Пригожин си тръгна от Ростов с усмивка на лице

Идва ли краят на "Вагнер"?
Обновена: 25 юни 2023 07:29 | 25 юни 2023 07:00, Нели Христова
94
Пригожин си тръгна от Ростов с усмивка на лице
Снимка: БГНЕС

След почти 24 часа на напрежение какво ще се случи, ако войниците на "Вагнер" стигнат Москва, Александър Лукашенко договори примирие. Евгений Пригожин се съгласи да отпътува за Беларус, а войниците му могат да преминат в руската армия. Означава ли това, че с "Вагнер" е свършено?

Андрю Д'Аниери от базирания в САЩ мозъчен тръст Atlantic Council казва, че е трудно да се каже какво точно ще се случи, като се има предвид хаотичното и неясно естество на информацията, идваща от Русия.

Той допълва, че отстъплението на "Вагнер" не означава, че всички частни военни компании в Русия също са "отпаднали".

"Въпреки че те са технически незаконни в Русия, видяхме тяхното разпространение през последните 12 месеца", казва той и добавя, че  през последния ден е станало ясно "колко малък е кръгът за вземане на решения в Москва" и колко крехък е авторитетът на Владимир Путин.

"Ако сте наблюдавали ситуаицята с главните пропагандисти на Кремъл... имаше много мълчание и незнаене какво да се прави. Изглеждаше така, сякаш не е взето решение как да се отговори."

Снощи войниците на "Вагнер" напуснаха Ростов на Дон, а самият Пригожин бе заснет да си тръгва от щаба на командването на южния кръг. Той бе поздравяван от хората като герой, а на лицето му грееше огромна усмивка. Кадри показват, как група цивилни се втурва към колата му за да се ръкуват с него и да го поздравят.

Много хора изглеждаха напълно щастливи да видят войниците на "Вагнер" по улиците. Всъщност, празненства избухнаха докато частите се изтегляха от Ростов. Друго видео показва как един от войниците стеля във въздуха, докато хората се радват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
НАТО преди 10 месеца
ПУТИН И ПРИБЛИЖЕНИТЕ МУ ТРЯБВА ДА ОТРАЗЯТ РЕАКЦИЯТА НА ОБИКНОВЕНИТЕ РУСНАЦИ-В РОСТОВ ХОРАТА РЪКОПЛЯСКАХА,В МОСКВА ТЕГНЕШЕ ЗАПЛАШИТЕЛНО МЪЛЧАНИЕ.КАТО ЧЕ ЛИ НЯМАШЕ ЖЕЛАЕЩИ ДА БРАНЯТ РЕЖИМА С ГОЛИ ГЪРДИ
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на Путин! Истински държавник!
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До щука..Пригожин също не е военен..
65
1
 
8
 
! Отговори
щука преди 10 месеца
Птигожин е прав,Шайгу и почти всичките му грнерали са паркетни лъвове.Генерали като Дворников и Суровикин са единици.Изобщо руските офицери са едни дерибей които нямат нищо общо с офицерите от Втората световна.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първо ядрено оръжие за Беларус, а сега и музикантите. Тема за размисъл.
63
2
 
8
 
! Отговори
СТОЯН преди 10 месеца
защо не помислите че това може да бъде и срахотна тактическа разработка да искарат военното формирование от бойния ред на първа позиция и след като направи един невероятен неразбираем фарс да го прекарат до БЕрарус зад гърба на украинците тихо и кротко зад гърба им срещу КИЕВ.ИМА САМО 200-300 км Почакайте ще се чуе.Може да е и майсторска тактическа разработка.МНОго неясни работи се случиха.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До психиатъра...незнам колко си психиатър ама стистиката показва че всеки метеж завършва с въже за метежника.
61
12
 
8
 
! Отговори
Психотерапевт преди 10 месеца
Пригожин се подигра с кремълското джудже и се изнесе с ехидна усмивка ! Показа на света какъв "велик" вожд е товарищ Путин. Всеки европейски лидер трябва да откаже среща със такъв страхливец , който бяга от държавата си при първия кьр-фишек !
60
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин отново нокаутира запада с гениален шахматен ход. Нормално е Пригожин да си тръгва с усмивка, изигра си ролята в тази димна завеса перфектно.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До В началото се вързах:::Kakво ли закараха до Ростов, а колко ли мангизи му приведоха западните шматароци, ако са се хванал на тоя номер.
58
7
 
18
 
! Отговори
Do 51 преди 10 месеца
Ако си функционално грамотен, т.е. разбираш каквото четеш, прочети колко войни САЩ сътвориха по света. После сравни двете числа (ако можеш!) с войните, които Русия е започнала.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
!? това ли му е отстъплението . Сам с една 20-годишна джипка? не изглежда на победител. И на кого остави хилядите наемници или той още от началото беше само лицето на рекламата , зад него има други които дърпат конците в ъв Вагнер
56
2
 
22
 
! Отговори
В началото се вързах преди 10 месеца
Викам ей този Пригожин здраво рискува живота си със 25 000 човека е тръгнал Москва да превзема ,от пред го чакат поне 100 000 фсб-та и какво ли не отзад чеченци ,ама не му дреме ! Явно държи на войниците си и не е могъл да изтърпи последния обстрел от ,свой,, Па то какво излезе ,Болшой тратър ,,
55
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е как няма да си тръгне с усмивка, като знае че другата година ще е номиниран за Оскар на 100%. Толкова добре си играе ролите тази година, че сам не може да си повярва.
54
12
 
31
 
! Отговори
Хе хе преди 10 месеца
Метеж НЯМА! Това са фактите. Изпълнението на Пригожин показа пълната консолидираност на руското общество около Путин. И даде възможност на Путин да смени некадърното ръководство на МО, без да предизвиква трусове в армията. Подкрепа за метеж сред армията и цивилните НЯМА. А Вагнер отиват в Беларус на помощ на Лукашенко. Както и да пазят ядрените оръжия, които Путин им даде. В Беларус Майдан НЯМА да има!
53
10
 
7
 
! Отговори
оракул преди 10 месеца
Да, Пригожин се отказал от по-нататъшни действия! Явно е разбрал , че е объркал посоката с един град в околоностите на София, КЪДЕТО ПРЕБИВАВА ЕДИН НЕ ПО-МАЛЪК ДИКТАТОР ОТ ПУТИН!
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Българин 58 Дрън дрън та пляс. Частната организация е направена защото запълва ниша която руската армия не е възможно да запълни, а това са именно операции отвъд границите.
51
15
 
9
 
! Отговори
aaa преди 10 месеца
Русия губи 30% от огневата си мощ след оттеглянето на Вагнер. Като цяло доста слабо го изиграха.
50
22
 
17
 
! Отговори
Раша е срам преди 10 месеца
Сега ще се окаже, че Шайгу е виновен за войната, а Бащицата Путакис не знаел нищо. Руски циркове и излагации. Най-пропадналият народ в света.
49
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вагнер от войскова част стана театрална трупа. Приключиха.