Лавров: Западът иска природните богатства на всяка страна

Москва очаква скоро НАТО да навлезе в Азиатско-Тихоокеанския регион
7 дек 2022 13:53, Йоана Цонева
114
Лавров: Западът иска природните богатства на всяка страна
Снимка: БГНЕС

Движещият мотив на Запада остава разширяването на НАТО по отношение на други страни. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на международния форум "Примаковски четения".

Той подчерта, че Западът приоритизира интереса си под различни форми, включително "слагайки ръка върху природните богатства на всяка страна" и дестабилизирайки определени пазари, "когато това е изгодно за тях".

Лавров отбеляза и че често регионите биват определяни като "зони от жизненоважен интерес", въпреки факта, че те са на хиляди мили от американските брегове.

Още по темата
По негови думи съпротивата на западното малцинство да признае "многополюсните реалности" и да се откаже от "хегемонистичните стремежи" е основната причина за дисбаланса в международния ред.

НАТО скоро ще навлезе в Азиатско-Тихоокеанския регион, след което ще претендира, че отбранителната линия на блока е в Южнокитайско море, подчерта руският първи дипломат, цитиран от ТАСС.

"Не ако, а когато - и това ще се случи скоро -  НАТО навлезе в Азиатско-Тихоокеанския регион, смятам, че те отново ще твърдят, че отбранителната политика остава в сила и НАТО е отбранителен съюз, просто отбранителната им линия ще минава през Южнокитайско море", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
ЧЕ ТЕИ БОГАТСТВА ДА НЕ СА НА БАБА ТИ БЕ ДРАГИ...НАЛИ ВСИЧКИ СМЕ ХОРА И ТАЗИ ЗЕМЯ Е НАША ...НИМА САМО РУСИЯ ИМА НУЖДА ДА ЖИВЕЕ ОТ ПРИРОДНИТЕ БЛАГА..?? ТОВА СИ Е ЧИСТО САМОУБИЙСТВО !!
102
0
 
6
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
За нас, българите е важно да изметем шайката продажници, *** ,предатели и българоубийци,и след като полежат при Бай Ставри,да ги изритаме при англо- краварските им господари,ако все още има хора,които милеят и искат България да оцелее през вековете .Анатема на Безродниците като Сулю Паситто, прероден Пастиркин,Коня,Драгалевския Ай дук, Гнома,смърдящият Пинокио,Асфалт паша,Цвъко Молитвената закуска,Ал Фашагата.До девето!
101
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително прав Лавров!За това ни правят прости и необразовани за да можем да наведен главата по лесно
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До popa ot razgrad:" Сащ иска ама си плаща" Я кажи бе маиньольо като си толкоз отворен колко плаща фащ за нефта от Сирия,Ирак или Либия дето източва толкоз години вече? На това му се вика не промит , а липсващ мозък!
99
11
 
2
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
вече със закон Европа се отказва от руските богатства...ха хах ха ха дръжте си ги бе Лавров.
98
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се казва заблуждаваща пропаганда.
97
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Русия не може да богатее от природните си богатства, а саудитска арабия може, сащ може и тн. Ми то по тази логика евреите също трябва да раздават технологиите си безвъзмездно, щото всички сме на една планета, по същата логика богатите трябва да си раздават парите на всички на които не им достигат. Ех че позорни мислители сте тези дето възхвалявате "демокрацията"
96
17
 
6
 
! Отговори
Ех преди 1 година
Тези руснаци станаха за посмешище с опорките си.
95
9
 
6
 
! Отговори
До До №3 преди 1 година
"Проблените изведнъж изникват по границата на РФ" да тоест в ДРУГИ държави. Не В РФ! Ние имаме една плюнка на югозападната ни граница с армия от 2000 човека въоръжени по-зле от тримата ултраси на Струмска Слава - Радомир. Ако пратим 2-*** с един Голф 2-ка ще прегазим цяла РСМ, но видиш ли не го правим. Щото това, че съседа ти е каиш не ти дава право да му събаряш кошарката. Рашките винаги са били и винаги ще бъдат варварски селяни, колкото по-бързо се затрият толкова по-добре!
94
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До IQ 3.14. То и САЩ може да се разпадне на 51 държави. Знае ли се?
93
11
 
9
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
Тия тотално изкукуригаха...западът иска, но си плаща...та нали Русия дължи цялото си парично богатство именно на търговията с природните си богатства...
92
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 81. Всичко това го искат САЩ. Дори украинските земи вече са разпродадени. Та се питам, защо умират украинските войничета?
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 88. Плаща си Ф 16 на хартия.
90
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е пък за кво ви е на Раша природни богатства?. И с тях и без тях сте си дъното. Глад и мизерия. Само заплахи и агресии към целия свят. Опоскахте всички тоалетни чинии на Украйна. Вани още не крадете щот не знаете за кво се ползват.
89
3
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
естествено че за природните ресурси стават воините и конфликтите те саубии-ци и крад-ци по генезис
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Природните ресурси не са на няколко човека в Русия по един или друг начин ще ги ли лишат от привилегията им да се разпореждат с тях.
87
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дребни и невзрачни "eврoaтлантически" поклонничета, които се плюнчите под коментарите и оставяте кафявата следичка, толкова сте ограничени, че дори не можете да осъзнаете колко лишено от съдържание е безсмисленото ви съществуване...
86
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, и запада си плаща сметките. Обича да си сменя и доставчиците. И да, границата на НАТО е там където, са границите на членките на НАТО. Това не го прави нападателен съюз, просто намалява зоната, в която вие можете да безчинствате.
85
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас! Западът иска да окоси руската трева и конят да няма какво да пасе! Нека го успокоим, в Хага ще има достатъчно.
84
3
 
8
 
! Отговори
Джак Ричър преди 1 година
#78 Анонимен: Ви - петата *** и/или леберастична колона ли се обаждате? Какво правите в Родината ни?!?