Русия унищожила ПВО система "Пейтриът" с хиперзвукова ракета "Кинжал"

Украйна свалила всичките 18 ракети, изстреляни тази нощ от Русия
16 май 2023 13:54, Елка Василева
1290
Русия унищожила ПВО система "Пейтриът" с хиперзвукова ракета "Кинжал"
Руски изтребител МиГ-31 с ракета "Кинжал". Снимка: архив, БГНЕС

Руската армия каза, че тази нощ е унищожила американска система за ПВО "Пейтриът" с хиперзвукова ракета "Кинжал", предаде Ройтерс, като се позова на руската военна телевизия "Звезда".

Руската медия посочва, че нанесените през нощта въздушни удари са били насочени срещу украински военни части и складове за боеприпаси.

Още по темата
По-рано украинската армия заяви, че през нощта е унищожила 18 руски ракети, шест от които са били "Кинжал".

Украинската противовъздушна отбрана е свалила всичките 18 ракети от различни видове, които Русия изстреля срещу Украйна при изключително интензивната си въздушна атака тази нощ, каза днес началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили Валерий Залужни, цитиран от Ройтерс.

Русия изстреля шест балистични ракети "Кинжал" от самолети, девет крилати ракети "Калибър" от кораби в Черно море, както и три ракети "Искандер" и С-400 с наземно базиране, изтъкна Залужни в "Телеграм".

Украинските военновъздушни сили съобщиха също за шест свалени дрона "Шахед" иранско производство, както и за три свалени разузнавателни дрона на руските сили.

Ройтерс не може да потвърди тази информация от независими източници.

Командващият ВВС на Украйна Николай Олешчук каза, че тактическата авиация на Украйна продължава да нанася удари по позициите на руските сили, предаде агенция УНИАН.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
 
2
 
! Отговори
Онуй за дрона? преди 1 година
До туй като дрона: Това пък каква връзка има с темата?
2
 
5
 
! Отговори
До Рибентроп преди 1 година
Ами не всички правим обедна френска любов на бащите си като теб и другите близаачи)
5
 
12
 
! Отговори
До 1136 преди 1 година
Унищожили са мъдее.. Останките къде укросите уж показваха се доказа ,че изобщо не са от Кинжал. Виж клипа как с повече от 30 ракети измисленият Патриот не успя да удари Кинжала и стана на теникии. Фоерверки за 1 миляр долара))
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са свалили руските ракети и дронове интересно от какво тогава са мощните взривове в Киев за които съобщават самите украинци. А това че уж свалили Кинжал е вица на годината.
2
 
6
 
! Отговори
До 1137 преди 1 година
Не бъркай третополовите си сънища, с реалността
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците за първи път унищожиха с "Пейтриът" руската "Кинжал" наскоро. Уж "Кинжал" е хиперзвукови и безаналогова, но беше унищожена.
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унищожили система Пейтриът?!? Тия съвсем изплискаха легена. Система Пейтриът се състои от два радара и от 4 до 6 батареи, които са на километри една от друга. Най-много да са оцелили антената.
5
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Сега тече баламосване на ватни...ците
13
 
9
 
! Отговори
Роко преди 1 година
Някоя червена кратуна да знае че всички междуконтинентален балистични ракети са хипер звукови но в открития космос.В плътната земна атмосфера ще изгорят като факли с тая скорост.Не се учудвам ако руснаците са открили нови физични закони.Те са факири и вундеркинди.Запознате се с делото РОЗЕНБЪРГ как руснаците откраднаха технологията на ядрения синтез и преминаване на самолетите от перки към турбо задвижване
14
 
11
 
! Отговори
верваме им! преди 1 година
Те и Киев щяха да превземат за 3 дни :))))
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, не ама ДА. Прехвалената система Патриот е в небитието. Радиационни облаци над Европа, демократичната преса: МЪЛЧИ.
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много важно! Имат още един патриот! Той този сам се е развалил.
0
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Аха, значи каза...
8
 
10
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Кольо Руснаците 3 месец на СВО преминаха на ГЕОПОЛИТИКА и настъпление - отстъпление реално няма значение важното е запада да харчи милиарди в Ъкрайна(за 2023 САЩ са заделили 48 милиарда$ останали са неусвоени 6 милиарда$ ЕС гласува 18 милиарда Евра за граждански програми и отделно колко за оръжия е малко сложно да се сметне всяка страна по отделно праща. И за ЕС това пряко или косвено излиза и от нашия джоб също.
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Правилно ме поправи Патриота е ПАК2 а наистина антиракетен е ПАК3. Няма значение ПАК2 спрямо първия Патриот има само едно преимущество "гледната точка" от която се управлява ракетата се намира в ракетата. Приемния радар е в Ракетата. Това позволява да се получи по-устойчив и силен сигнал при облъчване на целта. Но все пак за да се порази целта се ползва класически взрив и осколки а това доказано е недостатъчно дори да се повреди целта бойната част особенно ако е проникваща оцелява.
11
 
14
 
! Отговори
Кольо преди 1 година
Руснаците нямат спиране! Ако не беше Бахмут, вече да маршируваха в Берлин и Париж!
12
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Калеко Алеко ЕХ ЕКСПЕРТЕ Патриот в Ъкрайана е от варианта ПАК1(ПАК2 вече има друга ракета по-точно антиракета с кинетичен(блъска се в целта) прехващач 16 ракети на пускова установка) ПАК1 е на нивото на ракетите от войната със Садам където допотопните СССР Р-13/17 и техните арабски деривати в доста случаи бяха пропускани от ЗРК. Така че Кинжала е изкормил Патриота и това много ги боли в САЩ - загуба на репутация...
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лош ДжендърКато спомена за прос.титуция изгледай то видео : https://youtube/watch?v=RVJyi3uImJ0&list=WL&index=136&ab_channel=%D0%A6%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%9D%D0%90%D0%9F%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%B8%D0%9D%D0%90%D0%93%D0%9E%D0%A0%D0%95
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките руски ракети са свалени а съобщават за взривове в Киев. Явно в Киев са празнували абитуриенти с пиратки, друго обяснение нямам.
20
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Истината май е, че с Пейтриът украинските ПВО са прихванали и унищожили всичките "Кинжали" на путин, които са "неуловими" само в мокрите сънища на русофилистичните зомбита ... Това което твърди путинската пропаганда винаги трябва да се разбира в обратния смисъл ... !!!