Украински военнопленници се разкайват и отиват да се бият за Москва?

ДНР: Едва тук разбират какво става, за какво и срещу кого са воювали
27 фев 2023 21:10, Йоана Цонева
256
Украински военнопленници се разкайват и отиват да се бият за Москва?
Снимка: БГНЕС

Някои от украинските военнопленници, държани в Донецката народна република, започват да изпитват чувство за вина, която смятат, че трябва да изкупят, минавайки на страната на руските сили като доброволци. Това заяви лидерът на ДНР Денис Пушилин, цитиран от ТАСС.

"Мнозина от тези, които попадат в плен, едва тук разбират какво става, за какво и срещу кого са воювали. И като разбраха, че носят вина и за военни престъпления, някои от тях смятат за правилно да изкупят вината си и да отидат на бойното поле, за да защитят новата си позиция", посочи той в интервю за телевизионния канал "Россия-24".

Според Пушилин за успеха на това начинание ще може да се съди по-късно. "Предпочитам да не правя прогнози, но такова звено вече е сформирано. Да изчакаме и да видим", добави той.

Още по темата
ТАСС съобщава, че в края на септември 2022 г. няколко десетки украински военнопленници, държани в колония в Еленовка, са поискали от ръководството на ДНР да ги запише в доброволческия батальон "Богдан Хмелницки". Говорител на правоохранителните органи на ДНР заяви на 23 февруари, че около 200 украински военнослужещи са готови да се присъединят към този батальон, като се очаква да се включат още. В момента се уреждат правните въпроси за оформяне на документите на тези военнослужещи.

Броят на украинските войници, взети и държани в плен в Донецката народна република, се оценява на хиляди, каза още Пушилин.

Съветникът на Пушилин Ян Гагин заяви на 16 февруари, че част от тези украински военнопленници са отказали да бъдат разменени и доброволно са се включили в усилията за възстановяване на щетите, нанесени в региона.

На 1 ноември 2022 г. Пушилин увери, че властите на ДНР правят всичко възможно, за да осигурят завръщането у дома на максимален брой военнопленници от Украйна. Той обаче уточни, че Украйна е заинтересована от размяна само на "най-високопоставените личности", което значително забавя преговорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
3
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
И ТОВА ЛИ ДОПУСНА НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА ??? ПРОПУКА СЕ !!!
150
6
 
23
 
! Отговори
Пффф преди 1 година
Руснаци, украинци, мендерасти и прочеее. За никой не съм. Съм да се спре войната. Давайте тоя Донбас на руснаците и да мирясат. Тоя техен Донбас е нещо като вашата Македония. Нали ги гледам всеки ден. Говорят на руски. Те украински не знаят. Украински говорят хората от Лвов, ама там война няма. А те са ди поляци, точно колкото пък другите са руснаци. Войната е заради интереси на САЩ и лично на Зеленски. Толкоз.
149
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Крим Теб това те интересува, защото?
148
19
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Никой не лъже повече от руснаците и русоофилите. Винаги прекаляват и обръщат пропагандата в брутално лъготене и смешни фантазии. Да не забравяме, че севернокорейския ш-o-п-a-p ходи редовно до слънцето, но засега пазят в тайна, че Путин и оня китайски комунист и артист в еврейския театър също бръмчат с него.
147
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше и един използвач. Май единствен му бях нещо като приятел. Бях неутрален. А той ми е завиждал. Или е бил гузен за нещо и за това ме е мразил.
146
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, поредната димка за малограмотници
145
5
 
14
 
! Отговори
Крим преди 1 година
Крим не е украински и никога повече няма да принадлежи на Украйна.
144
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за руснаците сме
143
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За последния месец Зеленски е за работил 40 милиарда долара от вкъщи,сега американците му завиждат,за надомната работа.Натоварват го с въпроси,къде са им парите.
142
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са ли взели и хипофиза за увеличаване на ръста на Путин?
141
5
 
15
 
! Отговори
Мммм, Дааа преди 1 година
До Предлагам: И органите им такива демократични, ще паснат на дъртите американци с големите пари!
140
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятелски огън не боли. Що кръв ми е изтекла от приятели. Пълен кец и пак игри.
139
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нешънъл Джиографик, Виасан Хистъри,Дискавъри, и руските тв са канали за ***!
138
3
 
11
 
! Отговори
Предлагам преди 1 година
Всички джендъросани соросоид4ета да ги мобилизираме и да ги пратим на фронта! Там ще ги разфасоват и с органите им жабока Кърмит ще купува танкове от бай Дън! Така нашите джендъросани соросоид4ета ще допринесат за победата! Саможертвата им няма да бъде напразна и няма да бъде забравена!
137
5
 
11
 
! Отговори
Мариане Ван Зенел преди 1 година
До До Мариане: Ами гледай филма ми по National Geographic и ще разбереш! Може и другите ми филми да гледаш за наркотиците, оръжията, амфетамините! Полезни са! Много неща можеш да разбереш. Но това с органите е най чудовищното престапление! Хора биват убивани с цел добиване на органи за трансплантация!
136
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 22 февруари когато Байдън беше в Украйна, руснаците понечиха да изстрелят САРМАТ, но тя се самовзриви при изстрелването. Руски генерал предупреди ЮАР и Китай, че при общите военни учения с Русия, няма да се изстрелват балистични ракети. За какви ядрени заплахи им свирят ветрове в черепите ?
135
11
 
5
 
! Отговори
Октопода Паул преди 1 година
Предсказва победа за Украйна!
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямате достатъчно
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По партийна линия ще кажете вие.
132
5
 
4
 
! Отговори
До Мариане преди 1 година
За мозък, колко плащат?