Путин: Преговори с Украйна само, ако Киев приеме новите териториални реалности

Русия подчерта разрушителната роля на западните държави
Обновена: 5 яну 2023 14:02 | 5 яну 2023 14:02, Нели Христова
485
Путин: Преговори с Украйна само, ако Киев приеме новите териториални реалности
Снимка: БГНЕС

След като по-рано президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова за едностранно прекратяване на огъня в Украйна руският си колега Владимир Путин, той отговори, че е готов за диалог с Украйна, ако Киев приеме окупираните от Москва територии за руски, съобщи Кремъл, цитиран от АФП.

"Путин отново потвърди готовността на Русия за сериозен диалог при условие, че киевските власти изпълнят добре известните и многократно изразявани изисквания за признаване на новите териториални реалности", се казва в изявление на Кремъл.

Още по темата

Руските войски окупират големи територии в Източна и Южна Украйна. Кремъл твърди, че е анексирал Донецката, Луганската, Запорожската и Херсонската област, въпреки че не ги контролира изцяло.

"Руската страна подчерта разрушителната роля на западните държави, които помпат киевския режим с оръжие и военно оборудване, предоставят му оперативна информация и цели", се казва още в изявлението.

Лидерите обсъдиха и изпълнението на знаковото споразумение за деблокиране на украинското зърно, постигнато с посредничеството на ООН и с помощта на Турция. Кремъл заяви, че двойката е обсъдила "деблокирането на доставките на храни и торове от Русия" и необходимостта от "премахване на всички бариери пред руския износ".

През октомври Русия за кратко излезе от споразумението след атака с дрон срещу Черноморския ѝ флот. В рамките на няколко дни тя отново влезе в сделката, но официални лица се оплакаха от ограничения върху руските продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 315 - Питам, а Путин член ли е на тази малка групичка която създава конфликти за да печели или същият (Путин)изпълнява поръчки ?Истината е толкова ясна , Русия сама се вкара в тази ситуация и сега не знае как да излезе от нея .
285
12
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 321 А Краварофил като теб по дефиниция не е ли предател, кравар?
284
2
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До АТАКИСТ....... Спокоен съм бре, cвинap руски.
283
2
 
8
 
! Отговори
Спрете преди 1 година
Толкова объркахте ценностната система на атакиста-путинолиз,че вече фъфли от злоба.
282
9
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 319 Аргументация да те нарека кравар? Все едно да искаш аргументация от майка си, че тя ти е майка. Ми като си кравар си си кравар. Фактите са си факти.
281
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТ Българин и русофил са несъвместими понятия. Русофилът по дефиниция е предател, индивид работещ срещу България и винаги в интерес на нашият най-голям враг Русия.
280
4
 
11
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
Победителя Украйна има право да поставя условия. Путин загуби..
279
8
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до Зозо, спокойно, кравар! Преди седмица беше при Карбовски! Жив е, кравар!
278
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТ Ха-ха-ха, аргументацията на русофила вече се изчерпва с думата кравар. Ах как се обидих.
277
8
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 322 Как да не си кравар, като одобряваш даването на оръжие за украинските фашисти? Българин ли си?
276
2
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До КонтраАтакист............ Болен Сидеръ никакъв го нема. Да не го е натиснала цирозата? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
275
4
 
7
 
! Отговори
Часовникар преди 1 година
Жалко,че такъв лидер чуваме такива измишльотини и нелепости ?!Тоя човек няма ли срам и не изпитва ли неудобство ?! Смешно е да твърди и поднася своите нескопосани теории ,и да предщвява искания,когато трябва дса плаща,да плаща,да плаща.Свобода за Украйна ! Слава на украинския народ,който мъжествено се бори за свободата си,за земята си ! Вечен позор за Русия и управниците й !!!
274
5
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 320 Необяснимо е защо Христо Иванов и Парапета не са вече на фронта за да се бият срещу руснаците. Нещо да кажеш, кравар?
273
4
 
7
 
! Отговори
Прецакаха Русия преди 1 година
Била продавала евтино газ,нефт,никел,злато,въглища. Западът е богат,може да си купи всичко на борсата. А там не е само Россия. Само,че как тази страна ще си купи вече Airbus,Mercedes, френски парфюм и шампанско и т.н. Как,а?
272
2
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 319 Бочко, а ти си падаш сигурно по Тиквата, ако се водим по твоятяа логика, дето открадна за 13 години 8 милиарда ЛИЧНИ ?
271
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Необяснимо е ,защо КОПЕЙКИН ,Румен Петков ,Волгин и много други *** не заминават за Украйна ,да се бият за ПУТИН ?????? От години взимаха много пари от Москва ,а сега лаят за руснаците от дивана ....
270
3
 
5
 
! Отговори
Бочко преди 1 година
Абе оставете АТАКИСТа, свят широк хора всякакви, едни си падат по дрога, други по ЛГБТ, а пък такива като него по Волен Сидероглу, който от своя страна бе върл демократ и русофоб, после пък обърна палачинката и реши да заложи на обратната страна. И в двата случая утече в канализацията, но не виждам това да е причина да няма нито един фен.
269
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ти гледат зъбите с фенерче, като на Саддам, а после ще преговаряш с трибунала в Хага. ***
268
6
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 311 Нормален разговор се води с хора с аргументи. Ти какви аргументи ми даваш, краварче? Ти дето не знаеш къде е Украйна? С теб ли да водя разговор? Не ме разсмивай, краварче!
267
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бъдете глу паци и и.дио ти, правят ви на г луп аци, съсредоточвайки ви върху други неща и русофобия и оръжия, а не кой печели пари и е виновник за тази кървава война в която всички останали са губещи! Тази малка групичка, ще запалят всякаква война по света, за да печелят, докато вие страдате и хората умират, те дори не крият факта, че искат да убиват хора, всякакви хора, не просто руснаци и украинци, те ще подпалят всеки конфликт , за да лапат и не само това, докато населението изнемогва и