Путин с указ: Забранява доставка на страните, които налагат ценови таван на руския петрол

Това ще стане факт от 1 февруари
27 дек 2022 19:00, Красимир Ангелов
278
Путин с указ: Забранява доставка на страните, които налагат ценови таван на руския петрол
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява доставката на петрол и петролни продукти на страните, които налагат ценови таван на руския петрол, предадоха световните агенции.

Мярката ще влезе в сила от 1 февруари за срок от пет месеца, до 1 юли.

Доставките на руски петрол и петролни продукти за страните, които са въвели ценови таван, ще бъде възможно само на основата на специално решение на президента на Русия, се казва още в указа, който бе публикуван днес.

Руското министерство на енергетиката ще следи как се изпълнява нормативния акт, отбелязва БТА.

В началото на декември ЕС, Г 7 и Австралия установиха таван на цената на руския петрола, който ще е 60 долара за барел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
4
 
1
 
! Отговори
До 220 преди 1 година
Грейтър Лондон не ме интересува говорим от табела до табела!
191
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече от 1/7 от руското население са мюсюлмани ,като има области с над 90%мююслманско население
190
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 207, Greater London вече е над 20 милиона. Не знам кви статистики четете и откъде, но нещо се бъркате.
189
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Та питам се,за какъв *** ни беше тая дерогация която ни предостави ЕС,освен да пълним гушите на Путин за друга не се сещам?" ---ме освен аз да се сетя вместо теб... например едни спестени транспортни разходи... или пък едни няколко хишяди семейства, които не висят на социални... отделно, че рефинерия не е милровълнова да й теглиш щепсела и после пак да я включиш.Аа и не напоследно място- както се видя с газа никой не е складирал така едно количество в излишък. Работи се мвсеци напре
188
2
 
7
 
! Отговори
До 207 преди 1 година
Москва е 12 и нещо не е 14! Москва не е най- големия в Европа а е Истанбул! Макар ,че някой умници като теб го оспорват с аргумента ,че половината от града е в Азия. И Лондон не е по-голям от Москва! До другият умник!
187
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, прочел съм за джамиите в Русия, пич! И веднага ти заявявам, ЧЕ ЛЪЖЕШ КАТО ЛЪЖЛИВОТО МАЗНО ДЖУДЖЕ ПУТИН! Русофилите, вие достойнство имате ли?! Думите ви нищо не значат вече! Мъже ли сте?! Мъжката дума тежи, вашите лъжи не!
186
4
 
13
 
! Отговори
нас ни клатят преди 1 година
То за предатели е така -цената е най-малко по две! С толкова много американофили тука трябва да са или луди или невменяеми та вечно да хранят куче което ги хапе!
185
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 202, Лондон е по-голям от Москва! В Лондон имат ли джамия за 10 000 души?! А в Ню Йорк?! А в Лос Анджелис или Париж има ли джамии за по 10 000 души! Путин православния се оказа от същата черга като Рамзанчо! ПутинуАкбару!
184
2
 
10
 
! Отговори
"братушките&quo преди 1 година
То откакто 3 път ги предаваме ОФИЦИАЛНО само ние им викаме 'братушки' - те са по искрени - наричат ни предатели.
183
7
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Указът си е указ,но гладът е по-силен.Жужакът ще издава разрешителни за износ без да се замисля.
182
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Стягайте велосипедите и електричките, уважаеми западняци с могъщи икономики" ----ааа не така! В швейцария и германия готвят забрана за зараждане на електеички, че нема ток... само пеша!
181
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е че нас ни клатят както си искат,вече половин година петрол сорт Урал се търгува на цени около шейсет долара за барел,тук обаче "братушките" ни дерат все едно че бургаската рафинерия работи с петрол сие Брент!Та питам се,за какъв *** ни беше тая дерогация която ни предостави ЕС,освен да пълним гушите на Путин за друга не се сещам?
180
7
 
13
 
! Отговори
дерме му! преди 1 година
Укропитеците губят живата си сила със по 1000 укропитека на ден и то само във Бахмут / Артьомовск. Още месец и няма да има укро - ени чари. Поляците се готвят за жертвени животинки за американската свобода на кражбите!
179
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен,прочети как се казва ислямският институт в Русия и Най голямата им Джамия ,казват се България и двете
178
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стягайте велосипедите и електричките, уважаеми западняци с могъщи икономики. А, то електричките вървяха с електричество, така че не става. Стягайте каруците, уважаеми западняци.
177
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Опа как е. Заспал съм малко! Русите стигнаха ли до Берлин или са още в калта около Днепър"-------- не, хохалите товарят последните ненужни хаймарси в чукотка за да ги върнат на крааварите в аляска. Лично зеленото жуже еленски връчва ключовете на пиидо питър.
176
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ислямизира Русия с бързи темпове! През 2016г. в Москва откри чисто нова джамия за 10 000 души! В Москва! В никоя християнска държава няма такива големи джамии, а за храма в Махачкала (17 000 души) пък ич не искам и да говоря! ПутинуАкбару!
175
5
 
7
 
! Отговори
На шах преди 1 година
До Анонимен: Укропитеците Още събират фигурите от земята. Путин не му е необходимо нищо - гросмайсторите помнят всичко!
174
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тридневната война на путин вече стана годишна,а резултата е нулев за русия.Крайно време е путин да издаде указ за победа дано да му помогне.
173
5
 
5
 
! Отговори
Не си в час! преди 1 година
До Анонимен: абе то с руския газ стана така - англичаните взривиха тръбопроводите за европа. та сега европа ВЪПРЕКИ санкциите се молят на да купуват газ.Явно вече няма производства! (42% приръст на покупките на газ за миналия месец :))