Пригожин в морга, пълна с войници на "Вагнер": Довиждане, момчета, честита Нова година!

Магнатът категоричен - дори бойците без крайници остават на фронта
4 яну 2023 18:23, Нели Христова
239
Пригожин в морга, пълна с войници на "Вагнер": Довиждане, момчета, честита Нова година!
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на частната армия на Русия "Вагнер" наблюдаваше безучастно как падналите му бойци бяха подредени в черни чували за трупове в мрачна импровизирана морга в източна Украйна.

"Договорете им изтекоха. Те ще се приберат другата седмица. Те загинаха героично на фронта", каза Евгений Пригожин, свързан с Кремъл магнат, който контролира частната паравоенна група, във видео, публикувано в социалните мрежи.

След това Пригожин гледа как още телата се товарят от камиони на носилки. "Довиждане, момчета. Честита Нова година!" казва той.

Пригожин беше на посещение на фронтовата линия в Бахмут, град в източна Украйна, който е бил свидетел на едни от най-кървавите боеве. "Така Пригожин изпраща своите членове на "Вагнер", написа в Twitter Антон Геращенко, съветник на украинския вътрешен министър. "Те просто ги хвърлят един върху друг в черни торби, като боклук."

Въпреки това, че Бахмут е с малко стратегическо значение, Русия е пожертвала огромен брой войски във все още неуспешен опит да превземе града. "Всички искат да знаят кога ще превземем Бахмут", казва Пригожин пред държавните медии. "Но всяка къща се превърна в крепост. Нашите момчета понякога се бият повече от ден за една къща. Други се бият със седмици за една къща. На всеки десет метра има отбранителна линия."

Британското министерство на отбраната съобщи вчера, че Украйна е изпратила подкрепление в региона и е малко вероятно Русия скоро да направи някакъв пробив в Бахмут. "И двете страни са понесли големи загуби", казаха от Министерството на отбраната.

Бахмут е опустошен от боевете и по-малко от 10 000 души от предвоенното население от 70 000 живеят в разрушения град, някога известен със своите пенливи вина. Смята се, че Пригожин, който е лежал девети години в съветски затвор за грабеж, иска да плени града, за да засили влиянието си в Москва. Някои анализатори твърдят, че шефът на "Вагнер" може да има амбиции да наследи президента Путин.

Пригожин открито е вербувал затворници от руски затвори за войната в Украйна, като им предложи свободата си в замяна на шестмесечно дежурство. Смята се, че до 35 000 осъдени са приели предложението му. Руското законодателство не позволява затворниците да бъдат амнистирани в замяна на военна служба.

В отделно видео Пригожин казва на група ранени бойци, че се очаква да останат на фронта, дори ако са загубили крайници. "Фактът, че са останали без крака, без ръце, без зрение, не означава, че могат да се приберат у дома", заявява Пригожин. "Те могат да изпълнят задълженията, които не изискват и двата крака. Можете да работите като сапьори. Ако избухне друга мина, металният им крак ще бъде издухан и ние ще заварим друг."

Москва съобщи вчера, че 89 нейни войници са загинали, когато предоставените на Украйна от САЩ ракети Химарс са ударили сграда, в която са разположени руски войници. Руското министерство на отбраната заяви, че основната причина за касапницата, при която според Украйна са загинали 400 души, е неразрешено използването на мобилни телефони от войските, разкриващи местоположението им.

Министерството добави, че разследването на нападението и виновете ще бъдат изправени пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е то, рускийм мир, в който искат да ни вкарат русофилите.
49
7
 
26
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Гледайки кадрите от Туитър,тази инвалидна армия напомня на ослепената Самуилова войска.Разликата е, че нашата историческа трагедия е резултат от кървавите войни между враговете Византия и България.А руската е,че Русия няма жалост даже към собствения си народ..
48
22
 
11
 
! Отговори
Това е преди 1 година
Украйнска дезинформация .
47
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гаранция,че местоположението Им,е било Предадено на Украинците! От страна на Русия,не се съмнявайте,че ще има болезнен за Украйна Отговор!
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, което се случва в Руша се е случило средата на 19-ти век в Щатите. Тоест разликата е около 170 години
45
5
 
20
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Банко шИ рИвеш ли като събориме паметника на съвеЦката армия?:):):)
44
22
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Молете се Прогожин да замести Путин, ме тогава от ЕС няма остане и помен, а само ядрена пустиня!
43
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя на снимката има нужда от психоанализа, ама честно!
42
6
 
15
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Банко го направихме луд:):):)Банко като цяло харесваш ли Сталин?:):):)
41
22
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЧЕТЕЙКИ НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ СЕ ВИЖДА , ЧЕ ДОПИСНИКА НАТОВЕЦ Е САМО ЕДИН , С РАЗЛИЧНИ ИМЕНА И АНОНИМКИ !!!
40
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пред Путин Ким Чен Ой пасти да яде!!! Такъв човекоубиец не имало от времето на.......Сталин
39
13
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Войната не е игра Кътън Страйк и там няма рестарт ! А противно на западната опорка, Бахмут е доста важен град!
38
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе освободи ги от крепостничество, но до сега са си роби по манталитет. Сталин благоволи да им раздаде паспорти чак през 1975та година. За тях селяните и не само не са хора. Т затова толкова лесно ги харчат във войните.
37
3
 
8
 
! Отговори
До 64 васко преди 1 година
Да не си Банго Васил....
36
5
 
30
 
! Отговори
У бре преди 1 година
Довиждане??? Онзи ден Путин поздрави загиналите в специалната им операция, днес този честити Нова година на мъртъвци в моргата??? А бе какво му стана на този народ?
35
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние псуваме Путин, но ако вземе че се гътне и го замести някой подобен дегенератт, Вовата направо ще ни се види като слънчице. Русия ще се разпадне и ще стане бандитска държава с хиляди ядрени оръжия. Тогава нямам идея как ще избегнем ядрена война.
34
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия много се разраства бизнеса и производството на протези. Казват че вече почнали да ги правят по-хубави от естествените крайници. Направо да им се прииска на руснаците да се снабдят с такива.
33
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цар Александър II в 1861 г освободи руснаците от крепостничество а те го убиха в 1881г ,Горбачов ги направи граждани на света те го плюят до сега , Путин ги лъга 20 г докато ги набута в Украйна да умират за тоз дето духа .
32
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднорозите раждат все по нелепи глупости.
31
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фейк и лъжи ,посети и фронта и болница за ранени войници и лагер за военнопленници където хохлите му целуват ръка ,че са ги оставили живи днес.бг откровено лъже.