Путин: Преговори с Украйна само, ако Киев приеме новите териториални реалности

Русия подчерта разрушителната роля на западните държави
Обновена: 5 яну 2023 14:02 | 5 яну 2023 14:02, Нели Христова
485
Путин: Преговори с Украйна само, ако Киев приеме новите териториални реалности
Снимка: БГНЕС

След като по-рано президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова за едностранно прекратяване на огъня в Украйна руският си колега Владимир Путин, той отговори, че е готов за диалог с Украйна, ако Киев приеме окупираните от Москва територии за руски, съобщи Кремъл, цитиран от АФП.

"Путин отново потвърди готовността на Русия за сериозен диалог при условие, че киевските власти изпълнят добре известните и многократно изразявани изисквания за признаване на новите териториални реалности", се казва в изявление на Кремъл.

Още по темата

Руските войски окупират големи територии в Източна и Южна Украйна. Кремъл твърди, че е анексирал Донецката, Луганската, Запорожската и Херсонската област, въпреки че не ги контролира изцяло.

"Руската страна подчерта разрушителната роля на западните държави, които помпат киевския режим с оръжие и военно оборудване, предоставят му оперативна информация и цели", се казва още в изявлението.

Лидерите обсъдиха и изпълнението на знаковото споразумение за деблокиране на украинското зърно, постигнато с посредничеството на ООН и с помощта на Турция. Кремъл заяви, че двойката е обсъдила "деблокирането на доставките на храни и торове от Русия" и необходимостта от "премахване на всички бариери пред руския износ".

През октомври Русия за кратко излезе от споразумението след атака с дрон срещу Черноморския ѝ флот. В рамките на няколко дни тя отново влезе в сделката, но официални лица се оплакаха от ограничения върху руските продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С разгрома на руската първобитна армия от украинските войски, България се освобождава от РУСКОТО РОБСТВО, след 77 г. / От 1944 г ,до скоро / руски гнет и ХИБРИДНАТА война срещу страната ни ,което ни направи най-бедната държава в Европа...Честито НА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ !!!!!
265
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 12 и 13 януари ще се реши съдбата на мизерника Путин. Твърде е вероятно поне 80% на срещата в Рамщайн да се вземе решение за въоръжаване на Украйна със западни танкове и самолети. Ако това стане с Путин и Русия е свършено, никакви Кинжали, Циркони, Армати, Сармати и ядрени оръжия няма да помогнат на Путин.
264
4
 
3
 
! Отговори
КонтраАтакист преди 1 година
До АТАКИСТ - Как е другарят Сидеров. Ще пее ли песни с Йоско Кобзонский или вече му мина мерака. Най-добре е пак да се снима гол, като бог Аполон Белведерски или забрави за присъствието си в Мултигруп, статиите си, като Глав. Редактор на "Демокрация" и възхвала на гейовете, мислейки си, че хората в България и наоколо по света са *** и не помнят изблиците му. С Путин са като братя.
263
4
 
5
 
! Отговори
Атакист-помияр преди 1 година
Дреме ми на патката,че ме наричаш "краварче". Като не можеш да водиш нормален спор започваш с обиди. Нито съм кравар,нито овчар,нито свинар като теб.
262
6
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Путин ще свърши зле.
261
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 304 Алоуууу, пуберче недоклатенооо, Херсон в Донбас ли е ? Той ще бъдат бонус към област Донбас. По география колко имаш? Путин си иска само Донбас.
260
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ПУТИН не се предаде на Зеленски и Украинската армия ,Русия я чака пълна разруха и разпад ....
259
4
 
2
 
! Отговори
Прецакаха ЕС преди 1 година
И да приклчи войната вече край с евтините нефт, газ, въглища, никел, дървесина и всякакъв вид метали и суровини. Отиват за Китай и Индия. САЩ си има и те евтина енергия. Тука... еми сори. Честита ви нова вражда със съседа,
258
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен 3 преди 1 година
До Анонимен 2 Трагичният край на Рассия хич не на хоризонта. Джуджака вече се усети, но Дамоклевият меч виси над главата му. Той отвори Кутията на Пандора и ще му бере гайлето. "Да би мирно седяло, не би чудо видяло", казва народът. В противен случай украинската месомелачка ще заработи с нова сила и ще има трепане на новобранци до дупка. Путин, колкото и да е задръстен, отвреме навреме има проблясъци из главата си. Милиардер не само в рубли, а и в доларов еквивалент, се юрна да върши поразии.
257
5
 
5
 
! Отговори
До 305 анонимник преди 1 година
Руснаците воюват и в Азия защото са си от този континент. Какво правят в Европа? Колко си промит от комунистическата история. Хитлер за два-три дни унищожава 90 процента от руската авиация. Пълен господар във въздуха,ако не са били американските изтребители дадени на Сталин не знам какъв щеше да бъде изхода. Не е само техниката, воювай без дрехи и храна да те видя. Сталинградската битка се печели със свежи сибирски войски оборудвани с американско снаряжение
256
1
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 306 Инфантилен шмиргелак с жълто на устата, по-добре внимавай с дрогата, че инфаркта е бърз там.
255
2
 
1
 
! Отговори
Виждате ли регресия? преди 1 година
Първо операция за 2 дена, после за до две седмици, после до пълното премахване на режимът в Киев, после до пълното "освобождение" на регион Донбас. Сега, Херсон и Харков вече не им трябват и казват ще са довони и само на част от Донбас.
254
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
откачен
253
3
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 307 Че ти като си краварче да ти викам овчарче ли? Ти си си краварче отвсякъде. Няма как да станеш овчарче, свинарче и т.н. Кое не разбра?
252
4
 
4
 
! Отговори
Ха такъффф! преди 1 година
А къде отиде "денацификацията" на Украйна и превземането на Одеса и Киев. Нещо май се случи и не отива на добре. ;) Махнете си лапите от Украйна и преговорите ще са на масата.
251
6
 
3
 
! Отговори
Г-н Русофил-атакист преди 1 година
Виж сега,колкото и да повтаряш "краварче" интелекта ти на помиярче няма да се промени.
250
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КомуновирусГлупости, американците са били по японските концлагери, Япония е била съюзник на Хитлер, те са воювали в Азия, войната(ВСВ) всъщност са я започнали англичаните... и немците, войната е била между немци и англични, когато видите фактите в периода около ПСВ и ВСВ, че Русия е жертва на техните войни и съучастник по неволя, на Англия и Франция! И много преди САЩ да пратят нещо, руснаците воюват и в Азия в полза на американци,англичани, китайци и дават много повече!
249
0
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Пубери, бай Тошо ей такива ви оправяше много бързо. ТВУ знаете ли какво е? Нямаше да излезете оттам, пубери! Ще възразяваш на учител ли? Ще скачаш на възрастен? Много набързо ви оправяше ТВУ-то.
248
8
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 298 Пуберът иска да ми реши проблемите, но пред компютъра само. Навън е мишка с жълто на устата.
247
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 1 година
Русия пое пътя на нацистка Германия. Остава само да последва нейния трагичен край.