След Путин или двойник на Путин, се появи нова задача: Пригожин или двойник на Пригожин е в Санкт Петербург

Къде е лидерът на "Вагнер" след края на бунта?
Обновена: 30 юни 2023 11:01 | 30 юни 2023 11:00, Нели Христова
110
След Путин или двойник на Путин, се появи нова задача: Пригожин или двойник на Пригожин е в Санкт Петербург
Снимка: БГНЕС

След бунта на Евгений Пригожин и бойците му от "Вагнер" има повече въпроси, отколкото отговори.

Никой не знае къде са двамата генерали Сергей Суровикин и Валерий Герасимов, като за първия няколко пъти се появи информация, че е бил арестуван, а Кремъл няколко пъти отрече и двамата да са в който и да е затвор в Москва. Факт е обаче, че нито един от тях не е бил виждан публично от събота, нито е правил изявление, което е странно на фона на спекулациите относно това какво се случва с тях.

Появи се поредната доза от спекулации - Владимир Путин ли пътува до Дагестан или един от многото му двойници? Поведението на руския президент беше странно - той прегръща и целува тълпата като рок звезда, а това накара анализаторите да се зачудят, дали това е истинският Путин, който е сменил тактиката, за да се покаже като "човек от народа", или просто двойникът му е отпуснал края прекалено много.

Но не на последно място се нарежда и въпросът: Къде е Евгений Пригожин след края на бунта?

Самолетите му бяха прихванати от FlightRadar да кацат в Беларус, а след това да се отправят към Санкт Петербург. За последно създателят на "Вагнер" беше видян в автомобил, тръгвайки си от Ростов след края на метежа. След това от него се появи само едно гласово съобщение, а президентът Александър Лукашенко обяви, че Пригожин е пристигнал в Минск, а на войниците му е била дадена военна база.

Онлайн пък се появиха снимки на Пригожин, който се качва на хеликоптер в Санкт Петербург. Според информацията към тях, той е получил позволение да си събере нещата и да се изнесе от Русия до 1 юли. Бившият състезателен пилот Игор Шушко отбелязва в публикация в Twitter, че свободната разходка на Пригожин показва, че не го е страх, че ще бъде убит.

Вглеждайки се в един конкретен кадър обаче можем да направим заключението, че кадрите са инсценирани и то като оставин на страна факта, че евентуалният Пригожин носи защитна маска. Нещо, което би било крайно необичайно за него.

На една от снимките се вижда как той е хванал вратата на хеликоптера с лявата си ръка, която има здрави пет пръста. На истинския Пригожин обаче му липсва един пръст. Това буди подозрението, че Кремъл е инсценирал снимките, за да повярват хората, че обещанието към лидера на "Вагнер" е спазено и той е в безопасност, докато всъщност истинската му съдба не е ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руската отбранителна индустрия набира скорост с писък и все още е много далеч от върха на своите възможности. Руският войник събужда духа на воин, победил най-добрите армии в света - Монголската орда, Наполеонова Франция и Третия райх. Още година-две и такава сила ще се стовари върху Украйна, че от незалежната ще остане само мокро място.
13
8
 
1
 
! Отговори
Психолог преди 10 месеца
Путин е фростриран анестезен псиxопат
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз съм за силна ивропа само кебабчета да има....
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Леопардите и Брадлиата изведнъж станаха непродаваеми.
10
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия блатни *** съвсем се оплетоха
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо колективният запад така се притесни за истинския Пригожин, за двойника на Пригожин, за готвача на Путин, за Генчо Гарсона? Да не би да губи ценен агент за влияние? Да не би да губи ценен артист за второто действие на руския найдан?
8
3
 
0
 
! Отговори
евро инквизицията преди 10 месеца
Аз съм тук на кръстоносен поход срещу путин
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вместо изтъркани негативи дайте малко актуални кадри от света. Например от Дагестан. лалво светлинно и фонтанно шоу направиха оня ден. Или как в Санкт петрбург, а и в МАРИУПОЛ устроиха грандиозни шоупрограми за абитуриентите, с платноходи и фойерверки. Бапринер, Да видят поне софиянци колко са назад кат идеи, грижа и мащабно мислене от Русия, която я считат за бедна из незслужаваща уважение. Дайте реални кадри. Може и от кораби със завод за втечняване на газ в Северния ледовид океан.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин може да е лицето на "Вагнер", но не е създател, нито ръководител на ЧВК-то. Няма как един готвач да е наясно с тактика и стратегия за водене на бойни действия. Но Дмитрий Уткин, подполковник от запаса, служил в спецназ ГРУ с позивна "Вагнер" е друго нещо.
5
4
 
4
 
! Отговори
Дърт Вейдър преди 10 месеца
Нашествието на клонингите! Край нямат злите джуджета, клонират ги на конвейр.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз аз ли съм, или съм мой двойник?
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не си бръснете мишниците лятото в знак на протест срещу путин
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
голяма простотия е тази статия
1
2
 
7
 
! Отговори
свети евро преди 10 месеца
Осама обама обайдън