Може ли фактът, че Пригожин отива в Беларус, да буди безпокойство?

Той остава потенциална опасност за Украйна
25 юни 2023 14:17, Нели Христова
313
Може ли фактът, че Пригожин отива в Беларус, да буди безпокойство?
Снимка: БГНЕС

Възможно е да бъде подновена атаката срещу Киев от Беларус, ако наемниците на "Вагнер груп" последват своя лидер Евгений Пригожин в страната, предупреди бившият началник на британския генерален щаб, съобщи „Скай нюз“.

Лорд Данат заяви в интервю за телевизията, че „очевидно той е напуснал сцената, за да отиде в Беларус, но дали това е краят на Пригожин и Групата "Вагнер"? Фактът, че е отишъл в Беларус, според мен е повод за безпокойство.

"Това, което не знаем, което ще разберем през следващите часове и дни, е... колко от неговите бойци всъщност са отишли с него“, добави той.

"Ако той е отишъл в Беларус и е запазил ефективна бойна сила около себе си, тогава той отново представлява заплаха за украинския фланг, който е най-близо до Киев и откъдето започна всичко това на 24 февруари миналата година.

"Макар да изглежда, че този въпрос е приключен, мисля, че това далеч не е вярно и вторичните трусове ще се отразяват още дълго време.

"Те (Украйна) трябва да наблюдават този фланг много внимателно и да се уверят, че разполагат с маневрени единици, така че да могат да отблъснат нова атака откъм Беларус", категоричен е бившият ръководител на генералния щаб.

От своя страна бившият офицер от МИ6 Кристофър Стийл заяви, че „въстанието на наемническата групировка "Вагнер" подсказва, че Владимир Путин е "загубил авторитета си" в Русия“.

"Това, което се е променило според мен, е, че Владимир Путин е загубил авторитета и легитимността си в Русия и е бил предизвикан по някакъв начин. Да, засега той успява да се измъкне от това“, каза той, като добави:

"Да видиш развоя на събитията в Русия вчера и скоростта, с която ситуацията сякаш излезе извън контрол, трябва да е много тревожно за Путин и хората около него."

Главният секретар на Министерството на финансите Джон Глен коментира, че напрежението в Русия е "обезпокоително", но настоя, че това не е въпрос, в който Обединеното кралство ще се намеси. "Нищо не се е променило по отношение на позицията на правителството в подкрепа на Украйна."

Държавен секретар в сянка за изравняване на нивото, жилищно настаняване и общности на Обединеното кралство Лиза Нанди посочи, че съюзниците от НАТО трябва да покажат "напълно единен фронт" срещу "раздробяващата се съвкупност от руски сили".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Той, Костадинов, на вас ще си покаже авоарите и офшорките. Боже, слепите няма да прогледнат.Пък ако е беден, значи затова иска власт - да забогатее. Няма случай фашист да е искал нещо друго. Камо ли анархо-фашист. Всичко е за власт и пари едновременно. Затова привържениците му са от най-завистливите прослойки.
196
5
 
8
 
! Отговори
Бай Дън преди 11 месеца
До 233. Нещо комплекси ли имаш от краварите, че все те са ти в куххата съветска кратуна?
195
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато бандюгите се карат, народът печели. Когато възрожденци наскочат, значи пак са комплексирани и плачат за внимание.
194
6
 
9
 
! Отговори
Zеленски преди 11 месеца
До муха. А то щото вмирисаните сибирски ушшанки хич не загиват. Деййба и зомбираните путински креттени деййба, каквото и да се случи вие винаги си го извъртате както на вас ви е угодно.
193
13
 
8
 
! Отговори
Ром'с преди 11 месеца
5 август Украинците да очакват Пригожин и музикантите,а до тогова ще си почиват ...? Е към кое направление ще бъдат изпратени?Вчера Украинците са тръгнали в атака и са попаднали в артиллерийски "чувал" и доста техника е останала на бойното поле,а и не само техника.
192
11
 
4
 
! Отговори
Западняк преди 11 месеца
До 213. Прекалил си с транквилантите. Тва зомбираните съветски олигоффрени наистина сте безнадеждно увредени мозъци. И психиатрична клиника не може да ви помогне.
191
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В тоя форум е пълно с плиткоумни укрофили.Мъчат се да обеснят провала на контраофанзивата с някакво село Пятихатки хаха.Смятай колко са отчаяни.
190
5
 
9
 
! Отговори
Муха преди 11 месеца
Обаче как само Зеленски и Байдън останаха като нacpaни , страхотен уикенд беше ! хаха !!!Вчера и днес руснаците отново здраво изтребват укронацисти , няма почивка в тая работа !
189
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пригожини кьорфишеци. Русия му е съпа, но Путин му е по-скъп.
188
5
 
7
 
! Отговори
мда преди 11 месеца
Нищо чудно това да е играта и Пригожин скоро да дебаркира с момчетата си в Киев ...
187
5
 
8
 
! Отговори
до малоумнияВмирисан преди 11 месеца
Кравар. Ти You Tube за достоверна платформа ли я имаш хаха там всеки може да качи клип и да го разкраси и го направи както той иска да изглежда. Кравар гледай Телеграм каналите там такива неща не могат да се направят. You Tube е една жена каза хаха много сте смешни и жалки както вашето НАТО, ЕС , сащ и Окрайна.
186
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега корейките се чудят при кого да се паркират. При Путин ли, при Пригожин ли, при Шойгу ли, при Лукашенко ли? Докато им се изЯсни, се крият под полата на Митрофанова. А пропо "митрофан" означава "инфантил".
185
8
 
6
 
! Отговори
Ушшанки преди 11 месеца
Уф, те осем месеца превземаха едно градче като Бахмут, сега Киев щели да нападат.
184
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На 5 август 2023 диригента и музикантите се връщат в Украйна.
183
4
 
5
 
! Отговори
Укрофил преди 11 месеца
Абе Пятихатки не е село а град със 5 хиляди жители.Пак е нещо и сега украинците се прегрупират за нова офанзива затова не можаха да се възползват от преврата.Видяха че до Москва може да се стигне без проблем и след пробива на линията ще потеглят към Москва!
182
5
 
5
 
! Отговори
дедо Груйо преди 11 месеца
Да ве, театър било. Затова целия Кремъл пълниха памперси и се евакуираха за 15 мин.
181
5
 
4
 
! Отговори
Копейки вмиpиcaни преди 11 месеца
от петък сутринта има видео в YouTube c Пригожин в което той твърди, че в Донбас не е имало никакви бомбардировки през последните 8 години и "специалната операция" е напълно компрометирана от този факт. Казва също, че загубите на Русия са в пъти повече от тези на Украйна. Как мислите, че ще се тълкува тази информация в Русия и сред руските войници........? Къде е сега джyджето русофили? Защо се крие щом няма преврат? А дъртите ви лъжи тук са безсмислени.
180
3
 
4
 
! Отговори
Копейки вмиpиcaни преди 11 месеца
от петък сутринта има видео в YouTube c Пригожин в което той твърди, че в Донбас не е имало никакви бомбардировки през последните 8 години и "специалната операция" е напълно компрометирана от този факт. Казва също, че загубите на Русия са в пъти повече от тези на Украйна. Как мислите, че ще се тълкува тази информация в Русия и сред руските войници........? А дъртите ви лъжи тук са безсмислени. Джyджето щеше да наказва метежниците... Наказа ли ги?
179
4
 
4
 
! Отговори
Копейки вмиpиcaни преди 11 месеца
от петък сутринта има видео в YouTube c Пригожин в което той твърди, че в Донбас не е имало никакви бомбардировки през последните 8 години и "специалната операция" е напълно компрометирана от този факт. Казва също, че загубите на Русия са в пъти повече от тези на Украйна. Как мислите, че ще се тълкува тази информация в Русия и сред руските войници........? А дъртите ви лъжи тук са безсмислени.
178
2
 
1
 
! Отговори
До 216 преди 11 месеца
Половината от написаното са чисти лъжи ;)