Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции

Наводнението от Нова Каховка е помело всичко
Обновена: 30 юни 2023 20:36 | 30 юни 2023 20:30, Нели Христова
234
Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции
Снимка: БГНЕС

Семейства с руски войници, разположени по фронтовите линии на войната в Украйна, обвиниха руската армия, че изпраща техни близки в битка без подходящо оборудване или подкрепа, според доклади, цитирани в неотдавнашна оценка на Института за изучаване на войната (ISW ).

Според доклад на независимия руски информационен бюлетин Astra, съпругите на руските войници, разположени по източния бряг на река Днепър, твърдят, че съпрузите им са загубили "всичко" при наводнението след разрушаването на язовир Каховка този месец. Жените твърдят, че след опустошението военнослужещи от полка "са били прехвърлени в друга посока и без да имат почивка, веднага са изпратени в битка на първата линия".

"Още в първия ден те бяха разбити", каза жена пред изданието и добави, че близките им са "без уоки-токита, униформи, авиационна и артилерийска поддръжка".

Загрижени близки също отправиха призив към ръководителя на региона, губернатора на Ставрополския край Владимир Владимиров, съобщи Astra, призовавайки го да се обърне към членовете на техните семейства, които се нуждаят от медицинска помощ. В отговор обаче Владимиров заяви, голяма част от апела на съпругите е лъжа и той държи "ситуацията под контрол".

"Не позволявайте на злодеите от украинския център за информация и психологически операции, тези нацисти, да се възползват от ситуацията, запазете спокойствие", каза Владимиров, според видео на губернатора, публикувано в Telegram от Astra.

Докладът от Astra идва по същото време, когато видеоклипове на съпруги и майки на руски войници се разпространиха в социалните медии, призоваващи за допълнителна подкрепа за техните близки по фронтовата линия.

Във видео, съставено от потребителя на Twitter Димитри от медийния проект WarTranslated, независимо начинание, посветено на превода на различни материали за войната в Украйна, две групи жени, представляващи руски войници от няколко различни полка, изразиха своите опасения. Те твърдят, че техните роднини се бият на фронтовата линия без тежка артилерия или подходящи военни превозни средства, което ги оставя без възможност да се оттеглят или да потърсят медицинска помощ.

"Молим за помощ", каза една от жените във видеото, според превода на Димитри. "Обръщаме се към руското министерство на отбраната, президента на Руската федерация Владимир Путин с молба да обърнат внимание и да помогнат на нашите защитници с превозни средства и тежка артилерия."

Руски войници са се оплаквали в миналото, че са получавали неадекватно обучение или липса на артилерийска подкрепа, преди да бъдат изпратени да се бият. В друго видео, споделено от WarTranslated в четвъртък, група руски войници декларират, че отказват да продължат да се бият по фронтовите линии, след като са понесли тежки загуби.

Оплакванията от войници идват след седмица на сътресения в Кремъл, след като Путин се сблъска с пряко предизвикателство от шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин относно начина, по който руските военни се справят с войната в Украйна. В отговор се появиха съобщения, че Кремъл "прочиства" своето военно ръководство и войски от всички потенциално нелоялни членове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А защо не се молят да прекратят войната? Нямам думи....искали боеприпаси...
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами да ревът, кога вожда им реши да напада суверена държава не реваха
28
3
 
1
 
! Отговори
Камуфлажът преди 11 месеца
Да се чете че на тези от снимката е руски
27
4
 
4
 
! Отговори
БатальоньАзов преди 11 месеца
До 20 Явно не им познаваш отличителните знаци на твоите любими рушисти само флагът на тези от снимката е руски.
26
7
 
8
 
! Отговори
Български СМОК преди 11 месеца
Да не се оплакват рускините ами да дойдат при мен, аз ще ги успокоя заедно със Смокът
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Офффф.....
24
3
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 11 месеца
Ха ха ха ха ха ха ха. Лека нощ, мили деца.
23
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Още в първия ден те бяха разбити", каза жена пред изданието и добави, че близките им са "без уоки-токита, униформи, авиационна и артилерийска поддръжка". --- Това се отнася за укрите. те бяха разбити, те са без авиационна поддръжка. Зе-клоунът им взе Леопардите и ги скри на задна линия, защото руснаците много ги взривяваха и палеха.
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-важното е, че кокаинът на Зеленски се доставя навреме!
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вовата е свършил вазелина и Кадиров му е запалил ***.*** трае .
20
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И така, с голи ръце, ще стигнат пак до Берлин, за 4-ти път.
19
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Грешите! Руски майки никога не се оплакват! Бъркате ги с украинските!
18
6
 
6
 
! Отговори
Военния сводка преди 11 месеца
Местният форумен Вагнер ски *** се обърна срещу своите бг рушистки колеги беше забавно
17
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами не достигат нещата в Русия.Даже и Президента Путин свършил памперсите и нямааа.Омазал се е до ушите ,ама си мълчи.Не писка.
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украинските майки се гордеят, че синовете им загиват за американските интереси в Украйна и украинските олигарси!
15
10
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
ДА НЕ СЕ ОПЛАКВАТ МНОГО , ЧЕ ШЕФА НА ФСБ АЛЕКСАНДЪР БОРТНИКОВ И ВТОРИ С НАЙ-МНОГО ВЛАСТ В МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ ИМ ПОМОГНЕ ДА СКОЧАТ ОТ НЯКОЙ БАЛКОН ИЛИ ПРОЗОРЕЦ! ШЕФА НА ФСБ СПРЯ БУНТА СРЕЩУ ПУТИН КАТО БЯХА ЗАПЛАШЕНИ СЕМЕЙСТВАТА НА ВАГНЕРОВЦИТЕ!
14
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези тyзeмци на снимката са укри. Руснаците са напълно обезпечени с оръжия, техника, муниции, ПВО, РЕБ, с всички видове авиация, дронове и крилати ракети.
13
8
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Майките вместо да ривът да отиват да произвеждат муниции и техника, за да умрат децата им с достойнство. Боже, колко мъка има на тоз свят Боже!!!
12
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съветският Съюз на Путин се е окендзал до уши и това се вижда ясно даже и от Космоса!
11
9
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 11 месеца
Няма таково име в Русия Димитри има само и единствено Дмитрий.