Си Дзинпин пристигна в Москва, готов да следи за световния ред заедно с Путин

Официалните разговорите ще започнат във вторник
Обновена: 20 мар 2023 16:32 | 20 мар 2023 16:31, Йоана Цонева
85
Си Дзинпин пристигна в Москва, готов да следи за световния ред заедно с Путин
Снимка: БГНЕС

Руските и китайските информационни агенции съобщават, че китайският президент Си Дзинпин е пристигнал в Москва. Посрещането му се състоя на летище "Внуково" -2, на което прозвуча и китайския химн. Китайският лидер пристига по покана на руската страна, предаде "Ройтерс".

Китай е готов да следи за световния ред заедно с Русия въз основа на международното право, е заявил китайският президент Си Дзинпин веднага след пристигането си в Москва, съобщава руската информационна агенция ТАСС. Китайският лидер ще обсъди "международни въпроси" с руския президент Владимир Путин, а посещението му трябва да послужи за разработване на планове за стратегическо сътрудничество. Си очаква тридневното му посещение в Русия да даде нови стимули за руско-китайските отношения.

Още по темата
Това поставя началото на тридневно държавно посещение на китайски лидер, който наскоро започна официално трети мандат, при Владимир Путин. Официалните разговорите ще започнат утре, вторник, а в понеделник ще се проведе неофициална, но "пряка и много важна комуникация между Путин и Си Дзинпин", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Вчера вечерта Русия и Китай си "размениха" кореспонденции под формата на статии на лидерите в стил от времето на Студената война. Китайският официоз публикува статия на руския президент Владимир Путин, а по същото време в "Российская газета" излезе статия на Си Дзинпин.

Визитата на Си Дзинпин идва дни след като Международния наказателен съд издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин във връзка с насилствената депортация на украински деца от окупираните през войната от 2022 г. територии. Все още официална реакция нито на Путин, нито на Си по въпроса не е изказана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Emigrant.Айде още един фантазьор.
52
11
 
7
 
! Отговори
Соросоидни кочини преди 1 година
Шок и ужас тресат сатанистко-сородоидните к,0чини по света и у нас! Си Дзинпин показа своята подкрепа за Путин и Русия! Русия и Китай завинаги! Шок и ужас тресе сега К,раварника и останалите марионетни к,0чини на К,раварника. С,оросоифите вият и *** на умряло. Музика за ушите ни. Хахахаха.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Учуден. Няма никакви "блага". Единствените са покрив, дрехи и храна, здравеопазване и образование за да оживееш и да се плодиш и да знаеш. Останалото е зомбирано потребителство.
50
8
 
6
 
! Отговори
Emigrant преди 1 година
САЩ разполагат с 12 самолетоносача,НАЙ ДОБРите В СВЕТА!!Един самолетоносач може да води едновременно две локални войни и да ги спечели!!Всичко,което Китай прави и показва е интелектуална собственост на САЩ.Ако не бяха им дали технологии,досега щяха да ходят като индианци и да се самоизяждат по улиците на градовете и селата си.Но никога не е късно да си направиш мръсно!!Търговията на Китай със западът е над 3 трилиона долара!!Спре ли и финито Чайна!!Всички бягат в ЕС и САЩ!Не бягат в СССР и Китай
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Учуден - доста глупосъо наприказва ...
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Учуден.Ако не са Китайците ще ходиш гол.Една дреха няма да имаш по себе си.Made in China да си знаеш.
47
7
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
Странно БГ племе се показва из НЕТА?!Копнее да борави с последни модели айфони,БМВта,Мерцедеси,всякакви компютри,използва фейсбуци,инстаграми,ГУГАЛИ и какви ли не още джуджавки,които са ТВОРЕНИЕ И СОБСТВЕНОСТ НА КРАВАРИТЕ,както ги наричат м,урзилките и недосмаслениците!!Обичкат да краднат ДДС,да връткат далаверки с наркотици,фалшиви цигарки,алкохол и так дале!!Тоест да си върлуват по съветски маниер,а да се наслаждават на благата от презираният и загниващ според тях запад?!Луда работа шопска??!
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44. Нал руснаците и китайците им изкупиха част от дълговете но ямата е бездънна
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо "мевдународни въпроси" е в кавички ми е съвсем интересно да узная дълбокия замисъл на писателти ? РФ и Китай са две държави следователно каквито и въпроси да има са все международни. Съвсем са излагат писателти в пропагандните напъни и стават луеко комични.
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ликвидира ли се долара ще им лъснат насраните *** на янките.И като никой не им иска хартийките как ще си оправят борчовете на цял свят.
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До две години китайската икономика ще изпревари американската.Нали се сещате след това кой ще командва парада.Въпрос на време е Китай заедно с Русия да са начело на света.
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските ресурси и Китайските фабрики.Близкия Изток държавите.Брикс.При трета световна САщ са сами кажи речи.Нямат читави съюзници,гола вода са всички други.
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснака връща Манчурия, китаеца дава боеприпаси.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31 БайАмед: Гениално. EU спря да купува енергоизточници от Русия (официално) и като спре да купува стоки от Китай, ще се върне в първобитния строй. Но важното е че на Путин и Си ще им гадно. Браво. Гений. С толкова титаничен интелект, трябва да си роднина на фон дер Лайен?
39
8
 
3
 
! Отговори
Китайски окупант преди 1 година
Идвам за Сибир....
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Председателят Си е заявил пълна подкрепа за Русия във всяко едно отношение.Съюзът между Русия и Китай е факт и е насочен изцяло срещу илюминатите и техните планове.Председателят е казал на Путин че заедно трябва да диктуват Новият Световен Ред.
37
1
 
1
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
До ЖАЛКО -Много се заблуждаваш .Сигурен съм че не знаеш къде е Украйна а и не си бил там . Украйна е богата на ресурси ,плодородна земя , добродушни хора но има един недостатък - бедна е на ромеи .
36
3
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До БайАмед ...... Хапченцата байо, хапченцата!
35
5
 
9
 
! Отговори
Ахмат Козар преди 1 година
Мда такива сте всички Русофили задръстени 5едеруги
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои хора си търсят боя.