Всеки втори не подкрепя изпращането на военна помощ за Украйна

В Гърция и Словакия мнозинството също е против
667
Всеки втори не подкрепя изпращането на военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

България е страната в ЕС, в която процентът в подкрепа на финансирането и изпращането на военно оборудване за Украйна е най-малък, става ясно от проучването "Стандартен Евробарометър". То е оповестено в навечерието на първата годишнина от началото на руската агресия в Украйна, предаде БНР.

Още по темата
Едва в три страни членки мнозинството от анкетираните не подкрепят финансирането и изпращането на военно оборудване за Украйна. Това са Гърция с 59 на сто против, България с 57 на сто и Словакия с 56 на сто. У нас 33 на сто са за финансиране и оръжейна помощ за Украйна, а 10 на сто нямат мнение. Същевременно 65 на сто или две трети от жителите на ЕС одобряват тези мерки.

В България е най-слаба подкрепата за забрана руските държавни медии да излъчват в ЕС. Тя се одобрява само от 39%, докато 46 на сто са „против“. В ЕС спирането им има поддръжката на 67% от анкетираните.

Макар мнозинството у нас да са съгласни, че трябва да намалим възможно най-бързо зависимостта си от руските енергийни източници, България е една от двете страни-членки, където така смятат по-малко от 7 от 10 анкетирани. Тук обаче сме отстъпили последното място на Словакия. Процентите в България са 65 „за“, 23 „против“ и 12 нямат мнение.

Като цяло в ЕС за намаляване на зависимостта са 84 на сто от допитаните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
9
 
29
 
! Отговори
обективен преди 1 година
След като укрофилите са два пъти по-малко от нормалните българи ,кой и защо си позволява да въоръжава и да храни долните и подли укропитеци ,които усмърдяха страната ни?Над 500 милиона ни струват тези нацисти само от хотелите , а от безсмислените санкции загубите ни са чудовищни.Защо дъртофелника с Алцхаймер байДън не ни покрие щетите?Вместо да трупа милиарди на наш гръб.Тази война е плод на краварската алчност и наглост-ФАКТ!
451
8
 
16
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Аз подкрепям да испратим памперси за дедо от чико
450
10
 
18
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Радев го каза какво да испратим и последните си оръжия на страна която не е член нито на ес нито на нато за какво да им испраща , да прати дедо той воюва там
449
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А останалите втори направо подкрепят изпращането на военна помощ за Русия.
448
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавните глави на ЕС започнаха да се усещат, че с непрекъснатите подаръци от Европа на Артиста ЕС остава беззащитен при едно разпростиране на войната на нейна територия. Но престарелият Жозеп иска до 2 дни България да предаде оръжие на укрите, а маршалът от танковите войски очилатият Данаил еди кой си нарежда на министър Д.Стоянов да замени танкове Т 72 за Леопард 2 или Абрамс в съотношение 3 руски танкове за 1 от USA-Abrams.
447
6
 
27
 
! Отговори
Съд за всички преди 1 година
"До какви подмолни и терор истични методи прибягва САЩ за да контролира колонията си Европа! Да взривява европейската критична инфраструктура? Под прикритието на обечение на НАТО? За защшта на критична инфраструктура? Какъв цинизъм! Да напичаш такава терористи чна държава партнйор? Нова е война върху Европа! Аз го приемам като война! Русия не ние взривила нищо тук, но САЩ да!"
446
37
 
10
 
! Отговори
Подкрепям преди 1 година
Даването на оръжия на Украйна
445
10
 
30
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
само 0.2 процента и то главно еврожендърпростаците дето пушка са виждали само на компютърните си игри са за украйна
444
15
 
42
 
! Отговори
Da преди 1 година
Аз съм против - даването на оръжие е наливане масло в огъня!
443
30
 
15
 
! Отговори
Неуки хора преди 1 година
Податливи на руската пропаганда, с носталгия към миналото,отвратени от мафията и грешно преценяйки,че за мафията е виновна демокрацията. Факти....в Полша и Чехия,Словакия и Румъния мафията не е овладяла............... държавата т.е. виновни сме си ние българите,че допускаме тикви и калинки да ни управляват.
442
3
 
28
 
! Отговори
Пл.В.Бак. преди 1 година
България е незzависима държава. Нищо не zависи от нас, и Слава богу.
441
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест хората са против , ама политиците ....
440
32
 
11
 
! Отговори
Ук преди 1 година
единственото хубаво нещо е че не се разчита на България за нищо в този труден момент. България изигра картите си в началото с Петков и това ни отсрамва, каквото и да става за напред. То ако се разчита на България, знаем че играта е приключила. За тези грешки ще сърбаме попарата много жестоко. Америка ще направи нещо и ще загубим повече и ви чакам да скимтите после ту във форума
439
3
 
22
 
! Отговори
До 482 преди 1 година
А на съюзник, сойто ти взривява критичната инфраструктура може да се разчита, а? ;) Поздрави от Берлин до Ганка!
438
29
 
12
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Ганко бре, кой ще инвестира след като когато те питат за нещо отказваш, а после имаш очаквания някой да дойде да налива пари. Значи си съюзник , на който не може да се разчита. Кофти играеш картите си. Остана си под руско иго и толкова.
437
10
 
35
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
Според член първи от Северноатлантическият договор страните членки трябва да решават международните проблеми по мирен начин. Вместо това от НАТО правят всичко възможно войната в Украйна да продължи колкото се може по-дълго. За преговори за мир никой не говори.
436
11
 
24
 
! Отговори
зеленски преди 1 година
Украинеца е мъртъв -защоно е най та пото племе в Европа-факт!
435
7
 
37
 
! Отговори
До 477 преди 1 година
Разбира се че няма да има съд за САЩ! Сакъв съд, сакъв закон? САЩ са над закона! Те даже вече отричат международните закони на ООН, а си имат свой либерален световен ред базиран на правила ( измислени от САЩ)! Те не говорят за международен закон, а базирания на правила световин ред! Чии правила? Американските! Никой не може да ги осъди, защото в законите на САЩ те могат да нападнат Хага, ако съда в Хага осъди американски военни!! Те даже да атомните бомби не бяха осъдени, пък ти за един газапров
434
25
 
11
 
! Отговори
зеленски преди 1 година
Българина е най беден защото е най- *** племе в Европа-факт.
433
5
 
16
 
! Отговори
Ще има ли съд? преди 1 година
За това "До какви подмолни и терор истични методи прибягва САЩ за да контролира колонията си Европа! Да взривява европейската критична инфраструктура? Под прикритието на обечение на НАТО? За защшта на критична инфраструктура? Какъв цинизъм! Да напичаш такава терористи чна държава партнйор? Нова е война върху Европа! Аз го приемам като война! Русия не ние взривила нищо тук, но САЩ да!" Или това е демократично?