Путин с указ: Забранява доставка на страните, които налагат ценови таван на руския петрол

Това ще стане факт от 1 февруари
27 дек 2022 19:00, Красимир Ангелов
278
Путин с указ: Забранява доставка на страните, които налагат ценови таван на руския петрол
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява доставката на петрол и петролни продукти на страните, които налагат ценови таван на руския петрол, предадоха световните агенции.

Мярката ще влезе в сила от 1 февруари за срок от пет месеца, до 1 юли.

Доставките на руски петрол и петролни продукти за страните, които са въвели ценови таван, ще бъде възможно само на основата на специално решение на президента на Русия, се казва още в указа, който бе публикуван днес.

Руското министерство на енергетиката ще следи как се изпълнява нормативния акт, отбелязва БТА.

В началото на декември ЕС, Г 7 и Австралия установиха таван на цената на руския петрола, който ще е 60 долара за барел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стоте милиона данък които Лукойл щеше да плати на България нещо се позагуби,ушатият фелдфебел с неговите служебни кабинетчета май играе за полза "роду"(руснаците)с тоя ушат убавец начело, в близките три години България да не очаква траен редовен кабинет!
211
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "въпроса си стои. Има ли в Лондон джамия..." -------ти отговори коя стана първата "евеопейска" държава с преобладаващо население мюслиита!
210
33
 
36
 
! Отговори
ГулюГулю преди 1 година
БРАВОООО ! Путин е велик политик, моите уважения. Вън евроатлантиците от България Срам и Позор са за Българите в България.
209
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно. Има право на реципрочни мерки.
208
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЛЕСНО Е!, въпроса си стои. Има ли в Лондон джамия за 10 000 души както в Москва?! Отговора всички го знаеме, нали така?! Русофилчета, сваляйте дънките и надявайте шалварите за да сте готови за новия режим на РамзанКадиров! Путин вече е минало, ислямизира Русия колкото можа сега е наред наследника му Рамзанчо!
207
22
 
12
 
! Отговори
До230 преди 1 година
Ами България си има пристанище където може да приема танкери от където поиска а тоя маймунджилък дето ни го поднасят че виждаш ли рафинерията не можела да преработва друг петрол освен руски е поредната лъжа на тия колхозници!Пак ти казвам не е нормално страната ни и в частност Лукойл-Бургас да се възползва от тая дерогация за вноса на руски петрол и същите да ни дерат с такива цени на горивата!
206
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 220 Щ търгуват с останалия свят . Светът не е само ЕС . САЩ не се стряскат от разни ограничения , тавани . Въртят си бизнеса с пълна сила
205
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 227 И като поеме контрола , кво може да направим . Откъде петрол
204
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунизмът просъществува през цялото време с таван на цените за вътрешна търговия,а за външна пазарна според търсенето където се насочат като по изгодно и разликата за сметка на партията и после като симулираха разпадане отмъкнаха разликата от която трябваше да остане за държавата,но те решиха,че тази разлика е тяхна като обезпечение понеже много са работили,а другите обикновените редовите граждани които движеха работите да не са стояли,ако са стояли на престой то е щот е престой на висшестоящи.
203
14
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ВЕЧЕ ГОДИНА КУПУВАМЕ СЛЕДНИТЕ РУСКИ СТОКИ И ПУТИН НИ СМЪКВА ПО ТРИ КОЖИ : ,,РУСКО " СИРЕНЕ - 150 % УВЕЛИЧЕНИЕ , ,,РУСКИ " КАШКАВАЛ - 300 % УВЕЛИЧЕНИЕ , ,,РУСКА" ГАЗ ( СПРЯНА ЗА ЕДНОСТРАННО НЕПЛАЩАНЕ) - 400 % , ,,РУСКИ " ДЪРВА ЗА ОГРЕВ -200 % ............,,РУСКИ" ХЛЯБ - 100 % ...... !!!! НЕ РУСИЯ , САНКЦИИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА БЕДИТЕ НА ЕВРОПА !!!! ПОЗОР СИ УРСЪСЕЛ ФОРДОЛНОЛАЙНО!!!
202
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще пълним гушата на руснаците?Кому беше нужна тая дерогация за внос и преработка на руски петрол?Кой във България прибра и ще прибира комисионите за това?Кой си затваря очите пред факта,че Русия внася петрол на цени около 60 долара за барел и прибира огромни печалба без да платини лев данък на бюджета?Не е ли време да се откажем от тая европейска дерогация за вносът на руски петрол и България да поеме контролът на рафинерията?
201
7
 
2
 
! Отговори
religion in london преди 1 година
According to the 2011 Census, the largest religious groupings are Christians (46 per cent) - Wiki Обидения русофоб, доволен ли е?
200
0
 
0
 
! Отговори
До 228 преди 1 година
Мхм.. християните са толкова а атентатите са другия огромен процент и какво доказва това?
199
8
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДНЕС ,,НАТОВСКИЯ ПРОПОВЕДНИК " НОВА ТВ СЪОБЩИ ЗА ЗАВЕДЕНО ДЕЛО ОТ ГАЗПРОМ СРЕЩУ ФИНЛАНДСКА ФИРМА ,,GASUM" ЗА НЕПЛАТЕНИ КОЛИЧЕСТВА ПО ДОГОВОРА ИМ ЗА ГАЗ С ПРЕДПЛАЩАНЕ !!! НАТООВЦЕТЕ ,,ЗАБРАВИХА " ДА СПОМЕНАТ , ЧЕ СТОКХОЛМСКИЯ СЪД Е ОСЪДИЛ GASUM ДА ЗАПЛАТИ 300 000 000 ДОЛАРА !!! ДОГОВОРЪТ НА БЪЛГАРИЯ. Е ПОЧТИ СЪЩИЯ И ЩЕ НИ ОСЪДЯТ ЗА МИЛИАРДИ !!!
198
5
 
1
 
! Отговори
ЛЕСНО Е! преди 1 година
Пишеш в гугъл и четеш ! На мен ми излиза на първа позиция: "Some 46.2% of the population of England and Wales described themselves as Christian on the day of the 2021 census..." ЧИСЛАТА за Лондон са по-отчаващи за теб! Оставам те сам да изживееш религиозния шок- за страната с най-гейския парламент (официално те си го обявиха!)
197
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече имаме приет от парламента Законопроект за Държавен Контрол на Лукойл Нефтохим Бургас,като една от трите страни в ЕС на които беше направена отросчйс от забраната за преработка на руски петрол,колко още ще търпи България подобен рекет,цената му да е 50-60 долара за барел а тия головодници да ни смъкват по три кожи от гърба с цените на горивата които ни предлагат?
196
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сиреч на всички развити икономики и платежоспособни държави. Вместо това ще търгуват с Афганистан петрол за платове и билки ,успех пyтьoоo!
195
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Грейтър Лондон, доказателства имаш ли?! Казах ви, русофилската дума не тежи! Лъжи от сутрин до вечер! Дума мъжка няма при русофила, доверие никога!
194
4
 
2
 
! Отговори
Грейтър Лондон преди 1 година
48% християни...
193
6
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Ей не говорете глупости ! Лукойл не е руска ! Четете и се интересувайте повече ! Не току така печалбата отива в Швейцария...