Песков: Отношенията ни със Запада са на най-ниското възможно ниво

Някои европейски държави едновременно експулсираха руски дипломати
27 апр 2023 21:07, Йоана Цонева
61
Песков: Отношенията ни със Запада са на най-ниското възможно ниво
Снимка: БГНЕС

Отношенията на Москва със страните от Западна и Централна Европа са на най-ниското възможно ниво, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от руската служба на "Би Би Си".

Така Песков коментира решението на няколко европейски държави едновременно да експулсират руски дипломати в родината им.

Германия първа обяви експулсирането, а на 22 април специален полет на руското външно министерство трябваше да вземе от Берлин няколко десетки служители на руски дипломатически мисии.

Още по темата
Пресслужбата на руското външно министерство обвини Берлин, че "продължава демонстративно да разрушава целия масив от руско-германските отношения, включително дипломатическото им измерение".

През изминалата седмица примерът на Германия беше последван от Молдова, Швеция и Норвегия. Във връзка с това говорителят на Кремъл обеща, че Москва няма да остави такова експулсиране без отговор.

"Оценката е очевидна: всичко е деградирало до възможния минимум - казва Песков - Всяка подобна стъпка като поредното експулсиране на дипломати де факто стеснява базата за продължаване на дипломатическите отношения като такива и, разбира се, не може да остане без някакъв вид реципрочност."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
удари си една ракойкка да се успокиш, продължавай с водката
40
0
 
6
 
! Отговори
offff преди 1 година
Островна държава на сушата... 30 години търговски отношения и за три месец, туш... Това е висш пилотаж...
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците могат да живеят само със заплахи. Отношенията помежду им и с всякакви други хора, организации, парии, страни и обекти, са единствено и само на базата на Заплахи. Типичният комунистически метод на общуване. Гадини
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отношения със запада вие нямате.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А най хубавото е че и малчуганите вече се смеят на соросташките напъни. Самолета щял "да се разбие" в тенекия от сирене която се сваля с воден пистолет. :)) И естествено тихо тихо че цялата програма с дроновете е такъв провал всеки знае какво да направи предварително с пропуските и слабостите от сорта пиш пиш фиу надолу.. А уж военни тайни и модерни технологии :))
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама естествено, "кинокритикът" на джурасик парк и супермен ще си искаже мнението по военни теми :)) Че и в множествено число :))
35
6
 
11
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
Видяхме видеото с великия пилотаж. Пилотът искаше да лисне гориво обаче едва не се разби в дрона, а после го окичиха с медал
34
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският самолет се връщаше празен от Сирия. Вземеш да си оправиш опорките. Руснаците с една кофа гориво ти свалиха натовския дрон за милиони. Последва заповед от американските генерали никой да лети близо там. И да, рано или лъсно ще те изтряскат. Точно теб. В киев изтряскаха тв кулата с американдките релейчици и пропагандаторчета вътре. На теб басма ли ще ти цепят като си същия?
33
0
 
13
 
! Отговори
Ами то преди 1 година
Който каквото си направи, бе Митя !
32
5
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Анонимен38 Ще изтряскаш,ама шубето е голямо.Нали се пробваха в Турция да видят какво ще стане ако руски самолет навлезе във въздушното пространство на НАТОвска държава.Руският Су-24 беше моментално свален от турски F-16.
31
8
 
18
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
Я обясни как работи това : хем САЩ тласка Европа за война , а в същото време Русия е страната която напада? Да разбирам ли че Русия са марионетка на САЩ?
30
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека позная , руснаците пак са за нещо жертва и пак някой друг им е виновен ( обикновено "запада")
29
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я да отиват с децата си на фронта и да не се правят на интересни червеничките рашки, само народа ли ще е курбан.
28
22
 
7
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Европа ще бъде курбана на цялата военна операция! Сащ тласка европейците към пряка война с Русия, а това ще бъде край за европейските държави!
27
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайският военен министър онзи ден козирува на Путин, ама соросоида си знае неговата, кой на кого бил васал. Само дето китайските балони са над америка. Микрона не можа да повлияе на мнението на китайците, а янкито вече съвсем го е бъз да ходи сам да си пробва наглостите, че ще има пак "подводна планина".
26
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е заради интригантите укри.Зеленият Гаргамел орева света,че целта на руснаците било да връщат СССР,следващите щели да бъдат ЕС и т.н.Зеленият Гаргамел лъже,за да му дават пари,но понеже е сатанист ще се радва ако докара на света ядрена война.Той от бункера не излиза пак.
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми нормално е хората да не харесват приматисмустаци
24
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ще се понижават отношенията, чакай да видиш розов пълх. Цял свят ви видя, че нищо не става от вас. Досега единственото, което чухме са многобройни заплахи за ядрени удари. Нищо друго.
23
23
 
8
 
! Отговори
КуКлус преди 1 година
Някой да е чул някога ЕС да каже нещо на САЩ или да им откаже ? Просто да каже "Не не сте прави това не е в наш интерес!" или "Не не сме съгласни..няма да го направим!" ? Някой да е чувал слугата да не се съгласява с господаря си и да не му се подчинява ?
22
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво са ви?Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова, отговаряща за свободата на медиите и основните права, отново предупреди "Туитър" и неговия главен изпълнителен директор Илон Мъск, че платформата за социални медии трябва да се заеме сериозно с борбата срещу дезинформацията, предаде белгийската новинарска агенция Белга. Комисията скоро може да санкционира "Туитър", ако компанията не успее да изпълни новите си правни задължения.