Пригожин призова за обща мобилизация

Той изпитва затруднения с попълването на състава на "Вагнер"
31 май 2023 22:00, Стела Стоянова
93
Пригожин призова за обща мобилизация
Снимка БГНЕС

„Необходимо е сега да се обяви обща мобилизация, да се включи на пълна скорост производството на всякакви боеприпаси, оръжия и всичко, каквото трябва“.

Това обяви пред журналисти в Екатеринбург ръководителят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин. Според московския олигарх, смятан за близък до Владимир Путин, продължаването на т. н. специална военна операция, както Кремъл нарича войната в Украйна, може да бъде тежко.

„Още сега е необходимо да се обяви мобилизация и да се привличат хора поне за обучение, така че когато гръм удари вече да могат да се бият, а не да се кръстят. Ако обществото не се мобилизира, всички ще се отпуснат, ще се радват, че са ги охлабили, някой набързо ще се скатае. И тогава ще дойдат злите момчета, вече казах, че украинците - това не е всичко. Тогава ще дойдат и румънците, и поляците, и всякакви други“, заяви Пригожин.

Руският президент Владимир Путин обяви началото на необявената официално война в Украйна на 24 февруари 2022 г. Тогава той заяви, че целта на специалната военна операция е "демилитаризация" и "денацификация" на Украйна, формулировка, която Москва се е надявала светът да преглътне, след като Москва покори Киев за три дни.

Още по темата

След като превземането на Украйна се проточи, между 21 и 28 октомври Русия извърши частична мобилизация, принудила мъже на боеспособна възраст да бягат в чужбина, за да не станат пушечно месо в Украйна. Министерството на отбраната на Руската федерация обяви, че в резултат на частичната мобилизация 300 хиляди души са били призвани в армията, а военният министър Сергей Шойгу каза, че след изпълнението на частичния мобилизационен план военните окръжия ще продължат да набират доброволци и кандидати за служба по договор.

Пригожин пристигна в Екатеринбург за да набира доброволци за частното си формирование. След като властите спряха да снабдяват със затворници, той изпита затруднение с попълването на личния състав. В сряда „Politico” съобщи, че „Вагнер“, без назоваване на името на компанията, е набирал в продължение на последната близо година бойци с платени реклами във фейсбук, като са регистрирани ок. 120 хиляди реакции на обявите.

Сега Готвача на Путин зове за официална мобилизация в страната, като настоява, че не е необходима специална инфраструктура за да започне подготовката на мобилизираните.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 66 Дядо Джо е в Голямата Бяла Колиба. Празнувз отлаганетона Дефолта/Фалита с 2 години!
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А къде е Дядо?
47
8
 
6
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Бахмут Падна ли, или ДА!
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 6 Готов ли си с езичето?
45
8
 
9
 
! Отговори
Freedom преди 10 месеца
Бая народ се е закачил на въдичката на пропагандата на Нова Украйна :)
44
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Дед Мороz Здрасти! Ставаш ли за ддууупппееее? Подми ли се?
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АнонименУраааа! Всичката ГЕЕЙЙ - пасмина - заедно със затворниците - на фронта! Да живее военната част на Истамбулската Конвенция!
42
4
 
13
 
! Отговори
Дед Мороz преди 10 месеца
Пригожката да не го подхлъзнат от някоя висока стълба?
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До На Пирожката Това по Freedom ли го чу? Излъгали са те!
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде на фронта? Стига само дращене по форумите! Родина Дед зовет!
39
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Честито копейкаджии!
38
17
 
4
 
! Отговори
Хе хе преди 10 месеца
Пригожин призовава за истинска Пълномащабна война. С целият ресурс на армията на РФ. Чудно, що родните пропагандисти на Нова Украйна толкова се радват.
37
0
 
7
 
! Отговори
Музикантъ преди 10 месеца
Верно е, че Вагнер не е бил "фашистки композитор", но това не е попречило на 'балканските интелелектуалци' да изгорят (аутодафе) всичките му творби, съхранявани в България.
36
10
 
3
 
! Отговори
СОРОС преди 10 месеца
До Алекс И да не забравиш за другите въоръжения! Да ти напомням ли или ще си прочетеш?
35
5
 
1
 
! Отговори
Трролоееевач преди 10 месеца
Здрасто ттррролчета? Как са ви ГЗ-нцата днес?
34
3
 
1
 
! Отговори
СОРОС преди 10 месеца
До АнонимеН Браво! Имаш!
33
4
 
16
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 10 месеца
Странно, ще стане година и половина, а спец.-аперацията зацикли - никакъв напредък, а бехме тръгнали към Берлин, Лисабон и Ламанша, а още Киев и Одеса не сме превзели.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не сте ме разбрали. Вагнер е бил любимият композитор на Хитлер, въпреки, че не са живяли по едно и също време. Това не е невъзможно т. к. произведенията на Вагнер са били записани с ноти и са се свирели, макар и от други музиканти. Така по-ясно ли е за този, който твърди, че съм нарекъл Вагнер фашистки композитор. Не фашистки, а любимият на Фюрера.
31
5
 
17
 
! Отговори
А, така преди 10 месеца
Колкото по зле е Русия,толкова по добре за света. Мотивираната и добре въоръжена украинска армия,е вече непреодолим противник на руснаците. Но..краят на Путин е далече...Поне 10 г. Ще продължи..Толкова бе и във Виетнам и в Афганистан. Нищо ново под слънцето.
30
5
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
*** ДА НАПРАВИ НЕЩО , ЧЕ ВОЙНАТА В УКРАЙНА Е БЕЗИНТЕРЕСНА В МОМЕНТА! ПРЕДЛАГАМ ДА ГРЪМНЕ ЗАЕЦ! НУ ЗАЕЦ, НУ ВЗРИВЬЙ! ПОНЕ ЩЕ ПОКАЖЕ, ЧЕ НЕ СЕ ШЕГУВА, ЧЕ СЕГА Е ЗА ПРИСМЕХ НА СВЕТА С ТИЯ ЯДРЕНИ ЗАПЛАХИ НЕПРЕСТАННИ!