За да избегнат мобилизацията: Младежи сменят пола си в Русия

Готвят се законодателни промени
26 апр 2023 20:07, Нели Христова
358
За да избегнат мобилизацията: Младежи сменят пола си в Русия
Снимка: БГНЕС

Министерството на правосъдието на Русия съобщи, че ще забрани възможността за смяна на пола в личните карти и други официални документи на своите граждани, за да съхрани традиционните семейни ценности.

От ресорното ведомство припомниха, че в момента смяната на пола е възможна в резултат от законодателни промени от 1997 г., въпреки че желаещият да го направи не е задължен да минава през хирургична интервенция за физическа смяна на своя пол.

Между 2018 и 2022 г. повече от 2700 руски граждани са променили пола в личните си документи. В момента руското законодателство не ограничава тези със сменен пол да встъпват в брак или да осиновяват деца.

По този начин се повдигат някои въпроси, като например на каква възраст човек, който е сменил пола си, може да се пенсионира, или ако е извършил престъпление и бъде осъден, в какъв затвор трябва да бъде изпратен, коментира руският министър на правосъдието Константин Чуйченко, цитиран от агенция ТАСС.

От своя страна председателят на комисията по семейни въпроси в Държавната дума Нина Останина отбеляза, че от началото на руската инвазия в Украйна много младежи в страната са подали заявления за смяна на пола, за да не бъдат мобилизирани на фронта.

За жалост динамиката за смяната на пола е негативна. Нашите младежи, които не са подготвени за истинския живот, не само бягат в чужбина, откакто започна специалната военна операция, но също така сменят и пола си, за да не отидат на фронта. Ето, това е младежта, която възпитахме – това са ценностите, които ни вмени Западът, коментира възмутено Останина.

Преди няколко месеца Русия одобри закон, който забранява пропагандирането на "нетрадиционна сексуална ориентация" в медиите, интернет, литературата и киното, а глобите за нарушителите могат да стигнат до 10 млн. рубли (около 160 хил. евро), припомня агенция EFE.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
5
 
6
 
! Отговори
взвд преди 1 година
много лъжите бе по скромно по скромно жур на ля смот ани
168
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в Русия, разбира се има обратни. Навсякъде по света има. Но никой не би си сменил пола, специално да избегне мобилизация и да си лепне позорно клеймо на челото. Още повече, не знам в момента в Русия да тече мобилизация.
167
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам нашите русофилчета защо живеят в заблуда, че в русия няма *** и обратни, плюс алкохолици и наркомани, да не говорим, че са само 35% християни.
166
7
 
7
 
! Отговори
канибал преди 1 година
ама такава простоия за пари си написала, че..............абе нямам думи.ниско, много ниско ниво нелка.
165
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е с тази простотия, направо вече ме застреляхте! То в западна европа можеш да си избираш пола, дори без да го сменяш. Ама в Русия тия номера не минават. Не е част от ценностната им система. Дори, ако така да се опитват да се спасят от фронта, пак няма да го направят. Ще предпочетат фронта, отколкото доживотен срам.
164
3
 
14
 
! Отговори
Румен преди 1 година
...145 милиона руснаци , ама друг път. От тях половината са с дръпнати очи. И немогат да ги пипнат за армията.
163
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието на статията е пример за информационна война. И децата вече не се връзват на подобни опити за манипулация на общественото мнение.
162
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До205. И така не е както го описваш. От клиповете на руснаците. Всички в армията са старци по машините. Говорят през маските но тук-там се вижда , че са белокоси и леко къркани. Така че младежите са много необходими . И като се знае , че Русия е люлката на шашмите по Света . Нищо чудно да се правят и фалшиви документи за смяна на пола . Без да се намесват медицината. Населението не е 145 мил. Само руснаци не са повече от 60 мил. включително с пенсионери , болните ,по затворите , както и робите
161
1
 
6
 
! Отговори
до 203 преди 1 година
Явно не си гледал Филип Киркоров по какви приеми ходи и какви особи присъстват...
160
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските олигарси подпалиха Трета Световна война и се обогатяват.Защо някой трябва да умира заради тях? Да мобилизират нашите русофили, стига са обикаляли със знамена около паметниците, да докажат, че са готови да умрат за олигарсите....Но и това ще стане, ако копейките се докопат до власт.Сегс са големи патрЕоти, но после по документи ще са дами, даже деца.
159
11
 
10
 
! Отговори
:) преди 1 година
Точно в Русия , младвжите не си сменят пола и никого не можеш да убедиш , за да не ходиш на война , ама то и пропагандата оля ...
158
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди няколко месеца Русия одобри закон, забраняващ пропагандирането на нетрадиционна сексуална ориентация в медиите, интернет, литературата, театъра и киното, а глобите за нарушителите могат да стигнат до 10 млн. рубли. Настанаха тежки времена за скандални режисьори от калибъра на Серебрянников.
157
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази статия е пропаганда за евроатлантическите дж*ендъри. В Русия е забранена смяната на пола.
156
4
 
17
 
! Отговори
БРЦК преди 1 година
Това е лъжа няма закон в момента и не е имало за да си смениш пола. Стига лъжи
155
17
 
13
 
! Отговори
Хахахаааа преди 1 година
Е досега бяха втората армия света , а сега са първата армия от третополови!
154
3
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Ами много ясно по добре да си жена,отколкото мъртвец, какво сте много възмутени пфффф
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
туй брадотото космясало дебело от къде знае,пробвал ли го е?
152
8
 
16
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
А Копейкин си сменя името от Малкопишков на Минипишков.
151
14
 
8
 
! Отговори
Реална смяна преди 1 година
Реална смяна може само в заведението дето е Навални... и той вече е реална дама!!!
150
12
 
8
 
! Отговори
мдааа нема пуш месо преди 1 година
Еее тоя номер в Укрия не играе щото там мобилизират вече и жени, деца, старци... 50% от младото пушечно месо избяга по Европа и света... от останалите проценти половината са дали фира и фронта оттъня, а попълнение нема от къде!!!