предотвратят инвазия която ще струва 1 милион жертви на краварите и 5+ милиона на японците. Нещо неясно ?
179
9
 
6
 
! Отговори
Русия преди 1 година
докато не върне изцяло законните си земи - Украйна, краварите няма да мирясат.
178
6
 
7
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 1 година
Разгледай военните конфликти на Русия след 45та година. Колко мислиш са? Мисля бяха около 35! Все спасяват някого! Щатите вероятно са с по малко!
177
7
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
що се отнася до ПОВОДА за инвазията в Украйна,то има много предшестващи събития..Повода е държавния тероризъм на Киевската върхушка ,прилаган върху руско-етническото население на областите,които знаете...Макар че основната причина е трескавия мерак на отан да се доближи максимално близо до границата на Русия...Което е куриоз!..Защото НАТО е създаден като "Съюз за колективна ОТБРАН",НЕ като агресивна структура,в каквато се изживява. !
176
3
 
0
 
! Отговори
а преди 1 година
Това са характерни с.еляндури, които играят п.омиярски театри. Ужасяващото е, че са им вярвали на демонстративната актьорска игра.
175
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е те тея ракети са Истински Патриоти и то Украински сега ще гледаме зарево на Джуджето в газо и огин по все рашисти ще бъде феноменално събитие за Нова Година ,ще бъде истинска червена заря а нам всю равно
174
3
 
3
 
! Отговори
Кравар преди 1 година
Хахаха...този за цивилизован ли се брои?
173
4
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
О!.Изненадан съм,не очаквах такава бурна реакция !...Драги мои,МОЖЕ и историята с Афганистан да не е съвсем точна,защото тая Територия е била "плацдарм" ОТ СТОЛЕТИЯ ..И не само краварите са се бръчкали там !..Аз просто го споменах за да подчертая мисълта си!..А тя е:/ще повторя/:-Добре,осъждате руската инвазия в Украйна,но не се правете на слепи за Краварските инвазии,които са над ДВЕСТА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ за последните 100 години!!!ТОВА е мисълта ми!..Ако ще сте гневни,ядосвайте се НА ВСИЧКИ,НЕ ПОДБ
172
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 184 - ама как да изсъхнат, като спаруZения ти пенсионерски калъВ ли?
171
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става в Артьомовск, бандеровци ?
170
6
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До до 180 - 183 - е на това казвам бесен русофил ;-))) Много боли истината!
169
4
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Интересно,а какво е подтикнало Медведев от либерален ползападен политик в руски ястреб към Запада? Не си ли задават този въпрос западните анализатори и политици и особено Столетенберг!? Между другото и Путин е бил либерал когато е станал президент през 2000 година и дори е предлагал на Буш -младши да приемат и Русия в алянса -НАТО,НО бУШ МУ СЕ ИЗСМЯЛ и нищо не казал..ето това е интересно ,защо Путин и Медведев от прозападни ставят ястреби към Вашингтон,щото проблема е между Вашингтон и Москва.