Украйна подготвя база за производство и ремонт на оръжия - от танкове до артилерия

Киев работи с голямата британска компания по проекта
105
Украйна подготвя база за производство и ремонт на оръжия - от танкове до артилерия
Снимка: БГНЕС

Украйна работи с голямата британска отбранителна компания БиЕйИ систъмс (BAE Systems) за създаване на украинска база за производство и ремонт на оръжия  – от танкове до артилерия, съобщи вчера президентът Володимир Зеленски, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Още по темата

Зеленски обяви това след разговори с високопоставени служители от БиЕйИ, включително главния изпълнителен директор Чарлз Уудбърн.

„Това наистина е огромен производител на оръжия, оръжия, от които се нуждаем сега и от които ще продължим да имаме нужда," каза Зеленски във вечерно видео обръщение.

„Работим върху създаването на подходяща база в Украйна за производство и ремонт. Това обхваща широка гама от оръжия, от танкове до артилерия", добави държавният глава.

Вчера Зеленски каза, че двете страни са се разбрали да започне работа по откриване на офис на БиЕйИ в Украйна.

Междувременно Русия обвини Украйна в засилени атаки срещу цели в страната, включително вчера в Москва.

Пожар избухна в Афипския нефтопреработвателен завод в руския Краснодарски край, като според губернатора на региона вероятно е причинен от дрон, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Огънят бързо е потушен и няма пострадали, написа в „Телеграм“ губернаторът Вениамин Кондратев. Горял е един от резервоарите с мазут. Вече успяхме да локализираме пожар на площ от 100 кв. м., уточни Кондратев, цитиран отБТА.
Афипската рафинерия се намира недалеч от черноморското пристанище Новоросийск.

Няма незабавна информация кой е пуснал дронаУкрайна почти никога не поема публично отговорност за атаки в Русия или на контролирана от Русия територия в Украйна, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В резултат на удар на ВС на РФ по пристанището на Одеса е унищожен корабът на ВМС на Украйна Юрий Олефиренко. В резултат на удара на руските въоръжени сили на кораба е избухнал пожар, който е довел до детонация на боеприпаси в трюма. В резултат на това Юрий Олефиренко е потънал, налице са значителни загуби сред екипажа на кораба.По-рано се съобщи, че на 30 май руските военни нанесоха удар по един от центровете за вземане на решения в Киев, където са се намирали чуждестранни съветници на въоръжените сили на Украйна.
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Наркомана си съсипа държавата!!!
73
0
 
7
 
! Отговори
Абв55664 преди 10 месеца
Щуротии пишете осраина умре
72
8
 
3
 
! Отговори
Факти преди 10 месеца
Украинците удариха с дронове военна база до Масква. Руснаците решиха, че атаката е срещу Рубльовка, непосредствено разположен елитен район населен с корумпирани политици и бизнесмени, и приветстваха удара.
71
2
 
12
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Вчера руснаците избомбиха военното летище в Хмелницки и гледката на изгорелите самолети на укрите е много красива.Има и снимки за по-любопитните.Красота !Миналата седмица гръмнаха и огромен военен склад с боеприпаси които отлетяха във въздуха ...няколко десетки милиона се изпариха от украинската хазна хаха.
70
0
 
14
 
! Отговори
бай Пешо преди 10 месеца
да де, ама ако е вярно, е много добре - нека да подготвят "украинска база за производство и ремонт на оръжия", всичко за "широка гама от оръжия", даже да вземат да ги докарат там, и укронацистите да се съберат да резнат лентичката на таа "база". И точно тогава РФ да им достави още малко боеприпаси като допълнение. Ама нарко-нацисткият клоун-резидент в това време не бива да е там, тъй като той е безкрайно важен за успешния завършек на санитарно-възпитателната оправация...Просто - безценен!!
69
0
 
13
 
! Отговори
Намериха ли го? преди 10 месеца
Разбра ли се къде се заврял зеления съсел? Че внезапно се изпари.
68
1
 
10
 
! Отговори
контраПрестъплението преди 10 месеца
как е ? върви ли?
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре, че си казват всичко, че да ги думнат....
66
1
 
21
 
! Отговори
Бухахаха преди 10 месеца
Единствено ПРОСЕНЕТО на Зеленски спасява за сега Украйна от поражение. Браво на комика . Дори братски Мозамбик след като чули мрънканията му за помощи се включили в доставките на оръжие и подготвяли за изпращане на оръжейна помощ от две каруци стрели и копия а до края на лятото щели да отворят и работилничка за поправка на лъкове в Киев. Бахахахаха
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 68 - В момента имат "мобилни депа", за ремонти, но от това което съм видял и чул, всичко сериозно изисква машинат ада бъде извозена до Полша, да бъде ремонтирана там и върната обратно ...
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ок. И как ще стане. Все ендо да кажа, че утре България ще прави собствена сериия от коли - ще има от B-класа до S класа Майбаха ... мхм... даам. Даааам!
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И къде ще го скрият тоя завод? Смехурковци
62
2
 
15
 
! Отговори
Мръъсна война преди 10 месеца
Гледам че на Зеленския зеленото му пуловерче е чистичко. Или снимката е стара ... или скоро е било ден за пране и някой , или папата или арабския принц на които беше на гости са му позволили да им използва пералнята . Нали то в Украйна всички перални ги отмъкнали пияните мужици да им ползват чиповете , мрръсни ходят украинските мужици . А вожда им Зеленко е все с това пуловерче от началото на войната .
61
2
 
8
 
! Отговори
РАзбирам! преди 10 месеца
BAE Systems - прави нова мишена за Искандер!
60
1
 
6
 
! Отговори
Кде е базата? преди 10 месеца
В Полша или в Чехия?
59
4
 
12
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
СЛАВА РОССИИ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
58
3
 
16
 
! Отговори
Германец преди 10 месеца
До 60 руснаците не си унищожиха селското стопанство за разлика от вас.. а и буболечки ще се ядат евроатлантиците хахах нормалният свят няма да ги яде с изключение на държавите, където са им национална кухня
57
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДОЛУ РУСИЯ И РУСОФИЛИТЕ, КОИТО СЕГА ЧЕТАТ ТОЗИ ПРИЗИВ! ДОЛУ! ЯЖТЕ Л.
56
2
 
17
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 10 месеца
Дори и утре украйна до победи и русия да се изтегли, тия в близките 50 години не могат да стигнат нивата си отпреди войната.. а в близките 100 години не могат да стигнат икономипеското си ниво отпреди великия майдан ахахах