12-годишно момче получи повиквателна в армията на Русия

На първоначален отчет започват да водят от 16-17 годишна възраст
11 дек 2022 17:38, Нели Христова
209
12-годишно момче получи повиквателна в армията на Русия
Снимка: БГНЕС

В град Канск, в руския сибирски Красноярски край, военна комисия изпратила повиквателна на 12-годишно момче. Снимка на документа е публикувана от уеб изданието "ЧП Канск" в най-голямата руска социална мрежа "ВКонтакте", съобщава в емисията си на руски език "Текущо време" Радио Свободна Европа/Радио Свобода в сътрудничество с "Гласът на Америка".

В повиквателната пише, че детето трябва да се яви във военната комисия за първоначална военна регистрация.

„Ситуацията е следната, за дете на 12 години дойде повиквателна от военния комисариат в Канск, а доколкото не ме лъже паметта, на първоначален отчет започват да водят от 16-17 годишна възраст. Въпросът е защо от детето се иска да отиде във военната комисия и да се води на военен отчет? Или нещо се е променило? ", пише авторът на публикацията.

Красноярското онлайн издание NGS24.ru обръща внимание, че повиквателната е подписана от А. Киселев, чиято фамилия и инициали съвпадат с тези на военния комисар в Канск Александър Киселев. Адресът на военната комисия за регистрация и вписване на публикуваната онлайн повиквателна също съвпада с истинския, информира БТА.

Съгласно закона "За военния дълг и военната служба" гражданите на Русия от мъжки пол трябва да се явят на военен отчет от 1 януари до 31 март в годината, в която навършват 17 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГОЛЯМ ЧОВЕК Е ВОВАТА. ДЪНИ ЛИ ДЪНИ УКРИТЕ. А МОЖЕ ДА ИЗЧАКА СТУДА И ГЛАДА ДА СВЪРШАТ РАБОТА. ТАКИВА ТУ"ЗЕМЦИ И АБО" РИГЕНИ КАТО УКРИТЕ БЪЛГАРИТЕ ГИ ИСКАТ ПУКНАЛИ.
106
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОБРИТЕ НАЦИСТИ СА ПУКНАЛИТЕ НАЦИСТИ. ВЕЧЕ ПОЛОВИНАТА УКЪРСКА *** СА ТОР.
105
2
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Грешка за 12 годишно дете, а за 16 годишни деца не е грешка така ли??? Долен Путин....много много долен....
104
3
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
...... НЕМОГА ДА ПОВЯРВАМ.....Това безумие.....говори за това колко са зле руснаците....те затова не тръгнаха да воюват със Сащ или НАТО!!!! Ами със слабата Украйна и пак се оказаха костелив орех....и реално с НАТО и САЩ не са започнали....Путин убиеца на руски деца!!!!
103
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гледам някаква телевизия (не руска) казват че украинците се парализирали от страх при появата на руското БМПТ "ТЕРМИНАТОР", както се страхували от ТОС-1А "СОЛНЦЕПЕК". изпадали във ужас и бягали.
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някой РАЗДАВАШЕ КАЛАШНИЦИ и на 6 годишни.
101
2
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Джуджето убиец Пyтлаpaх ще върне азиатската територия, която му е ЕТ (едноличен търговец) във времената от Втората Световна. Тогава имаше цели села и градове само от жени, защото мъжете им са загинали на фронта. Но не е голяма загуба. Младите, умните и интелигентните мноооооооого отдавна избягаха от Пyтларахистан в лошия Запад и САЩ. Още в началото на войната, защото усетиха накъде духа вятъра. Остана само баберека и шкартото, така че нека викат и 6 годишни да се бият на фронта на джуджето убиец
100
7
 
3
 
! Отговори
100% преди 1 година
До пияница мистик=============украйна съврши............
99
2
 
2
 
! Отговори
без коментар преди 1 година
съобщава в емисията си на руски език "Текущо време" Радио Свободна Европа/Радио Свобода в сътрудничество с "Гласът на Америка".....................ХАХАХАХАХАХАХАХХАХХАААААААААААААААААААА..............
98
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че е станала грешка .. може да видите в сайта който е зададен на този сайт.
97
4
 
4
 
! Отговори
До 106 преди 1 година
Сън не го лови Пентагона ша знайш, точно заради тази подводница. Да му мислят майките и семействата на екипажа, че тези от крайцера Москва още ги лъжат, че децата им са живи и здрави, а корабът си плава и си изпълнява мисиите. Като нищо да се окаже, че и в Кремъл нямат представа къде е подводницата и да са подготвили вече изявление, че може да стои потопена 10години без проблем.
96
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започна ли втората мобилизационна вълна на морзилките? Какво стана с първата?
95
10
 
6
 
! Отговори
ало ало преди 1 година
къде е ядрената подводница БЕЛГОРОД - това тормози сега пентагона, може да бъде 3 мес. под вода, с оръжието на апокалипсиса - ядрени торпеда, от разстояние 10 000 км. унищожават цяло крайбрежие! със защитен слой анти радари и сателити! засечена е като излиза от базата, и от тогава.....
94
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"А какво става с успешното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна срещу руските" След последното връщане на 3000 кв.км територии от анексирани територии в момента отблъскват успешното руско контранастъпление което е в ход от около месец. Май рашките са стигнали с него около Киев някъде? Какво казват по руските телевизии?
93
1
 
1
 
! Отговори
Сатирееее преди 1 година
много си елементарен...даже не се усещаш. Излагацияяяя
92
4
 
3
 
! Отговори
До сатир преди 1 година
Е знаем, че са ти колеги на надик...по шепа копейки за русоробски глупости
91
2
 
7
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Колеги, тука едни не довършили Харвард бяха привикани за министри и още реват.
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой видя ли кадри от специалната военна операция на Русия, където да има участие на прочутия им танк Армата? Няма да и да видите! Поради неоправдано скъпата цена и липсата на западни части, проекта е ПРЕКРАТЕН миналата година. А резила на парада, когато се наложи да го дърпа друг танк, е поантата на печалния му край! Както казват сами руснаците - АРМАТА ТОЛЬКО ДЛЯ ПАРАДА( Армата е само за парад)
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво става с успешното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна срещу руските агресори, какво става с успешното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна срещу руските агресори? Защо не пишете за успешното контранастъпление на успешното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна срещу руските агресори? Вече 5 месеца от август насам Украйна контранастъпва успешно, а медиите нищо не казват до къде стигна!
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е новина...но когато синчето на медведив получи повиквателна...е е те това ще е новина