Кадиров и Пригожин упрекват забраната руските войници да са с бради

Силите им в Украйна действат автономно от висшето командване
20 яну 2023 08:55, Елка Василева
183
Кадиров и Пригожин упрекват забраната руските войници да са с бради
Снимка: архив, БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров разкритикува забраната руските войници да носят бради, присъединявайки се към шефа на наемниците от "Вагнер“ Евгений Пригожин в последния изблик на двамата мъже срещу ръководството на руската армия, предаде Ройтерс.

Още по темата
В интервю за информационния сайт РБК по-рано Виктор Соболев, пенсиониран генерал-лейтенант и член на руския парламент, защити забраната на брадите, личните смартфони и таблети като "елементарна част от военната дисциплина".

В Teлеграм Кадиров (той винаги е бил с брада) се спря на ролята на неговите войски във войната на Русия в Украйна и написа във връзка с повдигнатия въпрос: "Очевидно генерал-лейтенант Виктор Соболев има много свободно време…тъй като няма какво да прави, освен да препрочита военния кодекс за поведение".

Кадиров нарече коментарите на Соболев "явна провокация" и заяви, че неговите войници, предимно мюсюлмани, носят бради като част от религиозния им дълг.

Шефът на "Вагнер“ Пригожин, чийто разрив с ръководството на отбраната през последната седмица стана още по-публичен, нарече коментарите на Соболев "абсурдни" и "архаизми от 60-те години на миналия век".

Кадиров и Пригожин, чиито сили в Украйна действат до голяма степен автономно от висшето командване, станаха по-открити в критиките си към руското военно ръководство, след като армиите на Москва претърпяха поредица от поражения през есента, посочва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
7
 
! Отговори
Италия преди 1 година
Бели талибани!
14
8
 
4
 
! Отговори
Командира на Азов преди 1 година
Предавам се, предавам се
13
1
 
15
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Нормално да защитават брадите - все пак Мужикистан е страната с най-голяма мохамеданска армия и най-бързо навлизане на Исляма като религия.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за браздите само за редовната армия ли е или важи и за башибозука
11
3
 
15
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Истинския мъж трябва да има брада.Чост от религиозният им дълг е да отглеждат въшки в брадите си.
10
4
 
5
 
! Отговори
Мхм,Ройтерс... преди 1 година
Обективната медия,баце!
9
4
 
17
 
! Отговори
Ми, не преди 1 година
Архаизми? Ами навсякъде войниците са гладко избръснати. В нормалните държави и армии, де. Но виж, ако россията се готви да въвежда шериата, да си каже тоз затворник пригожин.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадиров и Пригожин, чиито сили в Украйна действат до голяма степен автономно от висшето командване, станаха по-открити в критиките си към руското военно ръководство, посочва жълтизната Ройтерс. В целият текст липсват традиционните пропагандни клише "пехотинецът на Путин" и "готвачът на Путин".
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали ги видяхме смешниците как страшните чеченци как щурмуват на филмче бензиностанции в Русия и после казват че това е укрепен пункт на украйнците.Една украйнка снайперистка според техни думи била натръшкала 27 от тия арабски клошари.В яростта си другите чакали се събраха и разкъсаха тялото и с камъни и брадви.Долнопробни циркаджии
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно тия с брадите са по-добри и имат по-голям успех във войната,така че ако брадата е определяща за успеха,тогава трябва в цялата руска армия да си пуснат бради и те тогава победата във войната им е сто процента гарантирана.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък някои от техните едноверци в Европа, включително и в България, недоумяват защо е тази забрана жени и девойки да носят кърпи на главите си, когато учат или работят в някои институции, а защо не и фереджета?
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Силите им в Украйна действат автономно от висшето командване" --- Абсолютно неадекватно твърдение. Искат да ни убедят, че в ВС на РФ цари пълна демокрация и няма единоначалие.
3
4
 
19
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Забраната е глупава, но ще е добре да обръснат Кадиров да заприлича на човек.
2
6
 
16
 
! Отговори
До слабоумния преди 1 година
Ядрен вампир , баце ... хахаха мозъчна морга ....
1
38
 
14
 
! Отговори
Ядрен Вампир Z преди 1 година
С бради или без,важното е да мачкат на ред.Днеска утре ще има добри новини от Бахмут