За да избегнат мобилизацията: Младежи сменят пола си в Русия

Готвят се законодателни промени
26 апр 2023 20:07, Нели Христова
358
За да избегнат мобилизацията: Младежи сменят пола си в Русия
Снимка: БГНЕС

Министерството на правосъдието на Русия съобщи, че ще забрани възможността за смяна на пола в личните карти и други официални документи на своите граждани, за да съхрани традиционните семейни ценности.

От ресорното ведомство припомниха, че в момента смяната на пола е възможна в резултат от законодателни промени от 1997 г., въпреки че желаещият да го направи не е задължен да минава през хирургична интервенция за физическа смяна на своя пол.

Между 2018 и 2022 г. повече от 2700 руски граждани са променили пола в личните си документи. В момента руското законодателство не ограничава тези със сменен пол да встъпват в брак или да осиновяват деца.

По този начин се повдигат някои въпроси, като например на каква възраст човек, който е сменил пола си, може да се пенсионира, или ако е извършил престъпление и бъде осъден, в какъв затвор трябва да бъде изпратен, коментира руският министър на правосъдието Константин Чуйченко, цитиран от агенция ТАСС.

От своя страна председателят на комисията по семейни въпроси в Държавната дума Нина Останина отбеляза, че от началото на руската инвазия в Украйна много младежи в страната са подали заявления за смяна на пола, за да не бъдат мобилизирани на фронта.

За жалост динамиката за смяната на пола е негативна. Нашите младежи, които не са подготвени за истинския живот, не само бягат в чужбина, откакто започна специалната военна операция, но също така сменят и пола си, за да не отидат на фронта. Ето, това е младежта, която възпитахме – това са ценностите, които ни вмени Западът, коментира възмутено Останина.

Преди няколко месеца Русия одобри закон, който забранява пропагандирането на "нетрадиционна сексуална ориентация" в медиите, интернет, литературата и киното, а глобите за нарушителите могат да стигнат до 10 млн. рубли (около 160 хил. евро), припомня агенция EFE.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
2
 
11
 
! Отговори
Не може да бъде преди 1 година
Искате да кажете че в Русия има много трансджендъри ли ве ? И че даже се предлага такава операция ли ве ?
188
4
 
4
 
! Отговори
Всички знаят преди 1 година
Единствените руски жени на фронта са булките на Пригожин от пандизите.
187
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямата мечта в Русия е да имаш Тесла и да дъниш Филип Киркоров на макс,докато си правиш селфи с Айфон.
186
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха и там ли прилагат тази идеология, хитро завоалирана чрез мобилизация. Е цял свят ще са многоцветни.
185
3
 
3
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 1 година
НЕОБЯТНО
184
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еммм, то и много руски жени са на фронта сега! Някои са военно-задължени, а други - по собствено желание! Значи - НЕ пречи това от кой пол е човеко, а дали е достоен или не е
183
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама верно ли... хохохоох...
182
4
 
7
 
! Отговори
Цирк дьо Кремл преди 1 година
Руски ценности.
181
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно скоро и у нас...
180
16
 
22
 
! Отговори
До 222 преди 1 година
Кое си получил даром бе подлого тероруска! Колко Българи са измрели през всичките руско-турски войни, знаеш ли?!?! Щото ти само за една такава знаеш нали?!?Защо сме последния народ на Балканите за който руснаците водят война?!? Знаеш ли колко злато е платила България на терорусия за "освобождението" си?!?!Знаеш ли, че границите на България от Берлинския договор са определени от Русия и Австро-Унгария 4 години преди войната!Деее и копейкоците продажни
179
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още в първото изречение има пояснение че става въпрос за смяна на пола по документи по паспорт. А не физическа смяна ! ! !
178
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покрай украинците намразих и българите и французите. Вчера чух че дори във Франция ще съдят някакъв еделвайс който като наемник в украйна се занимавал с контрабанда на оръжие освен че зверски избивал пленници. Има снимки !!!
177
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загубили сме половината си територия и население от Освобождението до сега. Дори да оставим на страна въпроса че и него сме получили даром благодарение на руска саможертва, остава открит въпросът защо сме загубили половин получена на готово държава. От страх гордост безполезност на ума. НПОПратили трролове да вият.
176
2
 
18
 
! Отговори
До 218 преди 1 година
А дали бих отишъл в армията при война ли!? НЕ!!! Да се бия за теб ли? За сасипаната природа? Да браня бетона по морето? Силиконките по баровете? Кое в тази държава или в този народ в момента според теб си струва да жертваш живота си за тях?!?
175
9
 
21
 
! Отговори
До 218 преди 1 година
Те руснаците които имаха средсват да избягат, избяга! Тия по бойните полета са основно бедняци, дето семейство им е готово да погребе, само няколко месеца да вземат по 900 Долара на месец от заплатата му докато остане жив на фронта!Затова държава която вади млрд. на ден от нефт и газ си държи народа беден, за да има кой да си продава живота за жълти стотинки във воените игри на путин!!!
174
14
 
15
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
Аз по развратен от руския народ не съм виждал!!! Тия се изнасилват мъж с мъж като отмъщение, наказания, изтезания, на разпити и какво ли не! Рускинята *** от зеле да види щръкнал и му се е нанизала! *** си жените основно в задния "вход" щото така са свикнали да правят и да им правят в казармата! Кво сахранение на семейни цености, кви 5рубли!Там има повече меки китки от целия ЕС!!!
173
5
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Като бях в казармата един познат скочи от 4 метра височина с надеждата да си счупи крака и да се уволни,но за добро или лошо само си навехна крака и куцаше един месец.Друг пък симулираше,че има мигрена и му позволиха да ходи със слънчеви очила, всички войници го зяпаха като се разминвахме, като американски рейнджър изглеждаше с тия слънчеви очила.Българите без война се чудят как да отърват казарма а ако имаме реална война максимум пет процента от мъжете няма да се скрият и избягат.Не сме руснаци
172
8
 
7
 
! Отговори
фдфд преди 1 година
МММММММММали! Най-лошото! Войната направи руснаците ***. Сега нашенските русофили и защитници на ТРАДИЦИИТЕ И ДЕЦАТА ще се конфузират. Ама не, то всъщност това е пропаганда. Всичко, което не се връзва с нашите виждания е пропагадна. Цела русия са истински мъжествени мъже с лъвски сърца, които се бият с цивилни в чужда държава, защото са на страната на доброто.
171
5
 
8
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Аз също съм против тези И З В Р Ъ Щ Е Н И Я и без война. Второ жени също могат да се мобилизират. Няма да се бият директно, но ще се грижат за болните и ранените. Няма мърдане. Да се върнем на първото. Тази Истанбулска Фалшификация на човешкото съзнание трябва да е жестоко наказуема.
170
7
 
13
 
! Отговори
Човек като чете тези преди 1 година
статии остава с впечатление, че не в Украйна, а в Русия тече нон-стоп мобилизация. За тия 47 милиона бая статии ще се изпишат. От всичките държави ние най-евтино се продадохме на американците. Да припомня е една велика фраза на водещият от предаването "Панорама", преди втория мандат на Борисов - "Господин Борисов, до кога ще се рекламираме с евтина работна ръка?".