Русия унищожила ПВО система "Пейтриът" с хиперзвукова ракета "Кинжал"

Украйна свалила всичките 18 ракети, изстреляни тази нощ от Русия
16 май 2023 13:54, Елка Василева
1290
Русия унищожила ПВО система "Пейтриът" с хиперзвукова ракета "Кинжал"
Руски изтребител МиГ-31 с ракета "Кинжал". Снимка: архив, БГНЕС

Руската армия каза, че тази нощ е унищожила американска система за ПВО "Пейтриът" с хиперзвукова ракета "Кинжал", предаде Ройтерс, като се позова на руската военна телевизия "Звезда".

Руската медия посочва, че нанесените през нощта въздушни удари са били насочени срещу украински военни части и складове за боеприпаси.

Още по темата
По-рано украинската армия заяви, че през нощта е унищожила 18 руски ракети, шест от които са били "Кинжал".

Украинската противовъздушна отбрана е свалила всичките 18 ракети от различни видове, които Русия изстреля срещу Украйна при изключително интензивната си въздушна атака тази нощ, каза днес началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили Валерий Залужни, цитиран от Ройтерс.

Русия изстреля шест балистични ракети "Кинжал" от самолети, девет крилати ракети "Калибър" от кораби в Черно море, както и три ракети "Искандер" и С-400 с наземно базиране, изтъкна Залужни в "Телеграм".

Украинските военновъздушни сили съобщиха също за шест свалени дрона "Шахед" иранско производство, както и за три свалени разузнавателни дрона на руските сили.

Ройтерс не може да потвърди тази информация от независими източници.

Командващият ВВС на Украйна Николай Олешчук каза, че тактическата авиация на Украйна продължава да нанася удари по позициите на руските сили, предаде агенция УНИАН.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
1
 
! Отговори
До Лош Джендър преди 1 година
Zначи си е направо курволящина.
10
 
22
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Тая руска ракета с какъв чип от стара украинска пералня е била ... или беше миялна машина ? И как така след като Зеленейски беше казал че още миналото лято руснаците били свършили ракетите все още Украйна прехваща ракети че даже и някои от "свършилите" ракети поразявали цели .... Мистерия някаква? Я пуснете руските медии да чуем, да не би Путин да се е предал и да е изтеглил войските си пък наркумана да не е разбрал и още да "воюва"... Харесаха му май милиардите помощи и разходите в чужбина..
6
 
6
 
! Отговори
Къде са ми преди 1 година
Боеприпасите Шойгу
8
 
13
 
! Отговори
блицкриг преди 1 година
Те разказваха как превзеха Бахмут, унищожиха 100 хаймарса и 50 Леопарда, та един Патриот ли ще им се опъне.
10
 
6
 
! Отговори
Бахмут преди 1 година
Превзелехме ле дро гаре
14
 
6
 
! Отговори
Руските военни преди 1 година
Система са ужасно ефективни : Запълват русуфилски отверстия
15
 
7
 
! Отговори
20 Химарса преди 1 година
Скапаха Русия
11
 
8
 
! Отговори
Лош Джендър преди 1 година
Русуфилщината по същество си е проституция нали. Само че се продават без пари...
11
 
7
 
! Отговори
Русуфилски мокри преди 1 година
Сънища
8
 
4
 
! Отговори
блицкриг преди 1 година
Сега с какво ще ни плаши дедото, ще трябва нов анимационен герой.
8
 
6
 
! Отговори
Уроди преди 1 година
Руската пропаганда няма край те само това могат да бълват глупости и русофидите в българия да им се кефят
999
9
 
6
 
! Отговори
Джуджето преди 1 година
Точно нищо унищожила унищожили са само в главите на русофилите които си фантазират и да разберат за своя кинжал че не е бил баш хиперзвуково ами малко по обикновенна
998
5
 
17
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Най- голямата грешка е да се представя желаемото за действителност. "Кинжал" свален до сега (поне) няма. Системата "Патриот" е много малко ефективна БЕЗ американският Ауакс. Това вече го разбраха и арабите, когато хуситите им напълниха кошниците с "гаражни" ракети. Когато "патриота" си взаимодейства с Ауакс (най новият му модел) може да прикрива ефективно стратегически важни обекти или места. Неможе обаче да прикрива никого "на ход". Трябва му повече от половин час за привеждане в бойно положени
997
2
 
16
 
! Отговори
Иване, преди 1 година
за какви партенки говориш. Става въпрос за технически спецификации. Хората ти казват, че това е изключително бърза ракета и не знаят как да и противодействат, ама Greenman ги сваля със стотици на ден.
996
16
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Виждам че партенките от тасс и Риа Новости са на особено уважение ..
995
7
 
27
 
! Отговори
Да се преди 1 година
чуди човек, защо изобщо пускат сирени, като свалят де що хвърчи (по непотвърдени източници). Те натовците признаха, че това се движи с около три и половина км в секунда, ама укри го "прихванали". Все едно трабант да задмине ауди на широколентова магистрала.
994
5
 
32
 
! Отговори
укроджурналист преди 1 година
Истината е че всички кинжали бяха свалени с ловното оръжие двуцевки и надцевки на ловната дружинка от Киев . А Пейтриетчето без да иска по погрешка бе унищожено от прашката на 7 годишен малчуган.
993
18
 
6
 
! Отговори
Роко преди 1 година
Ето още един път задавам фасулски въпрос към червените плазмодий, но никакъв отговор.А на този въпрос може да отговори и един средно интелигентен шаран.През 2014г имаше резолюция на оон в крим да влязът сини каски и разследващи органи да установят какво точно се случва там.И русия налага вето.Ха сега де нещо не се връзва с руската пропаганда
992
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой лъже,че не разбрахме ,зеленото повече каза че нулиистреляни 18 руски ракети и всичките свалени ,сега друго казват русия)някои хора дади пишат хапчетата редовно от ЕС Украйна и българските евро атлантици
991
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам чувството че трроловете могат да пишат но не могат да четат. Те нанесоха голяма вреда на България и дори на света.