Главата на рибата се е вмирисала, руски офицери недоволни от Путин

Руската армия се нуждаела от реформа и прием на компетентни хора
232
Главата на рибата се е вмирисала, руски офицери недоволни от Путин
Снимка: БГНЕС

Някои руски офицери, които се бият в Украйна, са недоволни от висшите военни лидери и от президента Владимир Путин заради лошото водене на войната, каза влиятелен руски блогър националист, след като посети района на конфликта, предаде Ройтерс.

Още по темата

Според Игор Гиркин, националист и бивш офицер от ФСБ, който помогна на Русия да анексира Крим през 2014 г. и след това организира проруски милиции в Източна Украйна, има известно недоволство от висшето руско ръководство.

В остро 90-минутно видео, където анализира как Русия ръководи войната, Гиркин каза, че "главата на рибата напълно се е вмирисала", и руската армия се нуждае от реформа и прием на компетентни хора, които биха могли да водят успешна военна кампания.

Някои от средните чинове в армията, каза Гиркин, са изразили открито недоволството си от министъра на отбраната Сергей Шойгу и дори от Путин.

„Не съм само аз, хората въобще не са слепи и глухи: хората от средно ниво там дори не крият възгледите си, които, как да го кажа, не са напълно ласкателни за президента или министъра на отбраната“, каза Гиркин.

Министерството на отбраната на Русия не коментира коментарите на Гиркин, критикувал многократно Шойгу, близък съюзник на Путин, заради пораженията на бойното поле, които Русия претърпя във войната.

В съвременна Русия директната публична критика на Путин е рядкост, въпреки че блогърите националисти са откровени за начина на воденето на войната, особено за тежките руски поражения в Харковска област в Украйна през септември.

Гиркин беше осъден задочно от холандски съдии за убийство за ролята му в свалянето на полет MH17 над Украйна през 2014 г., когато загинаха 298 пътници и екипаж. Русия, която многократно отрече да е свалила самолета, отхвърли присъдата, припомня Ройтерс./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родните ни русофили винаги са ме изненадвали как знаят всичко по-добре от самите руснаци нищо , че са виждали русия само на картата...
119
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен безсилно словоблудство, западът вече нищо не може да противопостави на Русия.
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЖеневаТе даже ги щадят урките, без проблеми биха ги изравнили с земята :))
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурен съм че недоволните руски офицери ще използват американски идиоми за да изразяват неудоволствието си. Не защото е измишльотина за американски гупаци.
116
5
 
6
 
! Отговори
Женева преди 1 година
Недоволни са заради меката ръкавица на Путин.След жестокото избиване на руски пленници,което не е било и през втората световна и от хитлеристите.Много народ са разтреляли германците но изправени до стената и със заповед на офицери под команда.Пак е имало някакви правила и норми.Не може да избиваш пленени легнали войници стреляйки в краката,атрибутите и да чакаш да да умрат в гърчове от загуба на кръв.За Кремъл това е и добра страна за руската армия и народ. Постигнаха Мотивация и озлобление.
115
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армия кУга урки, или сметате само партизански да е карате......хахахахаха :)))
114
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че военната структура на Русия е доста остаряла спор няма. Работата е там, че от руснаците нищо реално не става.
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усмирителна риза за FCKPN.Поръчахме линейка от лудницата.
112
1
 
1
 
! Отговори
az преди 1 година
До SOS Интересно - за много по-слаба критика купчина обикновени руснаци лежаха и лежат по затворите с години! Този защо не са го арестували още? А и Путин вече не смее да се обади? Що така? Май нещата за него не вървят на добре!То, май, за всички на Земята не вървят на добре!
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократична Русия отхвърли присъдата срещу Игор Гиркин относно полет MH17 над Украйна през 2014 г. и му дава възможност да изрази личното си критично мнение относно качествата на висшите военни лидери и на президента Владимир Путин. Руските власти стриктно съблюдават правата на руските граждани.
110
1
 
3
 
! Отговори
до 98 преди 1 година
Добре са ти промили мозъка!
109
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде, руски офицери, пилнете путин!
108
3
 
5
 
! Отговори
777 преди 1 година
Ми като го свалихте от таксито и го направихте президент така ще!!!
107
11
 
3
 
! Отговори
SOS преди 1 година
Зелената тениска да се обади на Байдън,Макарона и Ердоган и да им каже че нещата са много зле.50% от инфраструктурата на Украйна е унищожена.
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва клипче на Срелков го дават по всички Украински телевизии . Вярно че дърт генералите и в Русия и в България не са в час с новото време и заради тях в началото на операцията дадоха много жертви и напредваха много бавно . В България е същото положението . Просто си отглеждаме едни дърти хрантутници. Много преди войната съм писал че бъдещето е в дрновете и ракетите а не в Ф16 . Почна войната и излиза че аз съм бил прав а не ,,експертите,, ,,генерали,, ;) А съм го писал преди войната.
105
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 116Не съм чул урките да образуват армии, все партизански е карат, а уж са големо население :)) Дори Запада взе да гледа на тех с подозрение, щото от 45 милиона население да не можеш да сформираш дори една армия си е срам :)))
104
4
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
Добре е войната да изкара всички кирливи ризи на КРЕМЪЛ и обкръжението,което много ми прилича на това при ЧАУШЕСКО и съм сигорен ТАКА ЩЕ ЗАВЪРШИ ЗЕМНИЯ СИ ПЪТ !!!
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното съчинение!
102
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е голяма уста за украинската лъжица.Сащ не могат да им помогнатНе тряваше да се допуска тази брутална война.Крайните нацисти доведоха Украйна до нейното унищожаване.
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясноо, някъде по фронта украинците пак яко са настъпили мотиката.