Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции

Наводнението от Нова Каховка е помело всичко
Обновена: 30 юни 2023 20:36 | 30 юни 2023 20:30, Нели Христова
234
Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции
Снимка: БГНЕС

Семейства с руски войници, разположени по фронтовите линии на войната в Украйна, обвиниха руската армия, че изпраща техни близки в битка без подходящо оборудване или подкрепа, според доклади, цитирани в неотдавнашна оценка на Института за изучаване на войната (ISW ).

Според доклад на независимия руски информационен бюлетин Astra, съпругите на руските войници, разположени по източния бряг на река Днепър, твърдят, че съпрузите им са загубили "всичко" при наводнението след разрушаването на язовир Каховка този месец. Жените твърдят, че след опустошението военнослужещи от полка "са били прехвърлени в друга посока и без да имат почивка, веднага са изпратени в битка на първата линия".

"Още в първия ден те бяха разбити", каза жена пред изданието и добави, че близките им са "без уоки-токита, униформи, авиационна и артилерийска поддръжка".

Загрижени близки също отправиха призив към ръководителя на региона, губернатора на Ставрополския край Владимир Владимиров, съобщи Astra, призовавайки го да се обърне към членовете на техните семейства, които се нуждаят от медицинска помощ. В отговор обаче Владимиров заяви, голяма част от апела на съпругите е лъжа и той държи "ситуацията под контрол".

"Не позволявайте на злодеите от украинския център за информация и психологически операции, тези нацисти, да се възползват от ситуацията, запазете спокойствие", каза Владимиров, според видео на губернатора, публикувано в Telegram от Astra.

Докладът от Astra идва по същото време, когато видеоклипове на съпруги и майки на руски войници се разпространиха в социалните медии, призоваващи за допълнителна подкрепа за техните близки по фронтовата линия.

Във видео, съставено от потребителя на Twitter Димитри от медийния проект WarTranslated, независимо начинание, посветено на превода на различни материали за войната в Украйна, две групи жени, представляващи руски войници от няколко различни полка, изразиха своите опасения. Те твърдят, че техните роднини се бият на фронтовата линия без тежка артилерия или подходящи военни превозни средства, което ги оставя без възможност да се оттеглят или да потърсят медицинска помощ.

"Молим за помощ", каза една от жените във видеото, според превода на Димитри. "Обръщаме се към руското министерство на отбраната, президента на Руската федерация Владимир Путин с молба да обърнат внимание и да помогнат на нашите защитници с превозни средства и тежка артилерия."

Руски войници са се оплаквали в миналото, че са получавали неадекватно обучение или липса на артилерийска подкрепа, преди да бъдат изпратени да се бият. В друго видео, споделено от WarTranslated в четвъртък, група руски войници декларират, че отказват да продължат да се бият по фронтовите линии, след като са понесли тежки загуби.

Оплакванията от войници идват след седмица на сътресения в Кремъл, след като Путин се сблъска с пряко предизвикателство от шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин относно начина, по който руските военни се справят с войната в Украйна. В отговор се появиха съобщения, че Кремъл "прочиства" своето военно ръководство и войски от всички потенциално нелоялни членове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
18
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 месеца
Те русоробите в Бг обичат повече Рушията от самите руснаци.Затова не вярват ме мизерията там е пълна.
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да се пребират в Русия. Там няма да им трябват
8
8
 
7
 
! Отговори
дано скоро.. преди 10 месеца
дано скоро почнат не само да се оплакват ,ами и да ги оплакват.
7
11
 
12
 
! Отговори
OZZY преди 10 месеца
Някой успя ли да прочете до края тая яхния?
6
12
 
14
 
! Отговори
Хайдеее, преди 10 месеца
... скоро и майките на войничетата на фронта ще ги изкарат ..."нацисти"! В Империята на Zлото нищо не е така ,както изглежда! Там истина е само това ,което каже Фюрерът от Кремъл!
5
12
 
8
 
! Отговори
Клето Руско Войниче преди 10 месеца
Спокойно, те в гроба нема да ми трябват.
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оф сега пък туй ли измислихте ? Да им помагаме тогава. Да събираме помощи. Няма само на Украйна да даваме. Трябва да е честно.
3
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Още в първия ден те бяха разбити", каза жена пред изданието и добави, че близките им са "без уоки-токита, униформи, авиационна и артилерийска поддръжка".---------------И се бият с лопати, нали? Въпросният институт е със седалище във Вашингтон, така че като цяло е безсмислено да се четат съчинения.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
МИ ДА ИМ ПОМОГНЕМ !!!! НАЛИ СМЕ МИЛОСЕРДНИ - МИНАЧЕ ЗАЩО Е СТАТИЯТА
1
14
 
23
 
! Отговори
Игнор преди 10 месеца
По заглавието още разпознавам списните на Христова