Пригожин в морга, пълна с войници на "Вагнер": Довиждане, момчета, честита Нова година!

Магнатът категоричен - дори бойците без крайници остават на фронта
4 яну 2023 18:23, Нели Христова
239
Пригожин в морга, пълна с войници на "Вагнер": Довиждане, момчета, честита Нова година!
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на частната армия на Русия "Вагнер" наблюдаваше безучастно как падналите му бойци бяха подредени в черни чували за трупове в мрачна импровизирана морга в източна Украйна.

"Договорете им изтекоха. Те ще се приберат другата седмица. Те загинаха героично на фронта", каза Евгений Пригожин, свързан с Кремъл магнат, който контролира частната паравоенна група, във видео, публикувано в социалните мрежи.

След това Пригожин гледа как още телата се товарят от камиони на носилки. "Довиждане, момчета. Честита Нова година!" казва той.

Пригожин беше на посещение на фронтовата линия в Бахмут, град в източна Украйна, който е бил свидетел на едни от най-кървавите боеве. "Така Пригожин изпраща своите членове на "Вагнер", написа в Twitter Антон Геращенко, съветник на украинския вътрешен министър. "Те просто ги хвърлят един върху друг в черни торби, като боклук."

Въпреки това, че Бахмут е с малко стратегическо значение, Русия е пожертвала огромен брой войски във все още неуспешен опит да превземе града. "Всички искат да знаят кога ще превземем Бахмут", казва Пригожин пред държавните медии. "Но всяка къща се превърна в крепост. Нашите момчета понякога се бият повече от ден за една къща. Други се бият със седмици за една къща. На всеки десет метра има отбранителна линия."

Британското министерство на отбраната съобщи вчера, че Украйна е изпратила подкрепление в региона и е малко вероятно Русия скоро да направи някакъв пробив в Бахмут. "И двете страни са понесли големи загуби", казаха от Министерството на отбраната.

Бахмут е опустошен от боевете и по-малко от 10 000 души от предвоенното население от 70 000 живеят в разрушения град, някога известен със своите пенливи вина. Смята се, че Пригожин, който е лежал девети години в съветски затвор за грабеж, иска да плени града, за да засили влиянието си в Москва. Някои анализатори твърдят, че шефът на "Вагнер" може да има амбиции да наследи президента Путин.

Пригожин открито е вербувал затворници от руски затвори за войната в Украйна, като им предложи свободата си в замяна на шестмесечно дежурство. Смята се, че до 35 000 осъдени са приели предложението му. Руското законодателство не позволява затворниците да бъдат амнистирани в замяна на военна служба.

В отделно видео Пригожин казва на група ранени бойци, че се очаква да останат на фронта, дори ако са загубили крайници. "Фактът, че са останали без крака, без ръце, без зрение, не означава, че могат да се приберат у дома", заявява Пригожин. "Те могат да изпълнят задълженията, които не изискват и двата крака. Можете да работите като сапьори. Ако избухне друга мина, металният им крак ще бъде издухан и ние ще заварим друг."

Москва съобщи вчера, че 89 нейни войници са загинали, когато предоставените на Украйна от САЩ ракети Химарс са ударили сграда, в която са разположени руски войници. Руското министерство на отбраната заяви, че основната причина за касапницата, при която според Украйна са загинали 400 души, е неразрешено използването на мобилни телефони от войските, разкриващи местоположението им.

Министерството добави, че разследването на нападението и виновете ще бъдат изправени пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Химарс Великолепний- Такива статии не могат да променят факта, че украйнците губят на фронта войска в съотмошение 10 към 1, всеки ден. А в Бахмут вече трети път подменят изпепелените си батальони, а не както пишат, че още допълнително пращали:) :)Щом са стигнали до такива статии, значи паниката е огромна.гНо да не гневим на нашите медии! Просто им е забранено да отразяват цялата истина.
69
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия в чувалите май Пригожин ги изпраща към месокомбината. Не може толкоз мръвка да отива зян.
68
5
 
23
 
! Отговори
Украинец преди 1 година
Буум! Хайде, още окупатори изхвърчаха в небитието. :)
67
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тук нататък, каквото и да правят руснаците, не могат да спечелят нищо. Просто удължават неизбежното с цената на още жертви.
66
4
 
26
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
КАЗАХСТАН И ТОЙ СЕ ОКАЗА ВРАГ НА РУСИЯ ,БЕ....ха,ха,хааааа----че и Башкирия, Татаристан и Азербайджан ...ДЖУДЖИ, СЪВСЕМ ИЗТЪРВА ВЛАКОВЕТЕ , СЪЩО КАТО ФЮРЕРА...!
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малее, тоя голям интелектуалец?! Каква "умна" физиономия, направо е за Нобелов лауреат.
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и пушачното месо свършва. Дали е си го получат тия които започнаха тая война?
63
3
 
1
 
! Отговори
Фреди Крюгер преди 1 година
Учил съм се от бате Гена!
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още едно училище- казарма, Василивка. Гръмнати преди около час, няколко стотин руси.
61
20
 
7
 
! Отговори
Химарс Великолепний преди 1 година
Както казахме вече, няма да мине статия в която медийната пропаганда, да не спомене с гордост за взривеното училище, което вече наричат "сграда". В което войниците са били настанени, не барикадирали се там както азовците и стрелящи в отбрана с деца и учители в мазето. Но, че украинци и натовски наемници биват пращани при Бандера с пъти повече и то ежедневно, не е интересно за медиите, защото техните животи не са толкова важни. Парите и комисионните за глобалистите са важни
60
3
 
16
 
! Отговори
Вече преди 1 година
всеки ден виждам руснаци в мобилизация на възраст! Чудя се, бягат от запас, или ще ни превземат?
59
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този му е весело,че спести няколко заплати
58
4
 
10
 
! Отговори
Разгневения преди 1 година
Путин нареди на Шойгу да пусне в открито море, безаналогов кораб с хиперракети циркон....
57
5
 
9
 
! Отговори
dmx преди 1 година
Пропагандата обича да се маскира като журналистика
56
22
 
10
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
Руската Федерация е съставена от 80 федераривни републики. Москва разполага с милиони войници,които дори не са от Европейската и територия. Те ще дадат живота си да стъпят на Европейска земя!
55
15
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
грешка! но тая грешка може да струва на укрия киев или одеса!
54
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клипа прилича на филм на ужасите! И милиони долари да ми дадат никога не бих се приместил да живея в рашкинстан!
53
9
 
16
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Банко кажи честно брат,ти надяваше ли се като малко дете за Коледен подарък,тази Зима в България да е тъмно и студено без руския газ?:):):):):
52
20
 
6
 
! Отговори
Белоруски окупант преди 1 година
Кои са лошите? Едните само чупят трансформатори, другите убиват без съд и присъда по 400 наведнъж?
51
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста хора си представят войната, като електрона игра или спор в социалните мрежи. За съжаление не е така, смъртта е навсякъде, всичко човешко изчезва от хората. Няма победители, всички участници на бойното поле са жертви.