Русия: Ще настъпи "кървава жътва", ако Лондон даде самолети на Украйна

Москва се закани да намери отговор на всички недружелюбни стъпки
8 фев 2023 23:40, Йоана Цонева
535
Русия: Ще настъпи "кървава жътва", ако Лондон даде самолети на Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия заяви, че ще отговори, ако Великобритания изпрати военни самолети в Украйна, като предупреди за ескалация на конфликта.

"Русия ще намери отговор на всички недружелюбни стъпки, предприети от британската страна", се казва в изявление на посолството на Москва в Лондон, разпространено от руските информационни агенции, предаде БГНЕС.

Руското посолство заяви, че Лондон ще понесе отговорността за "кървавата жътва" от следващия кръг на ескалация, както и за произтичащите от това военни и политически последици за европейския континент и целия свят".

Днес украинският президент Володимир Зеленски посети Лондон, където призова съюзниците да изпратят бойни самолети в разкъсваната му от война страна. Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че "нищо не е изключено от масата" по отношение на военната помощ за Украйна.

Изтребителите за Украйна са "част от разговора", заяви Сунак на съвместна пресконференция със Зеленски.

Още по темата
След разговорите в Лондон и знаменателната реч на Зеленски пред парламента на Обединеното кралство двамата лидери инспектираха украински войници, които се обучават в Югозападна Англия да управляват британски танкове „Challenger 2“.

Благодарейки на Сунак за помощта на Обединеното кралство, Зеленски апелира и за ракети с далечен обсег преди срещата на върха на ЕС. Той заяви, че ако Украйна не получи изтребители или повече ракети и боеприпаси, "ще настъпи застой".

"Тези хора (руснаците) ще дойдат и ще живеят на наша територия, а това ще създаде големи рискове за целия свят", каза Зеленски чрез преводач.

Сунак предложи да бъдат обучени украински пилоти на изтребители и морски пехотинци, в допълнение към съществуващата програма на Великобритания, която е подготвила 10 000 войници за битка. Той обаче посочи, че програмата за обучение на пилоти може да отнеме три години, и отбеляза, че Великобритания ще се нуждае от разрешение от съюзниците си, за да предложи самолети за съвместно производство като "Тайфун".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
12
 
11
 
! Отговори
Страхотна идея преди 1 година
"Здравейте, казвам се Русороб Георгиев и бях на страната на Русия и Копейкин" - това е бъдещето за руските роби. Ще им сменим първите имена и ще ги натикаме в пенсионерски клубове. Ще назначим Копейкин да им говори колко е бил *** по цял ден. Това ще стане, страхотна идея, нали?
247
7
 
10
 
! Отговори
А снаряди няма преди 1 година
САЩ са изпразнили складовите си запаси от снаряди 155мм и вече са започнали да доставят за Украйна от складове в Израел и Южна Корея. Украинците ги изстрелват по-бързо отколкото могат да им доставят. А като свършат израелските и корейските тогава?
246
7
 
11
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До До Какво следва: Смешен ставаш ти, драги. Русия воюва не срещу Украйна, а срещу САЩ и всичките им сателити. И въпреки западните оръжия и наемници, които все се увеличават, украинската армия губи войната. Но мир ще има тогава, когато руската армия стигне пак до Киев.
245
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите били използвали ако , ами русофобите използват после... После Молдова после Прибалтика после Полша после цяла Европа и т.н.
244
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига слага фалшиви лайкове. Те си личат. Ние се махаме. Няма смисъл.
243
13
 
10
 
! Отговори
До Какво следва преди 1 година
Не ставай смешен - Русия не се грижи за собственият си народ камо ли да пази украинци . Истината е че толкова си могат , според мен се опитаха да направят нещо като войната в Ирак 2003 - там за около 30-40 дни войските бяха в столицата и Садам свален , но руснаците просто нямат капацитета (като въоръжение,логистика, тактика и т.н.) за водене на война в 21 век
242
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
след като е война защо Украйна не навлиза в Русия ?
241
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофили Русия е агресора.Сега е нападната Украйна после Молдова и т.н.т.
240
5
 
22
 
! Отговори
Мир с оръжия? преди 1 година
Президентът Радев каза: "Да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин".
239
7
 
8
 
! Отговори
До 321 преди 1 година
А ти защо както и всички в Русия си заседнал няколко века назад и не се огледаш в какво време живеем. Значи понеже Чингис Хан е завладял тази територия през 13 век , трябва Русия да нападне всичките си съседи ,това ли е логиката ?
238
8
 
14
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Засега Русия си е наложила самоограничения. Във вътрешността на Украйна се обстрелват само военни обекти. Но след като Зеленски иска ракети и самолети, с които да пренесе войната на територията на Русия, една ракета срещу бункера му в Киев няма да е излишна.
237
6
 
16
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 година
Един ден, по безкрайните английски полета ще тичат само радиоактивни ягоди.
236
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "Само като чета ....русофобите са бедни хора които пишат за пари. Те са бедни хора във всеки един смисъл на думата. Бедни са духом и физически.
235
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски смени зелените фланелки с черни. Нищо няма да ти дадат, бе мушморок. Бий се там с подръчни средства. Прошляко невнетен. Вкараха те в тая война, но не оправдаваш очакванията. По-скоро на Путин ще дадат, отколкото на тебе. Макар, че западните оръжия вече се доказаха по цял свят. От Афганистан талибаните ги изгониха с метли.
234
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишеш се ямболлия но може да си от селата. Ти си срам за ямболския край.
233
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уточнение Русия не заплашва абсолютно никого. Тя ги предупреждава !!!
232
19
 
15
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Русия е вече полумъртва крастава стара мечка. Освен да ръси празни приказки,друго не може. Като ги слуша човек,ще каже,че са по-силни от БОГ.
231
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашка стана на каша
230
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От рано сутринта забелязвам че много грантаджии под таз статия защо ли ?
229
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще жънете това което сте посадили Русия посади семето на злото омразата и терора жътвата идва да си събират реколтата