Пригожин си тръгна от Ростов с усмивка на лице

Идва ли краят на "Вагнер"?
Обновена: 25 юни 2023 07:29 | 25 юни 2023 07:00, Нели Христова
94
Пригожин си тръгна от Ростов с усмивка на лице
Снимка: БГНЕС

След почти 24 часа на напрежение какво ще се случи, ако войниците на "Вагнер" стигнат Москва, Александър Лукашенко договори примирие. Евгений Пригожин се съгласи да отпътува за Беларус, а войниците му могат да преминат в руската армия. Означава ли това, че с "Вагнер" е свършено?

Андрю Д'Аниери от базирания в САЩ мозъчен тръст Atlantic Council казва, че е трудно да се каже какво точно ще се случи, като се има предвид хаотичното и неясно естество на информацията, идваща от Русия.

Той допълва, че отстъплението на "Вагнер" не означава, че всички частни военни компании в Русия също са "отпаднали".

"Въпреки че те са технически незаконни в Русия, видяхме тяхното разпространение през последните 12 месеца", казва той и добавя, че  през последния ден е станало ясно "колко малък е кръгът за вземане на решения в Москва" и колко крехък е авторитетът на Владимир Путин.

"Ако сте наблюдавали ситуаицята с главните пропагандисти на Кремъл... имаше много мълчание и незнаене какво да се прави. Изглеждаше така, сякаш не е взето решение как да се отговори."

Снощи войниците на "Вагнер" напуснаха Ростов на Дон, а самият Пригожин бе заснет да си тръгва от щаба на командването на южния кръг. Той бе поздравяван от хората като герой, а на лицето му грееше огромна усмивка. Кадри показват, как група цивилни се втурва към колата му за да се ръкуват с него и да го поздравят.

Много хора изглеждаха напълно щастливи да видят войниците на "Вагнер" по улиците. Всъщност, празненства избухнаха докато частите се изтегляха от Ростов. Друго видео показва как един от войниците стеля във въздуха, докато хората се радват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Кадри показват, как група цивилни се втурва към колата му за да се ръкуват с него и да го поздравят" --- Реакцията на цивилните е разбираема. Те поздравяват Пригожин, че взе разумното решение за прекратяване на въоръжения метеж, който щеше да доведе до огромно кръвопролитие и страдание. От въоръжения метеж на Пригожин щяха да се възползват външните врагове на Русия.
7
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Памперсния прибрали се. --- Биден обикновенно не дава координатите си.. Как да знаем дали се е прибрал?
6
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички новини ви кръжат около Пригожин. Мечтата на Запада да се разправи с Путин и всичко дава-сърце душа и пари това да се сбъдне. Споко бе, по-лош ще дойде.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Както експертът по-горе без да ще признава, показа отсъствието на задкулисие.
4
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И къде ще ходи Пригожин!? Пли Лукашенко ли.Памперсния прибрали се.
3
25
 
26
 
! Отговори
0880 преди 10 месеца
.... никак не са десетки поздравляващите по тротоарите, а хиляди.... краварчета, не бързайте да погребвате Вагнер, които могат да възкръснат като примерно Чайковски и т.н. Вагнер изкова победата в Бахмут... Слава РОССИИ!
2
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Андрю Д'Аниери от базирания в САЩ мозъчен тръст Atlantic Council е ошашавен и се оплаква, че колективнозападните мозъчни тръстове е трудно да се ориентират какво точно се случва, като се имало предвид хаотичното и неясно естество на информацията, идваща от Русия.
1
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вагнер си направиха парад на победата докато запада чакаше Путин да падне...