Русия спря петрола за Полша

Руски представители обявиха решението
25 фев 2023 19:29, Росен Стойчев
267
Русия спря петрола за Полша
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия престана да доставя петрол на Полша през петролопровода "Дружба" в рамките на последния действащ договор, заяви днес полският петролен гигант "Пе Ка Ен Орлен", цитиран от Франс прес.

Доставките по въпросния договор покриват около 10% от нуждите на "Пе Ка Ен Орлен", се казва в изявление на полската компания, адресирано до Франс прес.

Още по темата


"Доставките за Полша по петролопровода "Дружба" бяха спрени от руската страна", изтъква полската компания, цитирана от БТА.

"Пе Ка Ен" увери, че спирането на доставките от Русия няма да се отрази върху достъпа до петрол на полските клиенти и че "(отсега нататък) целият обем на доставките може да бъде гарантиран по море".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: русиярешениедоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
2
 
9
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Полша се освобождава от зависимоста си от руска газ ... и попада в зависимост от норвежката газ ... Поляците от месеци плачат на Европа че газта идваща от Норвегия е мноооооого скъпа бе.... Ама нали искат да са свободни. Тя свободата си има цена . Европа не може да наложи вето на Норвегия и да определи таван на цената, както направи с Русия така че поляците ша го ллапат немит или там какъвто им го подадат от Норвегия ... Ахахахаха. Както изглежда България ша го ллапа на Гърция по същия повод...
202
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекрасно, още по малко пати за руските фашисти
201
11
 
8
 
! Отговори
Fuckduck преди 1 година
Полша не е зависима енергийно и не мирише на руска салата като Германия нпр. Пука им та им дреме на Поляците колкото за Путин толкова и за петрола му.Да се радва Путин че не уцели на тях в тази война че тогава наистина всичко щеше да свърши за 3 дни с втората по сила армия на третия свят.Не че украинците не ги връщат в каменната епоха но поляците си имат Стара любов с матушка а има и за какво, а старата любов ръжда не хваща.
200
4
 
11
 
! Отговори
На Полша преди 1 година
Не и пука
199
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
И сега поляците пеш ли ще ходят?
198
0
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
А и фактите са си факти. А когато фактите говорели и боговете мълчали. Така поне съм чувал:)
197
0
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До по долу... Забелязах. Наистина се е объркал реда на коментарите. Не желаем да дразним никого, но в случая коментара бе в отг на др дразнещ такъв.А който си го прости си го получава-каквото повикало това се обадило.:)
196
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не пиши до 225 защото са ми махнали коментара.Значи написаното дразни някой
195
8
 
13
 
! Отговори
До 225 преди 1 година
На времето Хитлер превзема Полша бързо благодарение на предателството и подлоста на Сталин който пред страх от Германия се съгласява да подели Полша на 2.Сега същите опити прави и Путин с Украйна. Това никога няма да бъде нито забравено, нито пък простено на Русия.Лошото обаче е че др държави са биле фурнаджийските лопати, лутащи се между по силния и по слабия, предали се без бой на Хитлер, а в последствие продали се на ссср. Оти тъй и кои ли са те?
194
12
 
16
 
! Отговори
Предатели преди 1 година
Московските жужаци са най-големите предатели.Българите са дали на руснаците азбуката. Сега руснаците пишат с Български букви. Българите са разпростанили християнството в Русия.За награда жужака-путин обявява България за вражеска държава.Преднамерено първи спира газта за България.
193
4
 
16
 
! Отговори
Предстои преди 1 година
Спиране на лосиона за баня на крепостните ***.
192
18
 
21
 
! Отговори
Поляк преди 1 година
Ние и това чакахме. Идеален повод да затворим на 100% границите както с Беларус, така и с Калининград. Литва, Латвия и Естония само чакат и те ще направят същото.А и спирането на Рус петрол за Полша е автогол за Путин, понеже малкото влизащ в Полша руски петрол подхранваше само руските агенти и интереси в страната. Благодарим за услугата. На нас щеше да ни е много по трудно да решим проблема. Слава на Украйна.
191
17
 
21
 
! Отговори
ЯМХ Путкин преди 1 година
Ранобудни предателчета с две леви ръчички отново лижат за русия. Забравили са поговорка, че който се смее последен, най-добре се смее. Още малко ще гледаме циничната усмивка на джуджето,, докато л***uната, в които затъва съветският нужник я скрият.
190
15
 
20
 
! Отговори
Поляк преди 1 година
Дреме ни на сайдера за петрола на путин.Ха ха. Русия да не се притеснява за петрола за Полша. Там има кой да се притеснява. Да мисли по добре на кого и на каква цена ще продава в бъдеще.:)))
189
8
 
11
 
! Отговори
Ако няма .. преди 1 година
..."крепостници" в Русия и днес ---тя да се е разпаднала! И ДНЕС ---САМО ПЛЕМЕНАТА ОТ СИБИР И ЮГА СЕ БИЯТ В УКРАЙНА!
188
13
 
19
 
! Отговори
ПРосията... преди 1 година
НИКОГА НЕ НИ ЕОСВОБОЖДАВАЛА-просто е търсила винаги начин да ни пороби и превър не в"крепостници"!
187
31
 
28
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Просия не е освободила България. България се е освободила сама.
186
28
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една поговорка "Бъдещето зависи от миналото"Тук чета коментарите на изпадналите Българи който дори не знаят че Русия е освободила България ...И до ден днешен със ***** щяхте да си ходите Ще прелее чашата и Русия ще ви нахвърля бомбите да знайте ..
185
29
 
21
 
! Отговори
ДядоНиколай преди 1 година
Руснаците спират петрола,спрат газта и им остава само износа на жито за Африка.О,да,забравих,че в момента развиват космическа програма с Руанда.Няма нищо,че там до вчера са яли хора и дори не могат да сглобят един карбуратор.Те и руснаците същите.Да видим докъде ще се простре тъпотията руска.Забавно ще бъде.На всички ще ни е кеф,да гледаме как се разпада една обсебена и окрадена държава.Путин ще си гепи оная работа,и ще си замине,а какво ще правят 145 млн. след него?Пак ще се молят за помощ.
184
22
 
14
 
! Отговори
ЗАДник преди 1 година
Вовата усилено работи,че да изпълни мечтата на Хитлер.А именно,да разпадне СССР...ъъъ Русия де,на много и малки държави и да затрие комунизма от планетата Земя завинаги.Надали има по-голям радетел за мечтата на Хитлер от Вовата.И все пак,евала му правя,защото и аз искам същото като него и Хитлер-свят без рашисти и комунисти!И да не забравя.Никакво гражданство на Митрофанова,че да си иде в Сибир,който ще бъде китайски.Да я видя как ще научи мандарин.Тя един български не знае,пък е посланник.