Чужди инвеститори са изтеглили от Русия $36 млрд.

След началото на войната стотици компании напуснаха страната
70
Чужди инвеститори са изтеглили от Русия $36 млрд.
Снимка: БГНЕС

Чуждестранни инвеститори, напуснали Русия след продажбата на руските си активи през дванадесетте месеца до март 2023 г., са изтеглили около 36 милиарда долара от страната. Това съобщи агенция РИА Новости, позовавайки се на данни от анализ на Руската централна банка (РЦБ) и цитирана от Ройтерс.

Десетки от най-големите компании в света напуснаха или намалиха операциите си в Русия в отговор на нахлуването на Москва в Украйна.

Миналата седмица централната банка на Русия омаловажи въздействието на напускането на чуждестранни компании, като информира, че около 200 сделки за продажба са били завършени през периода март 2022 - март 2023 г., като едва 20 процента от тях са включвали продажба на активи на стойност над 100 милиона долара.

Междувременно американската корпорация "Ти Джей Екс Къмпанис" (TJX Companies) е продала своя дял в руския търговец на дребно "Фамилия Трейдинг" (Familia Trading), пише вестник "Комерсант", цитирайки финансови отчети на компанията.

Информация кой е придобил дела на американската компания не се разкрива, а "Ти Джей Екс Къмпанис" не са се отзовали за запитване за коментар от руската медия.

Преди година американското дружество обяви, че планира да напусне руския си бизнес. Тогава компанията бе готова да отпише дела си в размер на 218 милиона долара./БТА, Илиян Цвейн/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
7
 
! Отговори
Слава Украйна преди 10 месеца
Русия фалира до дни!! Победата ще е наша!! И Москва...
21
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна прави грешка вместо да се изтеглят и да оставят тези земи на Русия и да ги признаят те рискуват цяла Украина да бъде взета и Русия ще вземе Украина
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия разпердушини Украина дронове ракети Украина и САЩ мислят майтап с Русия това нее Ирак Русия налага темпо бавно изтощително забила се в Украина като система за източване на кръв зеления наркоман ще отговаря за чувалите с пари кадети наливаха тъпите германци и измислената САЩ Путин е човека
19
4
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
НА ПОТОЧНА ЛИНИЯ ДО ТЪМНИТЕ И БЕЗЛЮДНИ ХАЛЕТА НА РЕНО ЗА ДВА МИЛИАРДА , СЕ СГЛОБЯВА ......МОСКВИЧ !!!!
18
10
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
САМО ЗАВОДА НА РЕНО СТРУВА НАД 2 000 000 000 ЕВРО !!! СТОИ ЗАТВОРЕН ПО НАРЕЖДАНЕ НА НАТООООООВЦИТЕ !!! ЗАГУБИТЕ ИМ СА КОЛОСАЛНИ !!!
17
12
 
12
 
! Отговори
Георги преди 10 месеца
Хахахх дори капиталистите не искат в раша вече
16
6
 
14
 
! Отговори
между другото преди 10 месеца
"напуснали" са 20% от заявилите, 10-15% са се разколебали 20% са потърсили заобиколен начин на санкциите да останат на руския пазар :):)
15
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Червените бок...луци от 1945 г. тръбят ,че долара фалира , а те банкрутираха 5 пъти дори се разпадна великата империя ссср ЗАРАДИ БАНКРУТ не друго, та и сега пак се тръби същото.
14
8
 
12
 
! Отговори
ХЕ ХЕ! преди 10 месеца
Да сме преди 90-те да се впечетлим! Това спешно напускане означава че са продавали на 1/10 от реалната стойност. - Чиста печалба за Русия значи!
13
10
 
10
 
! Отговори
дядя Ваня преди 10 месеца
нека, да бъде, фашизма - велико руски империализъм без покритие и пещен руски шовинизъм - на 21 век - трябва да умре !!!! Технологични санкции за следващите 200-300 години и повече !!! рассия - тюрма народов !!!
12
11
 
16
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 10 месеца
Ако чуждите инвеститори като Дънди Прешън, АВН, ЧЕЗ, Виваком, А1, райфайзенбанк, БИла, КАрфур, Кауфланд, Булбанк и т.н. и т.н се изтеглят и от България, само от Дънди Прешън ще спечелим стотици милиарди на година. А от изтеглянето на всички ТРИЛЬОНИ
11
6
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
КОЙ НАПУСНА ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ ??? НАЛОЖИХА ИМ , НАРЕДИХА ИМ , ЗАПОВЯДАХА ИМ .............ОПОЗОРИХА ГИ !!!
10
3
 
12
 
! Отговори
дъждовна вода преди 10 месеца
Най-вероятно пълното заглавие трябва да изглежда така: Чужди инвеститори са успяли да изтеглят от Русия едва $36 млрд., след като преди 2022 г инвестираха в руската икономика стотици милиарди долари.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кое е по-добре за Държавата Русия - 5% джендероПитека да не са на хранилка на НПО-та или 90% от бизнеса да се отърве от Западните оково наложени от мекият алкохолик Елцин. Кое е по-добре за България - да нямаме Боко, Чоко и сие но ток,вода,злато да е в български ръце. Само питам!!! В бизнеса няма вакум отеглили се някакви абдали вече са заместени от Руски, Китайски и т.н. компании.
8
9
 
10
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 10 месеца
Чуждите инвеститори, лапачи, експлоататори на работна ръка изтеглиха парите си и започнаха да фалират един след друг. Както и банките им на тези робовладелци. Къде да можехме и от България да ги изхвърлим
7
12
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
ЗАДАЙТЕ СИ ВЪПРОСА : ЗАЩО СА ИНВЕСТИРАЛИ ????? ОТГОВОР : ДА СПЕЧЕЛЯТ И ОГРАБЯТ , КАТО ПРЕХВЪРЛЯТ СПЕЧЕЛЕНОТО НА ЗАПАД !!! ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА ГРАБЯТ !!! ПУТИН - ТОВА Е ЗЛАТЕН ШАНС ЗА ВСИЧКИ В РУСИЯ !!! ВСИЧКИ БЯХА ПРИНУДЕНИ ОТ УРСЪСЕЛА ФОРДОЛНОЛАЙНО И БАЙДЪНЧО ДА НАПУСНАТ И ....ЗАГУБИХА МИЛИАРДИ !!!!
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А какво става с контранастъплението?
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
дреме им на *** - те са свикнали на крепостничество, лишения и мизерия - да му мисля изнежените мужици в Масква и Санк Петербург
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия не е подготвена да бъде сомодостатъчна икономика. Всяко такова изтегляне ще бъде голям удар, особено за младите руснаци, които разичтат на високи заплати в компании, които не се контролират от КГБ.
3
9
 
5
 
! Отговори
айде бе преди 10 месеца
Тук само лунатици пишат...какво олио, какви 5 лева. Ние в демокрацията се редихме да купуваме олио на 5 лв и се биехме за тоалетна хартия! От тук ако се инесат монополистите ще цъфнем та ще вържем! Джендерод$билите настръхнали от страх. Русия щели да плашат с 35 млрд хахахахах 35 милиарда за русия са 35 млн за нас бе $оро$оиди хаха а в Русия олио колк щеш както и всичко останало само дето правитеДжендероЕвроАтлантически увиснали и сасухрени корнишончета като тези на Паси Плевналиев и Боко изчезв