Всеки втори не подкрепя изпращането на военна помощ за Украйна

В Гърция и Словакия мнозинството също е против
667
Всеки втори не подкрепя изпращането на военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

България е страната в ЕС, в която процентът в подкрепа на финансирането и изпращането на военно оборудване за Украйна е най-малък, става ясно от проучването "Стандартен Евробарометър". То е оповестено в навечерието на първата годишнина от началото на руската агресия в Украйна, предаде БНР.

Още по темата
Едва в три страни членки мнозинството от анкетираните не подкрепят финансирането и изпращането на военно оборудване за Украйна. Това са Гърция с 59 на сто против, България с 57 на сто и Словакия с 56 на сто. У нас 33 на сто са за финансиране и оръжейна помощ за Украйна, а 10 на сто нямат мнение. Същевременно 65 на сто или две трети от жителите на ЕС одобряват тези мерки.

В България е най-слаба подкрепата за забрана руските държавни медии да излъчват в ЕС. Тя се одобрява само от 39%, докато 46 на сто са „против“. В ЕС спирането им има поддръжката на 67% от анкетираните.

Макар мнозинството у нас да са съгласни, че трябва да намалим възможно най-бързо зависимостта си от руските енергийни източници, България е една от двете страни-членки, където така смятат по-малко от 7 от 10 анкетирани. Тук обаче сме отстъпили последното място на Словакия. Процентите в България са 65 „за“, 23 „против“ и 12 нямат мнение.

Като цяло в ЕС за намаляване на зависимостта са 84 на сто от допитаните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
472
18
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
ми значи ние сме партнчори с НАТО и ЕС! това ще рече, че НЕ искаме повече да сме под рашистански ботуш! не за друго ми 77г вече ни мачкат! виж само партиите в парламента! виж президента! няма да говоря за възраждане атака бсп дпс и дфурги такива паплачи!
471
19
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Всеки втори подкрепя военната помощ
470
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанчетата се развихрили из сайта. Раша губи. Факт.
469
7
 
30
 
! Отговори
Това не го вярвам преди 1 година
"подкрепата за забрана руските държавни медии да излъчват в ЕС. ..... В ЕС спирането им има поддръжката на 67% от анкетираните" --- И защо са за спирането им, след като могат просто да не ги гледат??? Народите в ЕС не са безмозъчни амеби и знаят какво е демокрация! Не са за забрани! Я да кажат тогава "статистиците", колко е процента в ЕС са възмутени от наглите лъжи BBC, CNN, DW, Гардиън, Ройтерс....особено агенция "Зеленски, Белия Дом и британското разузнаване....! Дайте да видим процентите
468
7
 
28
 
! Отговори
Bg преди 1 година
Не гласувайте за ГЕРБ искат да ни вкарат във войната !!! ГЕРБ са слуги на дявола. Митов говори за танкове, а Попов че трябва да се защитаваме с оръжие-това е прелюдия към участие във войната. Ако имате някакъв здрав разум я главата не гласувайте за герб !!!
467
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Айде са, партийни многознайковци, мятайте чифте пищови и на фронта! И въобще се не връщайте!
466
0
 
6
 
! Отговори
до sd преди 1 година
когато някой кълне другите, клетвите се връщат при него. чакай - идиии
465
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е България. На който не му харесва, да хваща пътя.
464
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно затова не ни искат в Еврозоната по- рано от 2025, а и никой не дава гаранции, че и тогава България ще въведе еврото... само че не смеят да кажат истинските причини.
463
3
 
24
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Генерал Атанасов е отделил 50 000 $ от соро-дните помощи за Зеленски. Ристо щял да заминава доброволец, защото вече няма да е депутат!
462
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Про'с'таците 4 пъти за 2 години гласуват за ес и нато, но междувременно реват срещу тях. Права е тиквата, че само мачкане заслужават.
461
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току що изпратих по пощата една кремъклийка и чифте пищови за Украйна. Дано стигнат. Вън руските наци-фашисти от Домбас и Крим!
460
11
 
6
 
! Отговори
Радев сигурен ли е преди 1 година
Че Бг е във НАТО ?
459
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАМЕСВАЙТЕ ТЕСТОТО, РАДЕВ ЩЕ ПОВИКА ПУТИН ДА НИ ОСВОБОДИ,ТРЯБВА ХЛЯБ И СОЛ ЗА ПОСРЕЩАНЕТО!
458
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ония дето сме трябвало да пазим като първа линия са за изпращането, значи западняците да ходят на фронта щом са за ние сме против.
457
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нас най-големите ентусиасти са тези по върховете, министри, депутати и подобни и единствено можем да им ги пратим на украинците да бранят страната им.
456
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Европа са болни мозъци, там ги облъчват от всички страни и те като някакви маймунки са съгласни с всичко което им предложат. Даването на оръжие е подклаждане на войната. Най бедната страна няма с какво да помогне.
455
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да изпратим цялата ДееБилна секта в Украйна да се бие! И не е желателно да се връща!
454
7
 
33
 
! Отговори
OK преди 1 година
До Подкрепям. Хайде сега като подкрепяш вземай пушката и отивай да се биеш, а не да ми седиш в леглото и да драскаш тъпотии.
453
6
 
28
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Тая работа звучи като девиза ,, дайте да дадем ,,Който обича украйна да се запише доброволец на фронта личен пример могат да дадьт - борисов , атанасов , иванов , петков надежда оная рошавата цона деска те ще са мед сестри -не по цял ден да ни обльчват