Песков обвини "англосаксонците" за "Северен поток"

Кремъл използва термина за Съединените щати и Великобритания
8 юни 2023 20:58, Йоана Цонева
52
Песков обвини "англосаксонците" за "Северен поток"
Снимка: БГНЕС

Кремъл, коментирайки съобщение, че САЩ са знаели миналата година за украински план за нападение срещу газопроводите "Северен поток", заяви в четвъртък, че вече е повдигнал въпроса за възможното участие на "англосаксонците", предава "Ройтерс".

Необясними експлозии миналия септември разрушиха както "Северен поток 1", така и новоизграденият "Северен поток 2", пренасящи газ от Русия до Германия под Балтийско море,

Вестник Washington Post съобщи във вторник, позовавайки се на изтекла информация, публикувана онлайн, че ЦРУ е научило миналия юни чрез европейска шпионска агенция, че екип от украински специални части от шест души възнамерява да взриви тръбопроводите.

"Вече говорихме за данните, които имаме за възможното участие на англосаксонците в тази терористична атака срещу международната енергийна инфраструктура", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

"Всички останали подробности трябва да бъдат разкрити в хода на прозрачно международно разследване, каквото в момента не се провежда, а руската страна е лишена от право да се присъедини към опитите за разследване.

Още по темата
Кремъл използва термина "англосаксонци" за Съединените щати и Великобритания.

Изпращането на руски войски в Украйна през февруари 2022 г. постави зависимостта на Европа от руския природен газ в центъра на политическите прожектори, а унищожаването на тръбопроводите "Северен поток" ускори преминаването на региона към други енергийни доставчици.

Взривовете станаха в икономическите зони на Швеция и Дания. И двете страни заявиха, че експлозиите са били умишлени, но все още не са установили кой е отговорен за тях. Тези страни и Германия провеждат разследвания.

Вашингтон и НАТО нарекоха инцидента "акт на саботаж". Москва обвини следователите, че се бавят и се опитват да прикрият кой стои зад атаката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
0
 
! Отговори
Леопард преди 10 месеца
Тръгнахме по стъпките на Тигрите... Уви и нас ни отстрелват така както и преди... дори преди да се доближим до позициите, руските *** ни взривяват... Аааааааа
22
3
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Отдавна ми се върти въпрос в главата. Н.рите англосаксонци ли са? А евреите? Щото така като гледам, тия въртят света, а истинските англосакси ги въртят на пилона.
21
3
 
1
 
! Отговори
China Тесла преди 10 месеца
Няма такова нещо като англосаксонската Тесла. Всичко е правено в Китай.
20
7
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Е то е ясно, че Русия ще победи Киев, въпросът е, какво правим след това. Ето това е въпроса,а не дали Русия ще победи или не Киев. След това нова желязна завеса, защото Запада няма топки да продължи войната за своя сметка, колкото и да ни говорят, как сме щели да участваме. Моля?
19
6
 
4
 
! Отговори
да преди 10 месеца
САЩ са най-голямото зло за човечеството....дали ще го разбере тоя объркан свят!
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фашкия трябва да бъде закрита, за да се развие цивилизацията. Иначе деревняни до гроб. Това са 140 млн болни мозъци
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя е 4-ти километър
16
7
 
6
 
! Отговори
Слава Русия преди 10 месеца
Англосаксонците, католици обявиха война на православните славяни!! Това е война на етнос и вяра!!
15
11
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Е то е ясно, че Русия ще победи Киев, въпросът е, какво правим след това. Ето това е въпроса,а не дали Русия ще победи или не Киев. След това нова желязна завеса, защото Запада няма топки да продължи войната за своя сметка, колкото и да ни говорят, кяк сме щели да участваме. Моля?
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така,така лека полека вече започнаха да излизат истините наяве скоро ще разберем и кой взриви и язовира,след това ще кажат и как взривиха самолета ,разбира се англосаксите ще кажат че не са знаели какво правят техните пионки и така може би ще си помислят ,че ще си измият ръцете но хората знаят и не можеш ги излъга така леко кой е отговорен за всичките войни по света в последните няколко десетилетия...
13
9
 
2
 
! Отговори
Лиз Хърс преди 10 месеца
Алоууу.... алоууу чувате ли ме Сър Байдън ..... Готово е .....
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя дето сина му уж бил на фронта а той си кара англосаксонската Тесла
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде тая педдерацийка вече да отива при СССР че света да си отдъхне за малко от тая чума
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 8 Никога!
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абсолютно ,тези кръвосмешения в Англия ,са довели до изместване.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не ми пука кой какво е взривил, искам да знам кога България ще стане нормална европейска държава
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Леонид Гозман по руския първи канал и после го арестуват: "Ние всички като граждани на Русия носим отоворност. Тази ужасна война нямаше да продължи и един ден ако ние не снабдявахме така наречените лидери на тези републики с пари, оръжия и хора. Те са просто престъпници, всички си спомняте понзи схемата МММ, Пушилин преди да започне борбата за "свободен" Донецк беше регионален мениджър на тази понзи схема. Захаренко преди войната продаваше пилета. Ние нямаме работа в чужда държава"
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Въоръжените сили на Украйна обстреляха автобус с цивилни по време на евакуацията от наводненото село Гола Пристан.На 7 юни автобусът "с Чебурашка" изведе хората. На 8 юни същият автобус е обстрелян от въоръжените сили на Украйна. Загинали са двама: мъж и млада бременна жена. Още двама са ранени.Примaти са украинците,да обстрелват своите.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това мужиците са обречени да го слушат стотици години а може и вечно как Запада е виновен че все са до шия в мизерия затънали
4
11
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 10 месеца
Вземи си отвори малко очите. Стига си вярвал сляпо на мейнстрийм пропагандата. Ако не беше Владимир Путин, войната щеше да е започнала преди 5 години. Защото в Русия може би той е най-балансирания политик и винаги се е опитвал да озапти кръговете, които говореха, че срещу нацистите трябва да се действа силово. Путин беше най-голям привърженик на мирните Мински споразумения. Споразумения, които западните политици признаха, че не са мислили да спазват, а да ги ползват да купят време за въоръжаване