Русия проявявала умишлена жестокост в Украйна, убива цивилни

Разрушават се училища и унищожат болници
354
Русия проявявала умишлена жестокост в Украйна, убива цивилни
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обвини днес Русия, че умишлено проявява жестокост и взема на мушка цивилни във войната в Украйна, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Още по темата

"С умишлена жестокост, Русия насочва мерника си към цивилни (граждани) и цивилни цели. Руските атаки убиват деца, разрушават училища и унищожават болници", каза шефът на Пентагона пред Националния форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния.

Остин призова Конгреса на САЩ да приеме навреме годишния бюджет за отбрана. Това е от ключово значение, за да бъде "Америка сигурна", аргументира се той.

На речта на министъра на отбраната на САЩ присъстваха конгресмени и от двете водещи партии в страната.

Някои от тях предупредиха, че ако законът за годишния бюджет на Пентагона не бъде приет и вместо това бъде гласувано алтернативно решение, което на практика ще замрази разходите за отбраната на сегашното им равнище, американските въоръжени сили ще бъдат принудени да разчитат на оборудването, с което сега разполагат, а разработването на нови военни технологии до голяма степен ще спре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-големи варвари от руснаците. Знаят, че ще загубят, но искат да убият максимално много цивилни граждани на Украйна.
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен182 "Русофилите си умират от яд, че не могат да гласуват и манипулират вота в коментарите. Браво на сайта!" А това е голяма радост за русофобите ли, защото няма да ги виждат колко са жалки заради отрицателните лайкове?! Те и така са си жалки и без лайкове!!!
130
0
 
0
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Където дойдат руснаците (те наричат това освобождение) с тях идват смърт, мизерия и разруха. И марги-нали-зация на населението.Друго не могат. И в своята страна. Това сътвориха и в България.
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 180: Буча не беше просто театър, за съжаление. Поне не в този смисъл, който влагаш в него. Беше си клане, но извършено от украинците, за което има твърде много доказателства, преки и косвени, има дори и свидетели, напр. френския доброволец Адриан Буке (Adrien Bocquet), който по него време помага на украинците хуманитарно. Впоследствие за благодарност укронацистите опитаха да го убият (отърва се на косъм), защото не им хареса разказа за това, което е видял.
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти да видиш, а украинците като убиват цивилни, проявяват хуманност...
127
0
 
0
 
! Отговори
Умишлена жестокост преди 1 година
Казаха хората които сринаха до основи София Хамбург Берлин Дрезден Лайпциг Токио Хирошима Нагасаки Пхенян Ханой Хошимин Триполи Белград Багдад Дамаск.....и много други Цивилни граждански обекти !
126
0
 
0
 
! Отговори
Димо преди 1 година
До АнонименСамо, че наордният съд в България е доста преди края на ВСВ, така че намесвай Англия и САЩ, а това е дело на комунистите.
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 171: Да разбирам, че според теб сърбите са били добри тогава, а американците лоши, така ли? Сърбите си го получиха, заради кланетата в Босна, а преди това в Хърватия. Виж как се отнасят към българите в Македония посръбчените ВМРО-ДПМНЕ и пак защитавай Сърбия. Агресията на русия в Украйна е с цел унищожаване на независимостта на украинците и превръщането им в подчинени на РФ. Срещу това е целият цивилизован свят. Срещу това със сила да налагаш волята и властта си.
124
0
 
0
 
! Отговори
9689 преди 1 година
Лойд,ако вярваш значи не си добре със здравето.
123
0
 
0
 
! Отговори
И. Петров преди 1 година
Какво печелят руснаците, като бомбардират болници и училища. Такава истерична пропаганда не си позволяваха по време на соца даже лекторите от дружеството за разпространение на научни знания "Георги Кирков"!
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ като бомбиха Сърбия какви бяха. Защо сега тези са лоши, а тогава онези не бяха.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте им пари на момчетата, не се стискайте! Но иначе заглавието ви е лъжа, де!
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се отнася за заглавието - "Абе спрете ги тези лъжливи статии, че ни писна да четем лъжлива пропаганда, която предизвиква само възмущение и смях!"Нека ги подкрепят и получат средства, но не лъжете , че руснаците убиват своето население в собствената си руска територия - Украйна!
119
0
 
0
 
! Отговори
ZZ top преди 1 година
От както премахнаха плюс и минус не се виждат Сата Нато, Калеко Алеко, Зозо и други тролейбуси от Козяк.Иначе много интересна новина от Бахмут пленени воници от ВСУ преминали обучение във Великобритания и Канада са напълно разочаровани от обучението им. Въобще не отговаряло на реалноста в бойни действия. Който е гледал в Телеграм канала обучението на Украинци в Нова Зеландия знае за какъв цирк става въпрос. И това е НАТО и тези ще се бият с Русия пълна пародия.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе спрете ги тези лъжливи статии, че ни писна да четем лъжлива пропаганда, която предизвиква само възмущение и смях!
117
0
 
0
 
! Отговори
ZZ top преди 1 година
Вчера във Тел Авив се проведе голяма акция в памет на загиналите деца в Донбас. Всички включили се в акцията развяваха Руски знамена. Единственно Израел отказва да помага на Украйна става въпрос за тези които са със сащ и те са единственните отказали се да говорят със Зеленски. Колкото до жестокостите има милиони материали взети от телефоните на пленени войници от ВСУ и Азов. Колкото и да пропагандирате тези неистини хората не ви вярват. Има си източници и там се вижда кой извършва жестокости.
116
0
 
0
 
! Отговори
5 преди 1 година
Според радиопрехв.на ВСУ след удара нацитата са поискали спешно подкрепл. в щаба на команд.Восток.Загубите на ВСУ по време на ударите, по предв. данни, варир. от 150-250 души,което е забележимо на фона на потока от двестата от начал.на м.XI.Нарушените комуник.,командв. и управл. вече доведоха до дезорганизация на отбраната на покр.на града и при запазв. на темпа на настъпл.на ЧВК "Вагнер" това може да провокира срив на фронта на ВСУ в север.част на страната, севр.изт., изт. и югозап. сek-р.
115
0
 
0
 
! Отговори
4 преди 1 година
Koгaтo пoдpa3дeл. ce oттeглиxa нa пъpвoнaч. cи пo3иции, c пoмoщтa нa БПЛА pycнaцитe ycпяxa дa ycтaнoвят мecтoпoл. нa пoлeви щaбoвe и импpoви3. ka3apми, oбopyдв. kakтo в Бaxмyт,тaka и в нaй-бли3kитe пpeдгpaдия.Cлeд дoпъл. pa3y3нaвaнe нa цeлитe ycпяха дa пopa3ят щaбa и ckлaдoвeтe c opъжия нa 241-a бpиг. нa тepитop. oтбpaнa в Бepxoвka и Пapackoвиeвka, kakтo и peдицa дpyги kpитични oбekти нa ВCY в пpeдгp. нa Бaxмyт, вkл. цeнтъpът 3a yпpaвлeниe нa oгъня нa 44-т apтилep. бpигaдa нa ВCY в Чacoвoй Яp.
114
0
 
0
 
! Отговори
3 преди 1 година
Въпреки това, когато се опитват да проведат операция и да отворят зоната за стрелба към ЧВК "Вагнер" и НМ на ДНР, най-малко 75 (според други източници - 95) военнослужещи от 13-ти, 15-ти и 16-ти мотопехотни батальони от 58-а бригада загинаха, както и бойци от 46-и щурмови-десантен батальон Донбас, което показва неразбиране на бойните способности на съюзническите сили на РФ от американските военни.
113
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 1 година
След пристигането в Бахмут (Артьомовск) на служителите на американската ЧВК "Моцарт" (Mozart Group), за което Военна хроника съобщи по-рано, както и подкрепления на въоръжените сили на Украйна от посока Херсон, планирането на атаката е възобновено под ръководство на американски офицери.