Русия ще награждава всички, отличили се в битките за Бахмут

В сводката на министерството се споменава и "Вагнер"
Обновена: 21 май 2023 22:09 | 21 май 2023 21:05, Анисия Иванова
115
Русия ще награждава всички, отличили се в битките за Бахмут
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната официално потвърди превземането на град Бахмут в Донецка област, Украйна. Руският президент Владимир Путин поздрави участниците, по думите му, в освобождаването на града.

Прави впечатление, че в днешната сводка на министерството на отбраната се споменава поименно частната военна компания "Вагнер" - нещо, което по принцип от военното ведомство избягват. В сводката пише, че "в резултат на настъпателните действия на щурмовите отряди "Вагнер" при подкрепата на артилерията и авиацията на Южната войскова групировка е завършено освобождаването на Артьомовск", както в Русия наричат Бахмут.

За превземането на града съобщи още вчера основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин, а днес от пресслужбата му разпространиха нов аудиозапис. Пригожин заявява, че в Бахмут няма украински войници и че президентът на Украйна Володимир Зеленски не казва истината, когато твърди обратното.

"Бахмут е превзет изцяло в неговите юридически граници до последния сантиметър. Затова Владимир Александрович лъже или и той, като много от нашите военни ръководители, не знае какво става на бойното поле".

Изказвания по темата кой контролира Бахмут направи днес в Япония украинският президент Володимир Зеленски, като заяви, че градът още не е под руска власт.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че президентът Владимир Путин е поздравил както бойците на "Вагнер", така и военнослужещите от въоръжените сили на Руската федерация. Песков добави, че всички отличили се ще бъдат предложени за държавни награди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 11 месеца
Наградата е потупване по рамото и ободряващ шамар зад врата.Ако има късмет и китайски москвич.Те не са за продажба , а за награда и посмъртно обезщетение.
90
0
 
2
 
! Отговори
toti преди 11 месеца
Както едно време с някоя тенекийка /уж медал/за заслуги и кво те топли.....така и мойте прах сабират,а портфела празен .....
89
0
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 11 месеца
славната руска армия от военнопрестъпници, чеченци и затворници...
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен,к.80 Е как ги преброи толкова точно руските загуби, колега? Актьорът като брои руските загуби по информация от английския кореспондент в Украйна ги умножава по 2 и определя на 150 хиляди, а ти ги гледаш на око от България и ги изчисляваш на 215 хиляди. Да не си подпийнал преди окомера и убитите да си ги виждал двойни?
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Членове 106 и 107 (Capítulo XVII: Acuerdos transitorios sobre seguridad) от Хартата на ООН дават на Русия, като правоприемник на победителя във Втората световна война, СССР, правото да предприема всякакви мерки, включително военни, срещу Германия , Унгария, Австрия, Румъния, България, Финландия, Хърватия, Словения, Чехия, Латвия, Естония, Литва и бивша Украйна за опитите им да възродят нацизма.Ген. сек. Гутериш беше шокиран, когато научи от Путин, че в Устава на ООН има такъв член, който позволява руската специална операция в Украйна.Русия има право да накаже нацистите и да ги лик
86
1
 
4
 
! Отговори
. преди 11 месеца
Дали Леопардите и Пейтриътите струват нещо тепърва ще разберем. Но руските танкове се оказаха пълен т.ашак - украинците ги пукат като мишени на стрелбище. Вече опукаха няколко хиляди.
85
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Така де, кой умрял-умрял. А кой оцелял ще получи едно шарено тенеке, да си го тури на ревера. Пък на псето на снимката синчето уж бил и той в бахмут, ама се оказа че друг път. Той бил духом при затворниците в бахмут, бил се там и пр. Ама московските катаджии не знаели та го снимали и му направили няколко акта, докато в същото време си джиткал с теслата в москва. Тъй де с Тесла е синковеца, нищо че е американска, да не мислите че ще кара някой чупен москвич.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо лъжеш за пенсии и заплати. Това не е истина.
83
3
 
4
 
! Отговори
Картошки преди 11 месеца
Руснаците нарочно спряха пенсии и заплати на много хора, а пък дават награди на ветерани от вайната. Явно няма желаещи, търсят стимули.
82
2
 
4
 
! Отговори
Иво Андонов: преди 11 месеца
по-добре жив и без награда, отколкото мъртав награден с един тенекиен медал.
81
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
От цялата работа разбрах едно. Леопардите, сенките и Патриотите, не струват нищо. Не знам сега как ще ги продават...явно пак с пари под масата.Като нашите папирусни самолети.
80
4
 
6
 
! Отговори
БАХМУТ ГО НЕМА ВЕЧЕ. преди 11 месеца
...ТАКА , ЧЕ ДОРИ И ТУХЛИТЕ ДА ОБЯВИТЕ ЗА "ПРЕВЗЕТИ"....Е БЕЗ ОСОБЕННО ЗНАЧЕНИЕ!
79
6
 
4
 
! Отговори
смешки преди 11 месеца
Може би ще ги награждава с кожени палта, които после ще си вземе! Ха-ха-ха! Старците от кремъл са големи смешници! Циркаджии!
78
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
215 000 жертви дадохте, товариши.Градът изглежда се оказва още не изцяло превзет, което ще е 39ти път.С оглед какви главорези са Вагнер, ще е забавно да ги наградят, докато руската армия избяга от боевете.
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че то живи останаха ли?
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 84 "... на ЕС им светва, че повече не може да се поддържа загубена кауза," - ТИ вярваш ли си? Докато не заработи гилотината, в ЕС нищо няма да се промени.
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво! Така трябва! Зеленски ликвидира Залужни и Сирски, за да не му търсят отговорност, а в Хирошима стана за смях.
74
1
 
1
 
! Отговори
Rrr преди 11 месеца
не переживайте, и вас Ердоган освободит
73
5
 
5
 
! Отговори
Най-сетне преди 11 месеца
Победителите се награждават, на победените се връчват разминиращи, за да си почистят сами мините, дето сами си поставиха, на ЕС им светва, че повече не може да се поддържа загубена кауза, каквото беше-беше. Искаме мир, данъците ни не отиват повече в Украйна, там остава и радиоактивното им зърно да си го ядат и да идват евтините суровини от Русия и Азия. КРАЙ!
72
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ювелирна отбранителна операция на украина и чвк нато в района на Артьомовск!!! Нито един загинал украински и натовски боец!!! Според британски източници руснаците са се напъвали почти една година срещу филмов реквизит и бутафория. И в крайна сметка не са оставили нито една по-висока сграда на която да забият победния си флаг! Поредна победа на обединените световни сили срещу измислената велика армия на Русия.